REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Tranzacție neașteptată: Donchi Pufleni revine în afacerile cu hoteluri și cumpără complexul Caraiman din Neptun de la frații Micula

Tranzacție neașteptată: Donchi Pufleni revine în afacerile cu hoteluri și cumpără complexul Caraiman din Neptun de la frații Micula

Replica API 6 iulie 2019 | 00:00 4467

Înțelegere de 1,5 milioane de euro

Înțelegere de 1,5 milioane de euro

foto: litoralulromanesc.ro

Tranzacție surprinzătoare în sudul litoralului, acolo unde frații Micula își vând la foc automat hotelurile, în demersul lor de a se retrage din turismul de pe litoral. Complexul Caraiman din Neptun a fost vândut acum două zile unei firme din Constanța deținute de afaceriștii Donchi Pufleni și Ștefan Tudor, care se întorc astfel în business-ul hotelier după ce, în urmă cu puțin timp, tocmai au scăpat de cele două unități pe care le aveau în Constanța și București.

Terra Estival 2002 SA, companie deținută de frații miliardari Ioan și Viorel Micula, a anunțat vânzarea Complexului Caraiman din Neptun către Baron Service SRL, prin contractul 1385/04.07.2019. Obiectul contractului îl reprezintă ”imobilul situate în municipiul Mangalia, localitatea Neptun, strada Trandafirilor nr. 29, județul Constanța, compus din teren intravilan, categoria de folosință curți/ construcții, în suprafață de 21.966 mp (…) și construcțiile existente pe acesta, structurate astfel: C1- Restaurant Caraiman, tip S+P, cu o suprafață construită la sol de 2.114 mp și o suprafață desfășurată de 3.137 mp (…); C2- Hotel Caraiman, tip S+P+4E, cu o suprafață construită la sol de 1.604 mp și o suprafață desfășurată de 6.692 mp (…); C3- parcare acoperită, cu o suprafață construită la sol de 631 mp (…); C4- parcare acoperită, cu o suprafață construită la sol de 555 mp (…)”. ”Prețul vânzării, stabilit de comun acord, este în sumă de 1.500.000 euro, exclusiv TVA ”, se mai arată în contract.

Din 12, au mai rămas cu 6

Este a doua tranzacție în doar câteva zile pentru frații Micula, care pe 26 iunie 2019 au vândut Complexul Craiova din Olimp către Perla Majestic SA, societate deținută de Mohammad Murad, cu 1,6 milioane de euro. În martie 2019, controversații afaceriști bihoreni au vândut și hotelul Slatina din Olimp cu 2 milioane de euro către MW Import Export SRL, firma afaceristului Mircea Marian Zoltan, care mai deține și hotelul de trei stele Holiday Olimp. În 2018, fraţii Micula au rămas fără hotelurile Romanţa şi Prahova din Neptun, vândute de ANAF către Ion Dumitrache şi Mohammad Murad. De asemenea, Murad a cumpărat de la fraţii Micula şi hotelul Clăbucet, din Neptun. Afaceriştii bihoreni mai au în prezent 6 din cele 12 hoteluri pe care le-au cumpărat de la stat în 2002 pe litoralul românesc cu doar 500.000 de euro bucata.

Rată de profit de 150%

Revenind la firma cumpărătoare, Baron Service SRL are sediul în localitatea tulceană Stejarul și a raportat pentru anul 2018 afaceri de 4 milioane lei și un profit net de aproape 6 milioane de lei, rata incredibilă de profit rezultând, cel mai probabil, din înstrăinarea hotelurilor pe care le deținea. Firma are 32 de angajați, iar nivelul datoriilor a scăzut de la aproape 31 de milioane de lei în 2017 la un decent nivel de 2,5 milioane în 2018. Fără doar și poate aceasta a fost stinsă tot în urma tranzacțiilor cu hoteluri realizate anul trecut. Baron Service SRL este deținută de Donchi Pufleni și Ștefan Tudor, specializați mai ales în afaceri cu eoliene și imobiliare, primul fiind cunoscut și ca fost patron al echipei de fotbal Săgeata Stejaru, devenită apoi Săgeata Năvodari, trecută chiar și prin Liga I înainte de a se desființa.

