REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Traseul Constanţa - Năvodari, MĂRUL DISCORDIEI! PMP invită la revoltă, preşedintele CJC anunţă controale!

Traseul Constanţa - Năvodari, MĂRUL DISCORDIEI! PMP invită la revoltă, preşedintele CJC anunţă controale!

Replica API 4 iulie 2017 | 00:00 402

Subiectul transportului în comun pe ruta Constanţa - Năvodari şi retur, respectiv posibilitatea înfiinţării unui traseu nou, Constanţa - Năvodari - Lumina, a inflamat opinia publică. Mai exact, refuzul consilierilor PSD, PNL şi ALDE de a vota pentru înfiinţarea unui nou traseu este motiv de scandal cu reprezentanţii PMP, care invită cetăţenii nemulţumiţi să protesteze.

De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, explică faptul că, la cea mai recentă şedinţă a CJC, consilierii judeţeni ai PSD s-au abţinut de la votul pentru un nou traseu întrucât situaţia trebuie analizată cu foarte multă atenţie. „Un astfel de proiect nu rezolvă pe termen scurt problema microbuzelor aglomerate. Se vor face controale pe ruta deja existentă, Constanţa – Năvodari, din două în două zile... Mai departe, se va lua în calcul şi oportunitatea unui nou traseu, dar după o analiză temeinică din partea Departamentului Transporturi din cadrul CJC şi a Corpului de Control”, a declarat, pentru „Replica”, Ţuţuianu.

Mobilizare masivă pe rețelele de socializare după ce un proiect privind transportul persoanelor pe ruta Lumina - Năvodari - Constanța a fost respins de consilierii județeni. Costel Aurelian Dumitrașcu organizează un miting pe data de 30 iulie a.c., la Consiliul Județean Constanța. Câteva sute de persoane s-au arătat deja interesate sau că vor participa la eveniment. Oamenii doresc un transport în comun decent, unde să nu stea înghesuiți, însă respingerea proiectului înaintat de Daniel Turcu (în vederea ănfiinţării unui nou traseu, Constanţa - Năvodari - Lumina) i-a revoltat.

„În campanie, majoritatea partidelor promit că vor lucra în slujba cetățenilor. După alegeri insă, ies la suprafață adevăratele interese! Consiliul Județean Constanța este singura instituție care poate lua măsuri pentru rezolvarea problemei transportului în comun județean. De ani de zile, toate partidele care și-au prezentat candidații în fața locuitorilor din localitățile Năvodari și Lumina au promis că vor rezolva problema transportului în comun.

Până acum, n-au făcut nimic! Cea mai rapidă soluție pentru ca locuitorii din localitatea Lumina care lucrează în Mamaia și sunt nevoiți să schimbe două transporturi în comun și pentru ca năvodărenii să beneficieze de un transport în comun decent este înființarea unei noi rute de transport pe traseul Constanța-Mamaia-Năvodari-Lumina. După cum ați observat, Mamaia s-a dezvoltat foarte mult, iar multe dintre unități functionează tot anul.

Având pe traseu incă o firmă de transport în comun care să aibă mașini cu minim 35 de locuri și cu o limită de vechime rezonabilă a acestora, năvodărenii ar avea incă o alternativă la transportul în comun și n-ar mai fi obligați să suporte aglomerația și condițiile deplorabile ale celorlalte firme existente. Daniel Turcu, colegul meu, consilier județean din Partea PMP, a depus un proiect în acest sens, proiect care ar fi fost în avantajul primarilor de la Năvodari și Lumina cărora li se solicită periodic de către cetăteni să găsească soluții în vederea transportului în comun.

Insă pentru consilierii județeni din partea ALDE, PSD și PNL n-a contat acest lucru. N-a contat faptul că și-ar fi ajutat primarii, n-a contat faptul adevăratul beneficiar al proiectului este cetăteanul de rând care este nevoit să folosească transportul în comun. Nu. Pentru consilierii județeni din partea ALDE, PSD și PNL a contat interesul de partid, adică protejarea firmelor care operează deja pe acest traseu, firme care pur și simplu își bat joc de navetiști!”, specifică organizatorul evenimentului.

