REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Transevren se ia la trântă cu Apele Române; a fost descalificată de la licitația pentru închirierea plajelor!

Transevren se ia la trântă cu Apele Române; a fost descalificată de la licitația pentru închirierea plajelor!

Ana Maria LIPAN 28 iulie 2023 | 00:00 3335

Scandalul plajelor de pe litoralul românesc continuă. Dacă operatorii economici s-au plâns până acum de durata scurtă a contractelor de închiriere și de prețurile greu de suportat, unele firme au întâmpinat probleme chiar mai greu de soluționat. Acesta este cazul societății Transevren, care, împreună cu o firmă asociată, recent înființată, au dat în judecată Apele Române pentru anularea unui act administrativ. Concret, cele două au participat la licitația de atribuire a sectoarelor de plajă, însă au fost descalificate.

Transevren se ia la tranta cu Apele Romane; a fost descalificata de la licitatia pentru inchirierea plajelor!

Problemele legate de licitația pentru închirierea loturilor de plajă de pe litoralul românesc se țin lanț. După întregul scandal generat de nemulțumirile operatorilor legate de durata scurtă a contractelor, întârzierile scoaterii la vânzare a suprafețelor, dar și prețurilor greu de suportat, la finalul lunii iulie unele probleme nu au fost încă soluționate. Dacă unii au câștigat licitații și apoi au renunțat la loturile de plajă, din cauza costurilor imense, alții nici nu au putut să obțină contracte.

Transevren se ia la tranta cu Apele Romane; a fost descalificata de la licitatia pentru inchirierea plajelor!Evren Omer

Acesta este cazul societății Transevren, care alături de firma asociată, SC Cala Azul SRL, înființată în luna martie a.c., a dat în judecată Administrația Național Apele Române, după ce a oferta le-a fost descalificată, deși trecuseră deja prin toată procedura. Administratorul societății Cala Azul ne-a declarat că: „la deschiderea plicurilor exterioare, nu am fost descalificați, ci trecuți în etapa următoare. Avem și procesul verbal de la deschiderea plicurilor, semnat de noi. Chiar eu am fost în sală. Apoi s-au deschis și plicurile interioare, cele cu ofertele, am făcut proces verbal, am fost menționați și acolo, iar ulterior, când ni s-a transmis rezultatul am aflat că am fost descalificați. Ceea ce este total nedrept. Din moment ce apărem în procesul verbal, am adus toate documentele de calificare necesare, nu înțelegem de ce am fost descalificați. Sectorul de plajă e în zona Vama Veche.”

Transevren se ia la tranta cu Apele Romane; a fost descalificata de la licitatia pentru inchirierea plajelor!

Cele două firme au contestat acest rezultat în instanță, dosarul fiind înregistrat pe data de 26 iulie a.c., pe rolul Curții de Apel Constanța. Transevren, una din firmele implicate, este controlată de Evren Omer, fiul lui Kenan Omer. Acesta din urmă a fost, la un moment dat, președintele UDTTMR. Societatea are în palmares mai multe hoteluri pe litoral, dar și localuri, printre acestea amintim Mandala, din Mamaia.

Evren zice că nu se judecă cu Apele Române

Contactat pentru un punct de vedere, Evren a declarat că nu prea are treabă cu subiectul, el nu a făcut decât să ajute societatea Cala Azul, fără să ofere prea multe detalii. Mai mult, acesta nici nu știa că deține calitatea de... reclamant în dosar. Sau cine știe, poate nu vrea să dea din casă. Așa ceva...!

Precizăm că în anul fiscal 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 36.413.715 de lei, profit în valoare de 9.963.820 de lei, dar și datorii ce se ridică la suma de 27.828.905 de lei. Deși nu a avut succes cu sectorul de plajă ce face obiectul chemării în judecată, anul aceasta, Transevrem a reușit să obțină o suprafață de  4.597 de mp, ce fac parte din sector 1-2, subsector 1, din Mamaia, alături de asociata  Argo Café, de  5014 de mp, din Sector 1, subsector 1, în Costinești, împreună cu Daytona Beach SRL –Apollo Estival 2002 SA, dar și de 4985 de mp și 9160 de mp, în stațiunea Neptun, pe care îi administrează în colaborare cu Daytona Beach SRL, respectiv Arena Caliente SRL. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Abrudan cel mai mare spagar de la Apele Romane , imi dadea amenda 200 de mil si dupa aia imi dadeam 500 de euro sa ma invete cum sa o contest , sta toata ziua pe litoral ca milogul pe la restaurante sa manance gratis , un pervers de om
2
0
Șpagă la băiatul și de rezolva
4
0
Evren este un super baiat. Muncitor si serios. Un prieten devotat. Dar fiecare spune ce poate. Cine il cunoaste stie despre ce vorbesc. Asa sa va Ajute Dumnezeu! Babai nu ii baga in seama!
0
4
Ce spaga vreți ma ziceți merci ca nu v a dat teapa omul e nesimtit rau de aia trimite angajații sa ia actele sau pe fisu cacare șoriciul gros
3
0
Il stiu a venit și la mine face moaca aia de milog care face prostu sa nu bage mana în buzunar l am ținut mult cu actele dar tot pe prostu facea fi miar scârbă de șoriciul lui gros
3
0
Talharul de abrudan la lucrat si pe asta!
4
0
Va rezolva Abrudan , nu va faceti probleme , spaga a ramas aceiasi ca in ceilalti ani , nu va speriati
10
0
Scârțarul ăsta tartauan a dat țeapă și la neamuri. Milogul voia si de la noi ceva dar i am dat teapa
5
0
Cel mai cărpănos afacerist. Merge peste tot fără să dea dreptu și șpaga de rigoare și normal că mereu are probleme. La Apele Armâne probabil li s-a înfundat. Are și porecle martalogul la fiecare instituție la care vrea câte ceva : Milogul, Purcelușul cărpănos, Hagi Tudose, Ariciul , Umflatul e.t.c.
10
0
Plajele apele munții trebuiesc lăsate libere nu pentru închiriere Curtea constituțională și avocatul poporului trebuie să arunce aceste mizerii foamea de bani Apele romane trebuie să aibă in întreținere plajele nu să închirieze plaje La fel la pescuit bălțile să fie libere nu cu plată la toți smekerii Orice pescar să poată prinde câteva kg de peste fara taxe Ce trece de zece kg să plătești amendă Poliția locală sa supravegheze zonele
11
0
nu mai e , ergean ,k rezolva e situatia, astia timere abar nare de afaceri ,ptr cine stie..hmm
5
1
Daca nu fura tqcsu motorina din rezervoarele autocarelor pe care le conducea, nu ajungeau azi astia asa bogati. Taqsu nu a fost niciodata presedinte la tatari, a fost vice doar ca sa sifoneze bani prin transporturi fictive decontate de uniunea tatara, adica din banii contribuabilor. Dintrun milion de euro primiti anual, jumatate se fqctura catre ei. Asa au facut poola mare. Cand s-a prins de smekerie eserghep, ginerele lui Ablez, l-a cumparat pe varolika si i-au dat la mwie.
7
1
Evrenii sunt cei mai mari mafioti posibil care merita sa infunde puscaria pe viata. Dar cum banul cumpara orice si pe oricine sunt intangibili... deocamdata...
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468