Polonezii i-au umplut de bani

Firma administra și hotelul Royal din Constanța, de patru stele, trecut în proprietatea Marfin Bank în contul unei datorii și ajuns acum în managementul touroperatorului Paradis Vacanțe de Vis, deținut de consilierul local Aurelian Marin, care l-a redenumit New Royal. În 2018, Donchi Pufleni și Tudor Ștefan au încasat nu mai puțin de 11,3 milioane de euro de la grupul hotelier polonez Orbis în schimbul hotelului Mercure Bucharest Unirii (fostul Royal). Cu banii primiți, afaceriștii și-au achitat datoriile, au trecut pe profit și s-au lansat și în turismul din sudul litoralului prin cumpărarea Complexului Caraiman de la frații Micula.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se fac bani buni din jecmanirea si jupuirea turistilor la sange pana raman fara nimik, mancand hamsie si pizza congelata
3
0
Ardelenii sunt cei mai prosti oameni de pe planeta asta, ei nu sunt buni in nici un domeniu, exceptie facand bautul, drogatul si infractiunile astea de nu-ti trebuie prea mult creier precum talharia, profanarea de morminte, etc
7
7
pentru ardeleanul care vorbeste maghiara, vreau sa-i spun ca excrocii Micula cae au distrus statiunea Neptun sunt ardeleni de-ai lor din Oradea, a mai contribuit si SIF Transilvania la distrugerea din sudul litoralului. Jigniti non stop dar nu-mi vine in minte vreun om de valoare din Ardeal in niciun domeniu, dar prostul pana nu-i fudul parca nu e prost destul!
8
6
Poate si platesc datoriile si prietenilor de unde au imprumutat bani si tot ezita sa achite !
22
0
Bai asta de mai jos care tot o tragi cu ardelenii te ai bagat in vorba ca musca in curu calului . Aici vb de ati petrece concediu la mare in apa si briza marii iar la unguri in apa de lac sau stranduri . E diferenta mare . Cat despre litoralul romanesc ce tine de servire nici eu nu am o parere extraordinara dar e ok . Nu mai baga tu vrajba ardeleni moldoveni dobrogeni ca nu tine . Pana una alta eu iti scriu de pe seslong din briza marii cu o bere in mana , tu poate in ungaria la namol ....
15
12
Neamule... dau oaia iau hotelul
23
1
magarii bancile le dau credit cu magarii daca esti salariat nu iti dau decit un amarat de credit si la excrocii le dau milioane de euro tara lu papura voda.
14
0
Se cipanizeaza si sudul, gata?
39
3
Hotelurile talibano-cipane sunt pentru turistii fomisti indusi in eroare de teapa.
30
2
Doar taranii, dupa ce-si vand recoltele de legume sau fructe, mai vin pe litoralul romanesc. Voi chiar nu vedeti cine sunt turistii de la noi? Vedeti voi ca-si fac concediile aici ardelenii? Vedeti voi clujenii cu bani, sibienii, aradenii, oradenii cu bani venind aici? NU ! Se duc in statiunile din Ungaria, Ungarie pe care idiotii de dobrogeni o vorbesc de rau, dar care e f solicitata, admirata si vizitata non stop de ardeleni. Mai ales ca romanii din ardeal cunosc limba maghiara. Aici vin jegurile din Baragan, saraciile de Bucuresti, pleava societatii.
33
10
hotelurile lui micula sunt fara investitii de pe timpul lui raposatu. camarazii de suferinta tudor si donchi vor functiona asa fara sa investeasca, vor baga hotelul pe circuitul turistic, vor lua banii la turisti si uite-asa vor trage tepe la oamenii de buna credinta care vor fi bucurosi ca au gasit cazare ieftina in in sezon.
23
3
Machidoni branzari de la ... STEJARU ! Pana si ceilalti machidoni rad de ei poreclindu-i ... talibani ! Nu alde Pufleni erau bagati in magariile cu alcoolul contrafacut ?
43
4
Cum dracu sa cumpere asta care e falit. Executat de banci. Cine sa ii dea credit. Ce daca e finu mare la anaf . Ar fi tare sa ii dea vre o banca credit ca daca asta i a poate lua oricine.
28
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272