În schimbm, preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu declară că instituţia pe care o reprezintă a decis deja să facă verificări din două în două zile asupra condiţiilor oferite de cei doi transportatori care operează pe traseul Constanţa - Năvodari. „Cei doi transportatori care au licenţă pe această rută vor fi verificaţi şi li se va solicita, dacă se impune, suplimentarea numprului de microbuze şi autobuze, în funcţie de necesitate, pe timpul verii. Este normal să ţinem cont de doleanţele oamenilor şi să fie asigurate condiţii decente de transport.

Este clar că vara numărul de persoane care circulă pe acest traseu creşte. Dar trebuie văzut exact care este situaţia în teren şi luată o decizie ca atare. Trebuie să se înţeleagă faptul că abţinerea consilierilor judeţeni PSD faţă de proiectul privind noul traseu nu exclude neapărat o astfel de variantă. Dar, în momentul de faţă, el nu rezolva rapid situaţia. Înfiinţarea unui nou traseu se realizează după 8-9 luni, cât durează obţinerea avizelor, licitaţia pentru atribuire şi aşa mai departe. Peste 8-9 luni, cu ce ajuta cetăţenii care acum susţin că trebuie mai multe microbuze pe traseu?”, a spus Ţuţuianu.

„În privinţa traseului Constanţa - Năvodari şi retur s-a discutat şi scurtarea lui, în sensul ca microbuzele şi autobuzele să oprească la Autogară în Tomis, nu la Gara Constanţa. Se evită astfel pierderea unui timp preţios. După ce vom remedia această problemă, în funcţie de rezultatele contraolelor la care am făcut referire, vom analiza cu maximă atenţie şi oportunitatea unui traseul Constanţa - Năvodari - Lumina. Poate fi găsită şi o altă relaţie spre Lumina, totul în funcţie de studiul pe care îl vom face în această perioadă”, a mai spus Ţuţuianu. Preşedintele CJC a amintit, în acest context (al verificărilor asupra operatorilor de pe traseul Constanţa - Năvodari) şi parteneriatul semnat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie. „Protocolul a fost semnat tocmai pentru ca noi să putem verifica mijloacele de transport în comun eficient”, a conchis Ţuţuianu.

