REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Transfugii algerieni care au provocat INCENDIUL din portul Constanța au FUGIT! Prinși de polițiștii din Valu!

Transfugii algerieni care au provocat INCENDIUL din portul Constanța au FUGIT! Prinși de polițiștii din Valu!

Replica API 21 noiembrie 2019 | 00:07 597

Transfugii de origine algeriană ar fi fugit de la bordul navei, din portul Constanța, în cursul nopții de miercuri spre joi, 20 spre 21 noiembrie, în jurul orei 3.30.

Potrivit informațiilor noastre, polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă îi caută, inclusiv în toate autovehiculele care transportă marfă.

Amintim că, pe 18 noiembrie, pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea a 6 persoane, aflate pe nava Nordic Barents (pavilion Panama) în Portul Constanţa, la dana 64. O saltea dintr-o cabină a luat foc, iar mai multe persoane s-au intoxicat cu fum. Acestea au fost evacuate şi vor primi îngrijiri medicale. Din câte se pare, algerienii ar fi dat foc la o saltea.

Au intervenit un echipaj SMURD B, echipajul SMURD C, Autospeciala pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) și o autospecială de stingere.

4 au fost prinși la Murfatlar, de către polițiștii din Valu lui Traian

Potrivit reprezentanților din cadrul Gărzii de Coastă, în data de 21.11.2019, în jurul orei 03.10, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați la supravegherea navei NORDIC Barents, sub pavilion Panama, sosită în Portul Constanța din direcţia Turcia, au fost anunțați de către un membru de echipaj despre faptul că cei șase pasageri clandestini de la bordul navei nu se mai află în încăperea în care erau cazaţi.

Imediat, polițiștii de frontieră au efectuat controlul asupra navei și au alertat autoritățile locale și firmele de pază care își desfășoară activitatea în incinta Portului Constanța.

”Menţionăm că, în permanenţă un echipaj al Poliţiei de Frontieră a supravegheat nava la scara acesteia, cu verificări constante ale încăperii în care aceştia se aflau, ultima verificare fiind efectuată în jurul orei 02.30, când nu au fost constatate nereguli. Sunt efectuate activități de căutare a celor șase cetăţeni algerieni, în cooperare cu structurile I.P.J. si I.J.J. Constanta, până în prezent fiind găsiți patru dintre aceștia. Totodată, sunt derulate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate și identificarea persoanelor implicate, în cauză existând suspiciuni privind complicitatea echipajului navei în săvârşirea faptei de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă.

Cei șase vor fi cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, dar încă se fac cercetări, iar la finalizare procurorul va dispune măsuri în consecință.

Citește și:Algerienii care au fugit de pe nava din portul Constanța, alergați pe autostradă de polițiștii locali din Valu!

Oficial, ce spuneau poliţiştii de frontieră la acea dată:

În data de 17.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Panama, sosită în Portul Constanța din direcţia Turcia, având un echipaj format din 22 marinari de naţionalitate filipineză și rusă. Menționam că astăzi (duminică - n.r.), în momentul intrării navei în portul Constanta, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa a fost informat că la bordul navei se află șase pasageri clandestini, fără documente de călătorie. Conform declaraţiilor comandantului navei, cei șase cetăţeni au fost ascunși după ce nava a părăsit portul din Turcia.

Din cercetările efectuate la bordul navei, cele șase persoane sunt originare din Algeria.

Comandantul navei a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 7, alin. 1 şi art.143 pct.1 din OUG 194 /2002, republicată şi modificată de L 157/2011 cu amendă în valoare de 48.000 de lei.

La solicitarea comandantului navei, polițiștii de frontieră din cadrul G.N. Constanța au apelat Serviciul Unic de Urgență 112 în vederea acordării asistenței de specialitate întrucât la bordul navei a luat foc o saltea și persoanele în cauză au inhalat fum. În acest moment, focul a fost stins și persoanele sunt în afara oricărui oricărui pericol.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu cred ca au vrut sa-i angajeze in port ca tot se lauda ca aduc forta de munca de afara si cand au auzit ce salarii se dau, au fugit de au mancat pamantul!!!
2
0
Pai cand am luat bacul la 40 de ani ce ramane de facut decat sa aplici legea,in mare stiu ce este de facut am invatat de la cei mai buni cum sa ma umilesc, sa cersesc, si sa pup sefii in dos
2
0
Asa se intampla cand din soldati faci sergenti pfabc si dupa, culmea ii faci politisti pe toti taranii fara carte. Jumatate din politia de frontiera nu stie sa scrie corect gramatical. Cicule, da-le o testare ca sa stii cu cine lucrezi, dar una serioasa nu cu abcd
1
1
Nu a fugit nimeni! Cdt-ul le-a dat drumul sa scape de ei.Asta-i vrajeala pentru pulime. Din port cum au iesit? Au sarit gardul presupun. Cred ca i-a scos vreo masina ceva..cu ajutorul politiei port. A dat turcu toati banii de la bord numai sa scape de ei. In state cred ca-l legau daca se intampla asa ceva. Dar aici in tara psd...
8
3
Nu este normal sa fuga daca erau supravegheati. Poate erau ocupati cu numaratul cartoanelor. Alo DGA DNA dormiti ?
10
1
Asta scrie pe fruntea sefului de la politia port cta. Astia nu au aflat ca fraternizarea cu infractorii nu tine in toate cazurile, bine ca nu le-au luat gatul si armele. Poate cu ocazia asta se vor trezi si ei in lumea reala.
8
2
si cdt turc sia facut treaba lea luat banu si apoi lea dat viteza., politai nostri si ei pe partea lor au dormit putin..sau era la toaleta?
4
2
Mai, dar bine au mai fost paziti !
5
0
Retardato, ce treaba are tara ca sa o faci tu de cacat? Pune-ti streangu de gat, faci un bine galaxiei!
4
3
Sa amendeze comandantul navei cu 20000 EUR pe politistii care cica pazeau. Steau pe FB, dormeau sau sugeau pula. Muie politistilor de frontiera din port. Niste cersetori ordinari cu ochii numai dupa tigari.
8
2
Cica erau paziti la scara, ha ha. Aia dormeau in masina, lemn. Sigur faceau laba. Tara de cacat.
10
5
Au fugit cu ajutorul politistilor. Au dat spaga mare si s-au carat. Nasol.
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108