REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.1° Constanța Mie., 21 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6646
3.1° Constanța Miercuri, 21 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6646
 

Traian Băsescu, atac la Cioloş: Asta îl va compromite. Stai cu plagiatorul Tobă, la dreapta ta

Traian Băsescu, atac la Cioloş: Asta îl va compromite. Stai cu plagiatorul Tobă, la dreapta ta

Replica API 8 februarie 2016 | 01:31 302

Traian Băsescu i-a atacat titularii de doctorate suspectate de plagiat, acuzându-l pe ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, că nu vrea să pună capăt acestui sistem corupt. Băsescu a mai spus că premierul Dacian Cioloş se va compromite păstrându-i în guvern pe miniştrii Petre Tobă, acuzat de plagiat, şi Adrian Curaj, despre care afirmă că protejează sistemul.

Traian Basescu a spus că ministrul Educaţiei nu are curajul colegei sale de la Justiţie să ia o măsură pentru a pune capăt sistemului de doctorate plagiate.

"Stâlpul doctoratelor, Gabriel Oprea, până la mai proaspătul intrat în club Buşoi sunt nişte figure triste ale vieţii politice româneşti, care încearcă să se definească a fi în grupul de elită intelectuală al ţării, iar ei sunt nişte prăpădiţi care copie precum elevii de liceu. De regulă, când copiezi la facultate sau la liceu, te exmatriculează. Pe ăştia văd că îi ţine ministrul Curaj şi nu are curaj să transfere către opinia publică nici măcar lista completă a doctorilor din România, să ia o măsură, cum a vrut să ia doamna Prună pentru marii academicieni din puşcării. Curaj nu ştie cum să lase acest ghiveci neatins, ori acesta este un ghiveci al corupţiei intelectuale. Asta sunt oamenii ăştia. Nu sunt mai prejos decât cei care fură din bugetul de stat. (…) Sunt nişte plagiatori fără niciun Dumnezeu!", a declarat Traian Băsescu, potrivit paginii de Facebook a Mişcării Populare.

Băsescu a mai declarat că premierul Dacian Cioloș se va compromite, până la urmă, pentru că îi are alături în Guvern pe "plagiatorul" Petre Tobă și pe "academicianul Curaj" și nu ia o măsură în acest sens.

"Asta îl va compromite pe Cioloș până la urmă: stai cu plagiatorul Tobă, la dreapta ta, în ședințele de Guvern, stai cu academicianul Curaj de la Academia de Științele Securității în același Guvern și te faci că nu vezi că în jurul tău este o cangrenă care nu poate să facă decât rău societății românești", a spus Băsescu.

El i-a îndemnat pe liderii locali ai partidului să abordeze tema plagiatului în conferințele de presă pentru a atrage un curent împotriva acestui tip de "a parveni".

"Nu am văzut în temele dumneavoastră de pe plan local povestea academicienilor de la Academia Științelor Securității, unde, printr-o ordonanță de urgență, o instituție care voia să studieze despre evoluțiile NATO și UE și-a făcut toți acoliții academiei lui Gabriel Oprea cu rentă viageră de academician, ceea ce întrece orice măsură a tupeului. Asta nu mai este o probă de tupeu, este o probă de construcție a unei instituții plătite de la bugetul de stat, o instituție transpartinică care a vrut să onorabilizeze oameni care s-au îmbogățit între timp și mai vor și titluri academice", a arătat Băsescu.

Potrivit acestuia, Adrian Curaj nu știe cum să lase neatins "acest ghiveci al corupției intelectuale".

"Te uiți la ei, unul termină facultate de medicină, nu a practicat nicio zi, dar este doctor, altul termină știu eu ce facultate militară și e doctor pe niște teme care nu au nicio legătură pe aplicabilitatea lor în activitatea structurilor militarizate, nu mai vorbim de doctori în drept. Ăștia au întrecut orice măsură ca și tupeu în a se aranja", a spus Băsescu, potrivit RTV.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
733481553
5/49
1646443318-02-20245 0 4 1 8 3 2
joker
27328183039