REPLICA ONLINE CONSTANTA

21° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
21° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Tragedie evitată la milimetru. Mașină de pompieri, la un pas să fie spulberată de tren. Video

Tragedie evitată la milimetru. Mașină de pompieri, la un pas să fie spulberată de tren. Video

Georgiana BOGLEA 10 aprilie 2024 | 11:41 844

Momente de panică pentru călătorii unui tren accelerat din Cluj, care au fost la un pas de un accident teribil. O autospecială de stingere a incendiilor de la pompieri a trecut razant pe lângă trenul accelera, la bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată. 

Tragedie evitata la milimetru. Masina de pompieri, la un pas sa fie spulberata de tren. Video

ISU Cluj anunță că un șofer de la Detașamentul de Pompieri Turda este cercetat disciplinar după ce a trecut ci mașină în viteză prin față trenului accelerat de Cluj. În incidentul a avut loc la Câmpia Turzii.

”Având în vedere imaginile în care o autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, se deplasează riscant peste trecerea la nivel cu calea ferată, pentru corectă informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Avram Iancu al județului Cluj face următoarele precizări: Marți în jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe stradă Republicii din municipiul Câmpia Turzii. La față locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD. Pentru gestionarea optimă a intervenției, forțele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe stradă Republicii din municipiul Câmpia Turzii. În urmă vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viață echipajului care a încadrat autospecială de intervenție. O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenție, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ. De asemenea, șoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuală repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urmă unei reinstruiri. Menționăm faptul că până la acest moment nu au fost înregistrate solicitări privind asistență persoanelor din vagoanele trenului și nu au fost primite înștiințări despre posibile plângeri formulate pe marginea acestui eveniment, din partea autorităților competențe. Facem, totodată, precizarea că pentru derularea verificărilor cu obiectivitate și aplicarea măsurilor sancționatorii în conformitate cu reglementările privind circulația pe drumurile publice, unitatea noastră a informat Inspectoratul de Poliție al județului Cluj despre acest eveniment. Asigurăm opinia publică de faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Avram Iancu’ al județului Cluj dezaprobă ferm neglijență conducătorilor autospecialelor cu regim de circulație prioritară care prin astfel de comportamente pun în pericol viață și vor fi dispuse măsurile care se impun, cu maximă celeritate.”, a transmis ISU Cluj.

Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare: „Ai de capul meu, ăștia-s nebuni. Băi, eu înțeleg că ești pompier”, conform realitatea.net

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515