REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Traian Băsescu încearcă să scape de eticheta „Petrov”

Traian Băsescu încearcă să scape de eticheta „Petrov”

Victor ROTARU 22 octombrie 2022 | 00:00 718

Vineri, 21 octombrie 2022, de la ora 11:00, Traian Băsescu va încerca să-i convingă pe judecătorii de la Curtea de Apel să anuleze verdictul de colaborare cu fosta Securitate, primit la începutul acestui an.

Primul termen de judecată în procesul fostului președinte al României are drept obiect revizuirea hotărârii. Băsescu are calitatea de revizuent, iar Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) de pârât.

Avocații fostului președinte al României vor încerca să convingă instanța că nu întrunește condițiile prevăzute de lege pentru a fi declarat colaborator al Securității din vremea lui Nicolae Ceaușescu.

Mai precis, juriștii lui Traian Băsescu trebuie să arate că:

Că prin notele pe care recunoaște că le-a semnat nu a turnat vreo activitate anticomunistă, ci doar a întocmit rapoarte, obligat fiind prin natura serviciului.
Că prin notele date la Securitate nu a încălcat niciun drept fundamental al celor vizați.

Mare rușine pentru Traian Băsescu

În data de 23 martie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, definitiv, că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. El a făcut poliție politică și că a dat declarații sub numele conspirativ „Petrov”.

Astfel, decizia ICCJ a menținut-o pe cea a Curții de Apel București, din 20 septembrie 2019. Consecințele nu au întârziat să apară, iar beneficiile pe care le avea ca fost președinte al României i-au fost revocate. Printre acestea, pierderea casei de protocol din Primăverii, a RA-APPS și a pazei – SPP.

Între timp, Traian Băsescu își continuă mandatul de europarlamentar, ales pe listele PMP, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai e simplu,petrov,de miine torni cu indicativul ivan!
0
0
Mai Basescule spunele pe avocatilor aia pe care ii ai ca sunt p****i daca spun asa ceva pentru ca asta contrazice ce ai spus tu inainte sa fii ales presedinte al Romaniei si dupa,pai ai spus tu vreodata inainte de aleferi ca ai scris rapoarte la securitate pentru ca asta avea legatura cu functia avuta de tine pe timpul ala, dar nu i-ai facut rau nicunui om ?,fii sincer mai Petrov caci daca vrei sa scapi cu adevaruri spuse pe jumatate te afunzi si mai rau;ca Iliescu nu era turnator la securitate ci ala la care veneau rapoartele turnatorilor si el decidea sau ca nici Emil Constantinescu nu avea cum sa fie seful comitetului de partid al Universitati fara sa faca parte din sistem asta poti sa spui,dar asta este o alta discutie.
1
0
Tatăl securist din tinerețe (vedeti istoria Div. 9 Marasesti in Basarabi și Constanta și divizia din Bacau), el "cântăreț" de mic, ajuns de la post-liceala NAVROM prin "înghițirea" de către Academia Navala (vezi amiralul Stefan Ilie) la "marinarie"!!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272