REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Trecerile de pietoni care aduc MOARTE! ÎN ATENŢIA PRIMĂRIEI: iluminatul slab transformă mai multe zone în capcane

Trecerile de pietoni care aduc MOARTE! ÎN ATENŢIA PRIMĂRIEI: iluminatul slab transformă mai multe zone în capcane

Replica API 26 februarie 2018 | 01:19 336

Trecerile de pietoni ar trebui să asigure traversarea unei străzi în siguranță a pietonilor. Însă, unele treceri sunt sortite tragediei. Un bun exemplu este trecerea de pe șoseaua Mangaliei, unde un accident cumplit s-a produs săptămâna trecută, când o familie a fost spulberată pe trecere, copilul de 2 ani murind pe loc. Constănțenii spun că „zebra” este foarte prost luminată în zonă, fiind aproape beznă pe timp de noapte, iar șoferii care vin de pe pod cu viteză nu reușesc să oprească dacă cineva se află în traversare.

Constanța, un oraș metropolă, unde pietonii fac slalom printre mașini ca să traverseze în siguranță. Asta, dacă sunt văzuți de șoferi! Trecerea de pe șoseaua Mangaliei pare a fi o reală capcană pentru trecători, unde multe accidente s-au produs în ultimii ani. „Este și o cruce acolo, unde mereu sunt flori și lumânări”, a spus un constănțean. Reamintim că joi trei persoane au fost lovite în plin de un autoturism condus de un şofer în vârstă de 21 de ani, din Buzău, care abia obţinuse permisul în luna iulie a anului trecut. În urma impactului, un copil de nici 2 ani a murit, iar tatăl acestuia a fost transportat în stare deosebit de gravă la Spitalul Judeţean Constanţa.

Oamenii din zonă vor să se rezolve problema! Vor limitatoare de viteză înainte de trecere, iar aceasta să fie iluminată corespunzător. „Nu mi se pare normal ce e aici. Este debandadă! Vrem lumini și limitatoare de viteză! Sunt sătulă să văd tragedii periodic. Când trec pe aici, mereu e unul care pune frână brusc, căci mă vede prea târziu...”, a spus o femeie.

