REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Trailerul filmului care prezintă salvarea dramatică a copiilor blocaţi în peştera din Thailanda, difuzat în premieră

Trailerul filmului care prezintă salvarea dramatică a copiilor blocaţi în peştera din Thailanda, difuzat în premieră

Replica API 2 octombrie 2019 | 00:00 359

Sursa foto: The Cave / Facebook

Un trailer al filmului "The Cave" ("Peştera"), ce prezintă operaţiunea dramatică de salvare a celor 12 copii thailandezi şi a antrenorului lor de fotbal, care au rămas blocaţi timp de mai multe zile într-o peşteră inundată din nordul ţării, a fost prezentat marţi la Bangkok, relatează EFE.

Regizorul thailandezo-irlandez Tom Waller a subliniat nivelul detaliilor cu care a lucrat pentru a putea realiza un film cât mai apropiat de realitatea acelor evenimente petrecute între 23 iunie şi 10 iulie anul trecut în peştera Tham Luang Nang Non, aflată în provincia Chiang Rai.

"Am filmat timp de mai multe luni. A durat mai mult şi nu a fost atât de simplu precum credeam (...) Totul a fost o provocare", a declarat Tom Waller la prezentarea trailerului acestui film, a cărui premieră mondială va avea loc sâmbătă în cadrul Festivalului de Film de la Busan (Coreea de Sud).

Fără să beneficieze de un acces direct la cei 12 copii pentru a realiza interviuri, întrucât tinerii au rămas sub tutela autorităţilor thailandeze, filmul se axează asupra câtorva scafandri care au reuşit să încheie cu succes operaţiunile de salvare. Una dintre părţile cele mai emoţionante ale filmului prezintă tragedia scafandrului voluntar Saman Kunan, care şi-a pierdut viaţa în peşteră în timpul misiunii de salvare.

Jim Warny, care a venit din Irlanda pentru a participa la operaţiunea de salvare după moartea scafandrului thailandez, este unul dintre actorii principali ai filmului.

Regizorul a povestit că a avut mai multe dezacorduri cu autorităţile locale şi dificultăţi în a se înţelege cu reprezentanţii acestora.

"Nu am putut să filmăm în peşteră, era încă foarte periculos să intrăm (...) Astfel că pentru scenele de interior am folosit peşteri din alte zone ale ţării, similare celei originale", a mărturisit regizorul, care s-a arătat critic faţă de "blindajul" şi de "însuşirea" copiilor de către guvernul thailandez.

Cei 12 copii, care aveau pe atunci între 11 şi 16 ani, şi antrenorul lor în vârstă de 26 de ani au intrat în peştera din Chiang Rai pe 23 iunie 2018 după un meci de fotbal şi au fost localizaţi nouă zile mai târziu, la 4 km distanţă de intrare.

În afară de acest film, platforma de streaming Netflix lucrează la un alt proiect privind această salvare spectaculoasă despre care s-au scris mai multe cărţi. Un muzeu a fost inaugurat la intrarea în peşteră, care expune echipamentele implicate în această misiune. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272