REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TRAGEDII PE LITORAL! COPII şi ADULŢI MORŢI în APELE MĂRII!

TRAGEDII PE LITORAL! COPII şi ADULŢI MORŢI în APELE MĂRII!

Replica API 14 iunie 2018 | 00:00 905

ISU TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ: nici nu a început bine sezonul estival

ISU TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ: nici nu a început bine sezonul estival

Două trupuri neînsuflețite au fost aduse la mal, de valurile mării, miercuri, 13 iunie, pe plaja din Vadu. La scurt timp, oamenii legii au precizat că este vorba despre minorul de 14 ani, care era căutat încă de duminică, dar și de militarul din Cluj, Petre Cosma. Pe această cale, autoritățile trag un semnal de alarmă și sfătuiesc oamenii să nu se aventureze în apă! Până acum 6 oameni au murit în mare și alți 2 în lacuri de pe raza județului Constanța. Iar sezonul estival nici nu a început bine!

Descoperiri șocante pe plaja din Vadu! În dimineața de miercuri, 13 iunie, un bărbat, în slip, a fost găsit decedat. Trupul neînsuflețit a fost zărit de către un cuplu care se plimba, în zona cherhanalei Pescarilor. Cadrele medicale și oamenii legii au ajuns la fața locului, însă, în căutarea cadavrului au dat peste o altă persoană decedată, de data aceasta fiind vorba despre un minor. La scut timp s-a stabilit că este vorba despre minorul dispărut în apele mării, la Corbu, și despre militarul din Cluj, dat dispărut tot la Corbu.

Amintim că alerta s-a dat duminică, 10 iunie, când doi minori în vârstă de 14 ani au intrat în mare, însă doar unul dintre ei a reuşit să iasă din apă! Cel dispărut se afla în grija unui asistent maternal profesionist, plecând de acasă în cursul zilei de duminică, fără a spune că merge la plajă. Zeci de scafandri au început căutările, ele fiind sistate seara și reluate a doua zi dimineața.

Este vorba despre scafandri de la inspectoratele județene pentru situații de urgență din țară, din Alba, Suceava, Hunedoara, București Ilfov, Vrancea, Teleorman și Constanța, care se aflau la Constanța, în stagiul de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție Constanța.

Moartea caporalului va fi anchetată de Parchetul Militar

Ulterior, luni, o altă persoană era dată dispărută, fiind vorba despre un militar din Cluj, care se afla la malul mării, la o aplicație. În după amiaza de duminică se afla în permisie, iar de la ora 18.00 nu a mai fost văzut, cunoscuții săi spunând că sigur a intrat în apă pentru a salva minorul. “Caporalul clasa a III-a Petru Cosma face parte dintr-un detaşament dislocat de Batalionul 55 Apărare Antiaeriană din Dej la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, unde desfăşoară, în perioada 4-15 iunie, activităţi de instruire cu trageri de luptă.

Militarul s-a aflat în învoire legală duminică, 10 iunie, între orele 13.00 şi 19.30, şi nu s-a prezentat la unitate la expirarea perioadei de învoire. Conducerea batalionului a luat de urgenţă măsurile prevăzute de proceduri în astfel de situaţii. Caporalul Petru Cosma avea 47 de ani, era angajat al M.Ap.N. din anul 1997 și a participat la două misiuni în teatrele de operații (în anul 2003 în Afganistan și în anul 2006 în Irak). Era căsătorit și avea doi copii. Împrejurările decesului sunt cercetate, conform legii, de către Parchetul militar. Conducerea Ministerului Apărării Naționale prezintă condoleanțe și este alături de familia îndoliată”, au anunțat reprezentanții MApN. Parchetul Militar va prelua ancheta.

MESAJUL ISU DOBROGEA!

Având în vedere valul de tragedii, reprezentanții ISU Dobrogea au venit cu un mesaj de maximă importanță: Fiți responsabili pentru viețile voastre!!! De la începutul lunii mai și până în prezent 6 persoane (din care 2 minori de 7 respectiv 14 ani) și-au pierdut viața în apele Mării Negre și 2 persoane în lacuri de pe raza județului Constanța!!! Respectați indicațiile salvamarilor, a administratorilor de plajă și nu în ultimul rând respectați semnificația steagurilor arborate pe plajă!

O secundă contează pentru a vă salva viața!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru Ela, Andreea si Nae. Cum adica sa nu mai fure makedonii, e ca si cum nu ar mai respira. Panselutele ca panselutele, se planteaza pentru ca se duc repede, se usuca si banii furati sunt aua. Nisipul este la constructiile makedonilor care au construit blocuri sa le vanda scump, in loc sa puna nisip de rau, au pus nisip de mare la constructii, sa vezi la cutremur cum cad blocurile makedoniste, pacat ca sunt majoritatea cumparate de mucani cum le place makedonilor sa zica despre romani. Jos mafia makedoneasca !
1
0
si inca nu este tot,in dreptul plajelor refacute s-au sapat senale astfel incat barja transportoare sa se apropie de mal,la final s-au acoperit dar probabil acel nisip a fost spalat peste iarna,cei care s-au inecat la corbu au nimerit probabil in gropi de unde s-a extras nisip pentru plaje,cu toate ca teoretic trebuia extras din larg,dar acolo este cheltuiala mare
7
0
alo, domnul primar, faceti ceva in sensul asta, angajati salvamari mai bine decat sa puneti panselute
4
0
MACHIDONII DIN PRIMARIE FARA SCOALA AU DISTRUS PANA SI FUNDUL MARII.Sunt prea multi morti aiurea
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218