REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TRECEREA de PIETONI a ajuns LOC de PARCARE pentru unii ȘOFERI

TRECEREA de PIETONI a ajuns LOC de PARCARE pentru unii ȘOFERI

Replica API 3 noiembrie 2020 | 00:00 2662

Şoferii constănţeni se numără printre ce mai teribilişti din ţară, după cum afirmă chiar instructorii auto care au de-a face cu ei zilnic. Nu este de mirare că şi regulile pe care ar trebui să le aplice în trafic sunt ignorate de cei mai mulţi dintre conducătorii auto, ajungând astfel să provoace incidente destul de grave pe arterele Constanţei. Pentru unii dintre ei se pare că nu prea există reguli nici atunci când vine vorba de parcare şi nici bunul simţ nu prea este la el acasă, iar trecerile de pietoni sunt primele “victime” ale acestor “jmecheri”.

Surprins în fapt

Şoferul unui bolid de lux a fost surprins, de ceilalţi participanţi la trafic, în fapt, în timp ce era oprit pe o trecere de pietoni, în localitatea constănţeană Ovidiu. Şoferul părea să nu dea “doi bani” pe isprava făcută, rămânând “pe poziţii” minute în şir. Dacă vreun pieton ar fi încecrat să traverseze strada în acel moment, ar fi fost nevoit fie să ocolească autoturismul şi să traverseze ilegal, fie să îl deranjeze pe şofer, riscând să işte un scandal. Nu este de mirare că şi tinerii, care doar ce au obţinut permisul de conducere, aplică aceleaşi tactici pentru că au şi de la cine le învăţa.

Şoferii cu mămăliga în geam au de la cine lua lecţii

Amintim că în urmă cu ceva timp, un şofer începător a încălcat orice regulă de circulaţie, dar mai ales orice regulă a bunului simţ, atunci când şi-a parcat autoturismul pe trecerea de pietoni. Parcat pe o arteră aglomerată din municipiul Constanţa, acesta a împiedicat accesul pietonilor pe trecere şi traversarea străzii, de către aceştia, în condiţii de siguranţă. Ieşit de doar câteva luni de pe băncile şcolii, şoferul începător a sfidat parcă intenţionat Codul Rutier şi instituţia Poliţiei.

Codul Rutier interzice oprirea voluntară a vehiculelor la mai puţin de 25 de metri înainte şi după marcajele de trecere pentru pietoni, deci şi pe acestea. Acum, şoferul riscă să primească între 2 şi 3 puncte de penalizare şi o amendă care ajunge pană la 600 de lei.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aici unde traiesc eu nu sunt comentarii pe net pentru cazuri dastea pentru ca nici nu apuca cineva sa filmeze ca au si aparut aia cu masina cu platforma au luat masina dupa care proprietarul primeste acasa de la politie amenda,instiintarea ca are permisul suspendat si locul de unde isu poare lua masina dupa ce plateste pretul remorcari si cu cat merge mai tarziu cu atat plateste mai mult pentru ca se taxeaza stationarea pentru fiecare zi.
0
0
Bine ca nu era opel
1
1
Sigur e tulcean. Ne-au invadat.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218