Claudia CORBU, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
90 la suta din comentariile de mai jos sunt lasate doar de 2 retarzi, fiecare cu partidul lui. Unu mai bou ca celalalt!
1
0
Sus palaz!
1
1
REintroduce-ti liniile de stat R.A.T.C. "23" si "22" , cum erau pina in 1998 , pina la Lumina si Navodari si o sa vedeti ca firmele particulare ale sponsorilor C.J. C-ta , vor da faliment in max. 6 luni ! Iar veniturile Regiei se vor dubla ! Cetatenii vor circula civilizat ! Este valabil si pt Eforie ! Dar cui ii mai pasa de cetateni ?!?! Spagi sa iasa de la GMS , JTA si Metropolitan ....
1
1
Jos palaz!!!
1
1
Palaz e un mincinos si HOT!!! Horia fa dreptate!!
1
2
palaz un magar
1
2
parerea mea e ca suntem plini de prejudecati. ar trebui sa analizam fiecare lucru din spatiul public fara sa ne gandim la actorii lor decat prin preajma efectelor pe care le au actiunile lor asupra noastra. ori in cazul de fata pozitia lui Horia Tutuianu, in calitatr de reprezentant PSD este fireasca. voi in afacerile voastre ati investi in ceva ce aduce profit un sezon si in rest e bun pasiv, a carui pasivitate se traduce in costuri ce egaleaza profitul sezonier? hai sa gandim inainte sa vorbim
0
1
Palaz iar iti e foame? Nu stii de unde sa mai furi? Milogule!
1
2
Palaz vrea doar sa fure
0
1
Liniste ba! Am citit comentariile! Bravo tzutzuiene...felicitari tzutzuiene...palaz e baiatul ala rau care vrea sa fure ....si cu maticheasca ce aveti? Poate vreti sa va tina ea de urechi daca nu insistati unde trebuie.
0
1
Sa il puna odata Felix pe Palaz presedinte ca marioneta asta de Tutuianu e inutila. Il face Maticheasca din toate incheieturile.
1
0
E satula tara asta de Psd... si de minciunile lor. Dragnea sau Tutuianu e acelasi lucru. Nu degeaba l-au votat pe Dragnea sa ramana si Tutu si Learciu. Avea dreptate Banias cand spunea ce spunea despre Learciu, vedeta invisibila din CJC. Nimeni nu stie cand vine sau cand pleaca, e invisibil. Odata l-a oprit portarul de la CJC si pana sa isi scoata buletinul sa vada ala cine e, si-a luat cateva pe ceafa.
1
0
Learciu nu uita, tot morfina te va scapa! Spagile de la spital cine le ia? Ai facut si tu un control ceva? Firmele de medicamente cui dau spagile? Nino nino nino nino
1
0
Tutuiene te astept aici langa mine. Ia-l si pe buhaitul de Learciu cu tine. Tot Decebal va va lua Partidul bai fraierilor. Hai la o tabla aici sa va obisnuiti intre 4 pereti!
1
0
Nu va pasa deloc de cetateni. Sunteti intr o cardasie infecta ce alergati dupa bani si doar atat. Au fost altii mai smecheri ca voi si tot au ajuns la Poarta Alba si Rahova. Tutuianule il stiu pe tactu cat de ciorditor si sifonar a fost, ceea ce vad ca si la tine s-a luat. Learciu o lepra de om care si-a tocat nasul si finii pentru bani, un Iuda al zilelor noastre. Sa va fie rusine! Nu va psa de cetateni ci doar buzunarele voastre si ale acolitilor vostri! Rusine! Rusine! Rusine! Rusine! Rusine! Rusine!
0
0
A intrat Psd tineret aici pe comenturi pro Tutuianu hehehehe. Intai sa isi plateasca striptozele de la 8 martie si apoi sa faca pe sclavii pe aici.
1
0
Horia Felicitari pentru ca esti asa bun si docil! Altul mai bun nu puteam avea, pe care sa il am paravan. Te astept in birou sa iti dau zaharelul sa te linistesti, Bubico.
1
1
Sa vina Fagadau sa il dea jos pe hahalera de Tutuianu. Oricum nu face nimic la CJ si Maticheasca face si desface, omul lui Mazare. Daca au pus un lake la inaintare nu inseamna ca suntem prosti. Intrebari in CJ cine conduce si apoi mai vedem ce rahatel mananca asta aici. Oricum acum a vorbit fara aprobarea lu Maticheasca si o sa vada el.
2
1
Tutuianu are atele trase de Felix Stroe si acum mananca kkt aici. Ala de face gratare la Pavilion al cui e??? Tutuianule nu uita ca you can high but you can'T run! Combinator sef a ajuns si jigodia asta de Tutuianu. Tasu a rupt cu furatul si acum vrea si el. Suntem satui de psdeul asta infect si corupt. La ce PM avem si Tutuianu nu e departe.
