REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Traian Băsescu critică protestele bugetarilor: 'Nu sunt justificate'

Traian Băsescu critică protestele bugetarilor: 'Nu sunt justificate'

Replica API 25 ianuarie 2021 | 23:58 2253

Traian Băsescu a vorbit la Realitatea PLUS despre situația bugetarilor în acest moment în țara noastră. El a explicat faptul că bugetarii nu sunt îndreptățiți să protesteze pentru măriri salariale în condițiile în care veniturile lor sunt semnificativ mai mari decât cele din mediul privat, scrie stiripesurse.ro

"Diferența între cele două crize e uriașă. Atunci era o criză de bani pe toată piață. Împrumutăm cu 8-9-10% dobânda. În momentul de față sunt bani pe piață, nu este o criză de lipsa de bani pe piață, problema e generată de criză din sănătate care a afectat producția, în principal. Avem deficite structurale majore, am încheiat anul cu un deficit de 10%, ceea ce înseamnă un deficit major, plus deficitul major în comerțul exterior. Importăm cu vreo 12 miliarde mai mult decât exportăm, ceea ce afectează balanță comerțului exterior", a explicat Traian Băsescu.

Mai mult, Traian Băsescu a venit cu cifre concrete, comparative între salariile medii ale bugetarilor față de cele din mediul privat.

"Bugetarii ar trebui să fie mai reținuți, nu se justifică protestele lor dacă privim cheltuielile cu bugetarii. Salariu mediu net al bugetarilor este de 5050 de lei, nu brutul, salariul mediu net, comparativ cu salariul mediu în industrie care este 3113 lei. Cei care produc, încasează puțin peste jumătate față de cei care nu produc, ceea ce înseamnă o răsturnare. Costurile cu salariile bugetarilor reprezintă 27% din bugetul de stat. Acestea sunt calcule la luna noiembrie 2020, nu au apărut încă socotelile pe decembrie, când s-a dat și al 13-lea salariu. Bugetarii ar trebui să stea puțin mai liniștiți și mai decenți. 3 milioane de salariați din economia reală susțin 6 milioane de pensionari și un milion trei sute de mii de bugetari. Nu se poate, e bietul om din producție, din economia reală, e sfrijit și un colos se așază în spatele lui", a mai spus Băsescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Basescu trrbuie sa raspunda pentru jaful facut de gasca lui , cu udrea, videanu, fetele lui ioana si eba. Cand aceste specimene vor primi pedepsele meritate insamana ca in tara asta exista justitie. Pana atunci Romania e doar o tara bananiera fara banane. Si pt ca speranta ca justitia sa si faca treaba este aproape nula, asteptam justitia divina...care va fi crunta, pacat ca vor suferi copi si urmasii lui basescu!
1
0
Se vorbea de mai ieri de unsalariu de vreo 78000 de lei si de altul de vreo 1200,.In medie acesti doi salariati castiga39600 lei platesc mancarea 6000,lei, utilitati 4000, si l mai ramane29600 pt distractii In medie ,se traieste bineCe relevanta are media in momentul cind avem diferente de zeci de ori intre salarii ?
1
0
Cel mai periculos om din tara asta este betivul asta. Din acest motiv locul lui ar fi la mititica insa are inca multi prieteni care ii albesc dosarele. Noua prostimii nu ne ramane decat sa ne racorim cu muia pe care i-o trimite-m in scris. Muie Petrov !
5
4
Chiompane, ai terminat butoiul de whisky si ai chef de vorba?
9
3
tu trebuia sa fii la rahova, nu le bruxell. " iesi afara javra ordinara" asa te invitau la negocieri sndicalistii.
17
9
oricum platiti taxe din poola, cand din 4 milioane de angajati ai 3 milioane pe salariul minim e clar ca e evaziune fiscala iar din cei ramasi jumatate sunt scutelnici care platesc taxe f mici la cat castiga si grosul il reprezenta angajatii multinationelelor care platesc 40 la suta din brut taxe!!! asa ca mucles!!!
14
6
Angajati mai, chiar si tesa, au incasat pe ore suplimentare 175 la suta!!! Si si-au bagat ore suplimentare la greu! Pentru ei a fost mana cereasca pandemia. Asa ca , militieni si jandarmi si restul bugetarilor, mai trankilo cu pretentiile. Sau cel mai bine, ne mutam sediile sociale in afara, ca toate magazinele mari si platim dari si taxe din plua! Prea multi !
15
11
si tu la fel
5
6
Intr-o tara normala Petrov era dupa gratii demult.
24
3
Mars dupa ma-ta!
19
5
SA IMI SUGI PULA MIE SI LA TOT PESEDEUL DIN ROMANIA ZDREANTA ORDINARA.NU UITA ESTI LIMBISTUL SEF AL PNL ,KWJ MUIE FARA NUMAR CU CACAT CUM MANANCI CAT TU MEREU SA ITI IAU FAMILIA IN PULI
17
14
mweeesmeagol
10
3
Petrov are ura pe bugetari pt ca ei l au muit de fiecare data
27
5
Iesi afara JAVRA ORDINARA
27
10
porcul hot ciolanu in strada pe muistii de pesedei da-le-as cacatul la lins !!!
15
21

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218