REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tragedie pe o șosea din Italia. Un sportiv român a pierit într-un accident de mașină

Tragedie pe o șosea din Italia. Un sportiv român a pierit într-un accident de mașină

Replica API 24 mai 2021 | 20:54 1406

Lucian Valentin Bota, un tânăr sportiv român, în vârstă de doar 23 de ani, și-a găsit sfârșitul pe drumul de la Cavallermaggiore spre Savigliano, în Italia.

Lucian Valentin Bota

Potrivit cotidianul La Stampa, citat de știridindiasporă, tânărul era foarte respectat în comunitatea din Cueno, unde a fost şi parte dintr-o echipă de fotbal american.

Tragedia s-a produs, duminică, 23 mai, cu puțin înainte de ora 22:30. Românul s-a ciocnit frontal cu o maşină condusă de o şoferiţă de 53 de ani, din Savigliano. Femeia a fost internată cu răni grave la spitalul din Cuneo, scrie cancan.ro.

Salvatorii nu l-au mai putut readuce la viață

Ajunși la fața locului, Pompierii și echipa 118 l-au extras fără viață din autoturismul său, care a ars în urma coliziunii cu cealaltă maşină, condusă de o femeie de origine filipineză.

Pompierii din Saluzzo au intervenit împreună cu echipele de voluntari din Racconigi și Savigliano, cu elicopterul și carabinierii din Cavallermaggiore, care reconstruiesc dinamica accidentului.

Drumul a fost închis traficului pentru o lungă perioadă de timp pentru a permite operațiuni de salvare. Misiunea echipajelor a fost îngreunată de flăcările care înconjurau partea din faţă a maşinii românului.

sursa foto: Facebook

Regretat de tot oraşul

Lucian Bota era rezident în Cavallermaggiore. Era născut în Câmpulung Moldovenesc, în judeţul Suceava din România, locuia de multă vreme în provincia Cuneo. După liceul din Cavallermaggiore, a urmat liceul Cnos-FAP din Fossano și apoi a devenit tâmplar.

Fan sportiv, a fost jucător de fotbal american în echipa vikingilor din Cavallermaggiore, scrie Targatocn.it. „Jucase la noi acum câțiva ani – își amintește președintele vikingilor, Davide Olocco – „Voios, zâmbitor și plăcut tuturor, era un băiat foarte amabil. Liniștit, dar prietenos cu toată lumea, era foarte sociabil. Suntem încă uimiţi și fără cuvinte”, a continuat el.

Primarul din Cavallermaggiore, Davide Sannazzaro, împreună cu întregul oraș, transmit condoleanţe pentru familia tânărului: „Ieri a fost o duminică cu adevărat tragică. Valentin a fost un băiat bun, bine integrat în comunitatea noastră. Îmi exprim condoleanțele familiei din partea orașului”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai da capul meu ... si ziceti ca este regretat de tot orasul ????
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108