Și nu este singura din oraș, pe străduțele ma înguste, dar și pe bulevardele intens circulate, unele treceri de pietoni sunt slab semnalizate sau iluminate, iar astea le transformă în capcane. Atât pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe bulevardul Mamaia, dar și pe străzile adiacente, „zebrele” ar trebui să confere siguranța pietonului, nu moartea acestuia.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu vb de cazul acesta,vb in general,unii pietoni considera trecerea de pietoni o continuitate a trotuarului,nu se asigura de loc,cred ca e responsabilitatea soferilor sa opreasca la trecere,ei, dar nu mereu e asa si atunci trebuie sa te asiguri chiar si cand treci pe semafor verde,nu mai zic pe trecerile ne semaforizate unde trebuie sporita atentia...zic si eu!!
2
2
propun cate o piscina la fiecare trecere! ca asa sar pietonii pe trecere!!
4
1
Sunt lucruri normale intr-un oras condus de machidoni. Machidonimea inculta si puturoasa a infestat toata administratia publica. In afara machidonilor prosti si fuduli de prosti ce sunt, gen Babu, Palaz, Fagadau, Tutuianu, mai avem si fostii apevisti fara creier si ei foarte multi pe cumulul pensiei de stat cu salariul de la stat, ce stau ca plosnitele fara creier prin toata administratia locala, gen Stroe Felix, Dumitrache Ion, Ciobanu Ion, Tanase Ovidiu si multi alti fosti militieni consilieri de primar sau la locala. La astia trebuie adaugati si asa-zisii securisti patrioti din primarie.
9
4
Am invatat sa incetinesc preventiv la trecerile de pietoni dar observ zilnic pietoni care sar pur si simplu pe trecere,sunt imbracati in culori inchise ,trecerile nu sunt luminate,totul este o mare porcarie in acest oras!Sunt prea dezamagit de tot ce se intampla in acest oras!
10
2
Strazile slab iluminate sint de pe vremea lu pastaie care zicea ca face economie! Iar el.spargea banii publici ce curve si cluburi. Iar argatul lui....fagadau...e cam depasit de cate bube a lasat pastaie n urma....
11
3
Nu mai stiu daca va amintiti cum mincinosul de Fagadau spunea ca becurile de pe Tomis lumineaza incet ca sunt in perioada de test!!! E o mizerie fara margini ce se intampla pe acest bulevard! Iti intra bezna in ochi!!! Iar trecerile de pietoni intr-adevar neluminate! Oras de kkt ...cel mai de kkt oras din tara asta! Votati cu PSD dobitocilor!
11
3
Semafoare,la toate trecerile.
6
4
Cel mai indicat ar fi ca la fiecare trecere de pietoni sa se monteze acele opritori care te obliga sa reduci viteza, altfel nu se civilizeaza acei soferi vitezomani
7
3
Iti bagi detele-n ochi, e o chioreala. Evident ca nu produc direct accidente, dar favorizeaza producerea lor. Cat despre autostrada, podurile de la Cernavoda si Fetesti se scalda in intuneric bezna, un bec nu e, parca ar fi camuflate. Taxa de pod in schimb ti-o ia. Asta-i tara, primaria hoti, cnadnr-ul hoti, guvernul nu mai vorbesc. Hotia si prostia distrug Romania!
12
0
Politia nu isi face datoria. In fiecare seara veti gasi masini parcate pe trecea de pietoni Str. Mircea colt cu Str Cuza Voda. De fapt in tot orasul e haos din cauza masinilor parcate aiurea.
5
3
Pasarelele ar fi un lucru bun
5
4
Ce legatura are iluminatul cu stilul de condus haotic ? Cele mai multe accidente se petrec ziua.
8
8
Cand s-au schimbat stalpii de iluminat din Constanta si au iesit valuri in presa si comentarii ca oamenii erau nemultumiti, majoritatea cetatenilor au stat pasivi si au zis ca e frumos cu noile lumanari. Asta este . Ne meritam soarta. asta inseamna sa nui mergi la vot.
20
3
De acord cu tine dar te intreb, pietonii chiar nu au nici o grija pe lumea asta sau trecerea de pietoni iti da puteri depline?
21
4
Si asa zisa autostrada a soarelui este luminata ca interiorul unui cur. Dupa asa zisa revolutie,asa zisii conducatori,de fapt niste adunaturi de lideri mafioti separate in gasti cu diverse nume de partid,au dat naibii tara. Populimea romaneasca a aplaudat sau s-a consumat in suc propriu,nu a avut curajul sa ceara ceva similar cu ce este in afara. Lasitatea si puturosenia ucide Romania,mai ceva decat coruptia unora,asta pentru ca si lasitatea,si puturosenia plus prostia sunt fenomene de masa. Meritam sa ne fie si mai rau,chiar ne facem asta.
17
5
Avem niste "copii" care au jucaria lor.Ne trebuieste cineva care sa gandeasca si sa ne conduca!
11
1
il doare undeva pe poponetele ala de fagadau
24
1
cu,conduita preventiva la volan???ar insemna sa omoram toti oameni daca e noapte.viteza,figurile,manelele,drogatii betivii putoii astia omoara oameni.cand te apropii de trecere de pietoni,franeaza preventiv redu viteza,simplu!
24
3
Care primarie? Avem asa ceva? Ha ha ha ha Va mertitati soarta blestematilor cu ciuma rosie cu tot.... in bezna sa va lase poate va treziti o data... desi slabe sanse.....
34
2
Iluminatul slab face parte din praduirea banului public.Au fost schimbate lampile care luminau bine cu unele chiorete,chipurile ca sunt economice.Si de economice ce sunt tot consuma si lumineaza ca o bricheta.
38
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108