1
1
Dece nu se introduce transportul in cadru zonei metropolitane cu un traseu 33 intr-un sens Cta-Mamaia-Navodari-Lumina-Ovidiu-Cta Gara si tot traseul 33 in sens invers Cta- Ovidiu- Lumina-Navodari-Mamaia-Cta gara, cu un tarif de 1 leu. Rezolvati astfel problema oamenilor platitori de taxe si nu problema partidelor ce au nevoie de bani. Unde este Consiliul Judetean ,sau si el are interesele lui politice ?
2
1
Nu pot sa cred ca pe litoralul Ro dupa 27 de ani nu avem niste autobuze normale ale statului macar acum ca toti mafiotii au linii in regim de privat ca continua tigania microbuzelor in statiuni si orase orasele asa nu ajungem departe daca nu privim si ce fel de transport au alte tari pe litoralul lor si cum transportul in siguranta in alte tari este posibil cu fapte nu barfe.O zi buna Ro
1
1
Foarte bine i-a facut Tutuianu!!!! asta tine cu dintii de bugetul lui si Palaz nu stie cum sa il cheltuie mai repede!!!!! BRAVO TUTUIANU ca nu faci jocurile politice ale lui Palaz!!!
2
3
Esti un mare dobitoc, daca si Palaz isi bate copiii inseamna ca a venit sfarsitul lumii. Om mai familist decat Palaz mai rar intalnesti dar pacat ca pe langa el sunt o groaza de frustrati si oameni invidiosi. Probail R.S. esti unul dintre cei care isi bat copiii si sotia, adica un mare DOBITOC
1
0
Nu trebuie sa ne aruncam sa votam orice imediat doar ca e propus de PMP. Trebuiesc facute verificari, sa gandim lucrurile inainte si daca se impune se poate lua in calcul si introducerea unui nou transportator.
0
0
O decizie corecta a domnului Tutuianu!
1
2
Felicitari,domnule Tutuianu!
4
2
Lui Claudiu Palaz, omul flamand al lui Basescu, marele familist in campanii care isi bate copiii acasa. Pe el v-ati gasit sa il sustineti, dragi cetateni. Il cunosc personal de la jocurile de airsoft. De ce nu va intrebati de unde are banii pentru echipamentele respective, in special pentru Fordul Ranger parcat deseori in fata la Consiliul Judetean? Haideti sa privim dincolo de aparente si interese personale de scurta durata si sa-l sustinem pe Horia, care Slava Domnului a facut si face in continuare, zilnic, tot ce ii sta in putinta pentru toti cetatenii din judet!
5
0
Domnul Palaz are doar interese personale si altfel nu se poate afirma , decat asa, pacat!
3
1
Rusine Palaz!!!
4
1
Palaz asta numai tampenii face, are nevoie de o bona permanenta sa se uite peste umarul lui cand semneaza si sa-i dea cu mana peste pixul sau Mont Blanc de 3000E . Preferabil bona sa fie de la DNA
4
0
Felicitari domnule Tutuianu. Sunteti reprezentanti ai intereselor societatii civile, si suntem mandrii de cum ne reprezentati in spatiul public doleantele. Asemenea decizii nu se preteaza, deoarece ea trebuie sa fie utila si pe celelalte trimestre, iar asta se poate observa doar in urma unei analize atente
2
2
Intr un final se vede implicare din partea autoritatiilor. Felicitari domnului Tutuianu. O sa avem si noi parte de conditii mai bune.
3
3
Palaz vrea doar sa fure
4
1
Iarasi incearca sa faca pe zmeu Palaz,a vazut ca nu i-a mers in campanie si incearca acuma?Nu ii este rusine,nu merita sa fie vicepresedinte de CJ,schimba-l domnu Tutuianu,aceasta javra penala nu isi merita scaunul de vicepresedinte!!!
4
2
bravo domnule Tutuianu. nu asa se rezolva problema. palaz are doar interese personale
4
1
Palaz prin consilierul Turcu si unul de la Navodari vroiau o linie de transport. Simplu ca buna ziua
5
1
Problema nu se rezolva daca se introducea o linie noua. Era pe termen scurt. Bv domnule Tutuianu
6
1
Bai Palaz, ce nu iti mai ajunge ma? Vii cu ford mustang cabrio la cjc, ne sfidezi mereu pe trecerea de pietoni, si acum te faci ca vrei microbuze pt noi? Nu mai stiti cum sa faceti bani. Un scandalagiu si grataragiu, asta ai fost mereu. Claudia Palaz
5
2
Felicitari domnule Tutuianu ! Va multumim din suflet ! Sunteti de nota 10 !
5
2
Bravo domnul Tutuianu, cineva care care face ceva in legatura cu asta. Felicitari!
4
2
