REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Traversarea neregulamentară a dus la un ACCIDENT RUTIER MORTAL la Medgidia! S-a stabilit CULPA COMUNĂ

Traversarea neregulamentară a dus la un ACCIDENT RUTIER MORTAL la Medgidia! S-a stabilit CULPA COMUNĂ

Replica API 28 mai 2019 | 00:00 291

Ce au precizat anchetatorii

Ce au precizat anchetatorii

Un an și șase luni cu suspendare și interzicerea dreptului de a conduce vehicule cu propulsie mecanică pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinței – cu această pedeapsă s-a ales un șofer care a accidentat mortal o persoană ce s-a angajat în traversarea carosabilului prin loc nepermis. Însă, magistrații au decis că este vorba despre culpă comună întrucât șoferul circula cu o viteză peste la limita maximă admisă.

Nefericirul eveniment a fost înregistrat la data de 27.01.2017, în jurul orelor 19.45, când lucrătorii Biroului Rutier Medgidia au fost sesizați de către Dispeceratul Poliției Municipiul Medgidia cu privire la faptul că pe bulevardul Independenței (sensul giratoriu) din Medgidia s-a produs un eveniment rutier soldat cu decesul unei persoane. Echipa operativă s-a deplasat la fața locului unde a identificat autoturismul marca Skoda, condus de către numitul R.D.G., precum și cadavrul numitului E.D. , care a fost transportat la morga în vederea efectuării necropsiei. În urma cercetărilor și activităților de urmărire penală s-a stabulit că numitul R.D.G. a condus autoturismul marca Skoda și, ajungând la un sens giratoriu, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, a surprins și accidentat mortal pe numitul E.D., care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii din partea dreaptă a autoturismului. Atunci, potrivit rolii.ro, conducătorul auto a sunat la numărul unic de urgență 112 și la fața locului a venit o ambulanță și un echipaj de poliție rutieră. Agenții de poliție rutieră au efectuat cercetări, respectiv măsurători, fotografii judiciare și schița accidentului, întocmind procesul-verbal de cercetare la fața locului. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Starea de pericol generată și e victimă și de șofer

În vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice-auto. Conform concluziilor din Raportul de Expertiză Tehnică întocmit de expert, cauzele producerii accidentului au fost atât traversarea victimei printr-un loc nepermis, pe timp de noapte, fără să se asigure suficient cât și deplasarea autoturismului cu o viteză neadecvată locului unde s-a produs accidentul.Viteza de deplasare a autoturismului nu poate fi calculată cu precizie pe cale analitică dar se poate estima că acesta se deplasa în premomentul impactului cu o viteză de 70- 80 Km/h. Astfel, potrivit rolii.ro, s-a stabilit că starea de pericol a fost generată atât de victima, care a traversat neregulamenta și fără să se asigure suficient, cât și de conducătorul auto care nu a adaptat viteza de deplasare la zona în care a avut loc accidentul. Cauzele producerii accidentului au fost traversarea victimei printr-un loc nepermis, pe timp de noapte, fără să se asigure suficient și deplasarea autoturismului cu o viteză neadecvată locului unde s-a produs accidentul, peste limita legală, de pe sectorul de drum,circa 70-80 de k/h ,viteza ce depășește cu mult deplasarea în condiții de siguranță. Judecătorii l-au condamnat pe șofer la un an și șase luni cu suspendare, dar decizia nu este definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca respecta semnificatia indicatoarelor din zona, fiind in primul rand o trecere si un sens giratoriu, poate era altul deznodamantul. Dar asa se intampla mai tot timpul in zona respectiva. Vi de pe pod... trebuie sa treci cu 80 prin intersectie ca de nu...nu esti smecher, cobori de la Penny tre sa treci cu 100 ca esti la vale...asa se practica soferia prin Medgidalasul nostru.
3
0
Cand traversezi unde nu este permis,nu este culpa comuna,decat daca judecatorii sunt cretini. Este vina clara a celui ce a traversat. Viteza este culpa soferului,traversarea este separate culpa pietonului,ce pana mea e asa de greu de priceput de oameni cu studii cica superioare de drept ?! Daca un idiot merge in poligonul de tragere stiind ca e pericol si este ranit de un participant la tragere care a apasat pe tragaci inainte de comanda,e vina comuna,sau e ceva departajat? Justitia e dilie !
4
7
Acolo sunt doua treceri de pietoni
3
3
",circa 70-80 de kh ", cred ca chestia asta poate pica, adica a fost 69 ceea ce este sub 20km peste limita legala sau 71 ceea ce este peste 20km si implica alte sanctiuni? Intersectia esr luminata corespunzator? Ca si daca mergea cu 20 la ora este suficient sa-l tranteasca si sa -l dea cu capul de asfalt si sa moara. Si daca expertul este un bosorog care a mai dat castig de cauza unui sofer care a calcat un copil pe trecere m-am lamurit. Explicatia halucinanta - parintii sunt de vina c-a traversat copilul pe trecere nesupravegheat!!!
4
2
Avand in vedere faptul ca pietoni sunt mult mai expusi atat fizic cat si psihic in urma unui accident auto consider ca ar fi utile mai multe campanii de informare cetateni cat si infintarea in scoli a unor cursuri de legislatie pietonala. "precum acele mesaje televizate cu excesul de sare, zahar si grasimi"
8
2
asta e justitia romana, trebuie muls bani de la RCA-ul soferului, bani care ajung la avocati, expertul care a stabilit viteza si la judecatori!!!
5
1
Dar de ce evitarea unui accident in care cineva traverseaza ca un bou trebuie sa cada in seama soferului? Cand o sa le pese si pietonilor de vietile lor?
6
4
Da, traverseaza ca vita prin loc nepermis si e culpa comuna. Incurajati aceste practici, ca trebuie sa-i fereasca soferul.
9
7
Daca nu a respectat viteza legala are o parte din vina ! La viteza legala putea sa-l evite !
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102