REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Transnistria este 'mica Rusie', susţine un lider parlamentar rus

Transnistria este 'mica Rusie', susţine un lider parlamentar rus

Replica API 25 ianuarie 2019 | 00:00 462

Aleksei Puşkov

Transnistria este 'mica Rusie' şi niciodată nu a fost separată de Rusia, a declarat Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), la inaugurarea marţi la Moscova a Fundaţiei 'Transnistria' pentru dezvoltarea legăturilor sociale şi culturale, prezentată de Tiraspol drept 'reprezentanţă transnistreană' în capitala rusă, relatează miercuri portalul Deschide.md, citând media ruse.

'Rusia se bucură de o susţinere de 100% în rândul transnistrenilor. Simţim că suntem o singură naţiune. Este imposibil să vorbim despre existenţa transnistrenilor separat de Rusia sau despre Rusia separat de transnistreni. Suntem un singur popor, simţim asta', a afirmat Puşkov, citat de Regnum.

La festivitatea de inaugurare a 'fundaţiei transnistrene' la Moscova a participat şi liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, precum şi aşa-zisul ministru de externe transnistrean Vitali Ignatiev.

Ministerul de Externe rus a declarat marţi, într-un comunicat, că inaugurarea Fundaţiei 'Transnistria' nu va schimba poziţia principială a Rusiei în problema reglementării transnistrene.

Analistul politic moldoveann Veaceslav Berbeca a avertizat că deschiderea acestei fundaţii cu acordul oficial al Moscovei reprezintă o încălcare flagrantă a acordurilor semnate cu Republica Moldova, deoarece astfel este încălcată suveranitatea Republicii Moldova, potrivit Radio Chişinău. 'Aceasta înseamnă o susţinere a regimului separatist. Federaţia Rusă una declară şi alta face - de fiecare dată spune că recunoaşte integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar susţine Tiraspolul. Aceasta este pur şi simplu o sfidare - Federaţia Rusă îşi face interesele sale fără a ţine cont de cele ale Republicii Moldova', a menţionat expertul citat

Cu ocazia vizitei la Moscova, liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, s-a întâlnit cu vicepremierul rus şi reprezentant special al preşedintelui rus pentru relaţiile economice şi comerciale cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.

Săptămâna viitoare este aşteptat la Moscova într-o nouă vizită şi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit TASS.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce fatza de spirtar are rusu ! Muie putin, muie pesede !!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108