Palaz nu se mai satura. Vrea o linie de transport
7
1
Foarte bine face Tutuianu! In sfarsit cineva le tine piept! Nu le mai ajunge ciolanul lui Palaz si Dumitrascu! Pt ce vrei protest bai pula bleaga, nu va intelegeti cu PNL care sa mai faca bani pe spatele nostru???
5
2
Vrem masini mari, nu vrem sa ia tot GMS-ul ruta aceasta noua, doar daca isi schimba masinile. Vrem autobuze!
8
0
cele mai bune masini sunt la metropolitan , daca ar fi mai multe sau daca ar lua si cte-mamaia-navodari ar fi foarte bine . SA DISPARA CONTROLOAREA BABA ANICA , NE TERORIZEAZA PSIHIC CAND URCA IN AUTOBUZ , ZICI CA E BASESCU , VORBESTE CONTINUU , EA STIE TOT , NE INDICA CUM SA NE ASEZAM . E SCLEROZATA , VA ROG , RETRAGETI-O IN BAZA .
4
0
REintroduce-ti liniile de stat R.A.T.C. "23" si "22" , cum erau pina in 1998 , pina la Lumina si Navodari si o sa vedeti ca firmele particulare ale sponsorilor C.J. C-ta , vor da faliment in max. 6 luni ! Iar veniturile Regiei se vor dubla ! Cetatenii vor circula civilizat ! Este valabil si pt Eforie ! Dar cui ii mai pasa de cetateni ?!?! Spagi sa iasa de la GMS , JTA si Metropolitan ....
10
0
Jan Tucan il doare in pula de voi
7
3
Chiar nu se vede ca e manevra Metropolitan,daca intra ei sa dus dracu tot. Geoarse de masini,soferi obositi doar sa faca bani pt capatanile de oaie. Cat de fiscalizare zero.
11
0
cea mai buna firma de transport e a lui gelil esergep, firma metropolitan,are autocare se microbuze si puate licita ptr ruta cta navodari
4
6
Mi se pare mare figura! Sa-mi spui mie cutu daca asta pana in toamna nu ajunge viceprimar la Navodari. Ori e sustinut de servicii, ori e omul lui Matei din umbra. Oricum face bine ce face, ca ASA nu se mai poate. Eu merg cu toata familia la protest la cjc cand il organizeaza
3
1
Vrem banci in parcul tabacarie
7
1
Nu inteleg o chestie. Cum Jean Tucan a rupt la gioale PNL in Navodari, iar PNL ii sare in ajutor sa faca bani mai multi. Tu PNL pierzi primaria in Navodari ca Jean Tucan baga bani multi in anticampanie imotriva voastra si totusi tu il ajuti sa faca mai multi bani. Asta s-o numi Masochism? Sau sunt pe felie?
3
0
Asa e. Ala de la Timona cu microbuzele, e consilier psd si sponsor la PSD. E sponsor oficial, apare in actele de sponsorizari. Este omul lu' Fagadau si a lu' Babu. Tasu lu Babu secretar general la ALDE. Jean Tucan patronul ALDE si al microbuzelor care fac Constanta Navodari. Uite cum iese cardasia la iveala.
3
0
Metropolitan a luat din microbuzele de pe partea cu Lumina si le-a dus spre Mangalia ca e trafic de vara. Cine sufera? Cetatenii judetului Constanta. Cui ii pasa? Nimanui. Bani sa iasa! Soferii de la Timona merg cu 20 la ora sa ia cat mai multi calatori. Ii inghesuie ca pe sardine. Nu se mai satura de bani. Toti o apa si un pamant sunt. Ala de la Timona e Consilier Psd, normal ca Psd tine cu mafia Microbuzistilor!
6
0
Learciu e cea mai mare mizerie de om. La casa de asigurari de sanatate si-a facur intrarile la spital si combinatiile si cand a venit la CJ a luat Spitalul ca deja era totul pregatit. Jegule iti vine si tie randul!!!
1
3
Am maseratti, bentlay, ferrari, rolce, avioane, cladiri, balti, sunt jmecher tare si fac ce vreau si cu mizeriile care merg cu Maxi Taxi la Navodari. Il am pe Tutuianu la degetul mic, dapai pe sclavii aia de pnlisti. Sa nu uite Palaz ca in campanie l-am ajutat la Navodari sa beleeeasca pe Pnl.
5
0
Impart cu Learciu combinatiile cu spitalul, cu transporturile cu JT si multe altele. Un jeg Palaz asta ca nu vrea sa "manance" cu noi. Il vom schimba cu Pnlistii si aia e. Jean Tucan e specialistul in transport la noi la CJ si in mai multe. Il voi pune Consilierul meu personal sa ii dau sah si lui Decebal.
1
4
Sunteti cam dobitoci! Specialistii mooyey vor sa infiinteze alt traseu.Habar nu au ce drepturi sunt ptr cei care au licenta de transport in vigoare
4
2
Numai pe jecmanit sunt pusi mizeriile astea doua de cand au ajuns in cj !
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614