REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Trecerile de pietoni din Constanța încep să devină parcări

Trecerile de pietoni din Constanța încep să devină parcări

Bianca NEDELCU 13 aprilie 2024 | 00:00 3112

E un lucru bine știut faptul că orașul Constanța se confruntă de ani de zile cu o criză acută de spațiu pentru locurile de parcare, ceea ce a determinat șoferii să adopte măsuri creative în încercarea remedierii acestei situații. Dacă parcarea pe trotuare reprezintă deja un subiect la ordinea zilei, ce ne facem cu mașinile parcate lângă (sau chiar pe) trecerile de pietoni, când Codul Rutier sancționează în mod expres acest lucru?

Trecerile de pietoni din Constanta incep sa devina parcari parcare Bd. Lăpușneanu, zona City Park Mall

Problema într-o astfel de situație este reprezentată de faptul că se creează riscul unui potențial pericol atât în ceea ce privește siguranța pietonilor, cât și pe cea a celorlalți participanți la trafic.

Trecerile de pietoni din Constanta incep sa devina parcari parcare Bd. Lăpușneanu, zona Trocadero

Codul Rutier reglementează în mod expres faptul că Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor în locul unde este instalat indicatorul „Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea” (Art. 174, lit. e din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice).

Trecerile de pietoni din Constanta incep sa devina parcari parcare Bd. Lăpușneanu, zona Trocadero

Deși lipsa spațiilor de parcare și aglomerația urbană sunt adesea invocate ca scuze de către șoferi, siguranța publică este cea care ar trebui să primeze, iar parcarea în apropierea trecerilor de pietoni poate avea consecințe grave, de la accidente până la pierderi de vieți omenești.

Video:

Poliția locală aplică sancțiuni pentru aceste încălcări ale legislației rutiere. Amenzile pentru parcarea neregulamentară încep de la 330 de lei pentru staționarea pe trotuar și pot ajunge până la 3.300 de lei pentru oprirea în zone cu vizibilitate redusă. În ciuda acestor măsuri, mulți șoferi aleg să ignore regulile, cu riscul de a fi sancționați.

Trecerile de pietoni din Constanta incep sa devina parcari mașină parcată neregulamentar, în curs de ridicare

Pe străzile din Constanța, numeroase vehicule pot fi observate parcate neregulamentar, aproape de trecerile de pietoni. Această practică creează un risc semnificativ pentru pietonii care își fac loc printre mașinile parcate pentru a traversa strada, fiind puși în situația de a nu fi văzuți la timp de șoferii care se apropie.

Trecerile de pietoni din Constanta incep sa devina parcari parcare Bd. Lăpușneanu, zona Dacia

Este esențial ca autoritățile locale să asigure aplicarea consecventă a legilor pentru a combate această problemă. Totodată, este responsabilitatea fiecărui conducător auto să respecte regulile de circulație și să adopte o conduită responsabilă la volan, pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Video:

Conform legislației, fiecare metru contează când vine vorba de vizibilitate și timp de reacție la volan. Astfel, un fapt aparent banal poate constitui un act de neglijență ce ar putea conduce chiar la consecințe tragice. Cum ar fi ca în acel moment să traverseze, în fugă, un copil? Din cauza unui autovehicul parcat imediat lângă trecerea de pietoni, sunt șanse ca un șofer de pe prima bandă a carosabilului să nu îl vadă la timp. Raportat la ipoteza potrivit căreia copilul ar veni în fugă, neexistând vizibilitatea necesară în locul respectiv, o astfel de intenție ar putea deveni mai dificil de anticipat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politia locala cu Renault.. XUT...XUV..doar se plimba pe tomis...vad mașinile oprite în colt la filicorii..blocate ambele trotuare...dar nu opresc sa-i amendeze..probabil încasează șpăgi de la unitățile respective să închidă ochii ..ca altfel nu se explica...treci,încetinești,vezi...te uiți,.vezi ca-i neregulamentar parcat și pleci mai departe...ca totul fiind în regula... Ce mai cauți sa fii polițist local.. dacă treci cu vederea neregularități de genul asta??...îmbraci haina statului degeaba,încasezi un salariu degeaba, du-te frate la câmp,în construcții, și lasă locul altuia care vrea sa facă treaba cu adevărat...
2
0
In zona Dacia, Bd Lapusneanu, sunt ridicate in continuu cele parcate in zona trecerii de pietoni ! De pe ambele parti ale Bd. Mai nou, nu mai suntem lasati sa parcam deloc pe sensul de mers spre Gara. Stau cei de la Pol Locala de dim pana seara tarziu si supravegheaza zona respectiva.
3
0
Bovinele de la politia locala se plimba cu masina si sparg seminte. Ii platim degeaba
12
0
Da mai jegule infect..trebuie sa mergi cu cărucioarele oe trotuar ca să ajungi în parc sau alta parte. Dacă este nevasta-ta mai jegule infect..cu căruțul și nu are loc...oe unde mo..ții matii vrei sa treacă...sau maica-ta cu nepoții...sa o ia pe bulevard...sa-i lovească vreun drogat sau bețiv...și mașinile sa stea parcare în colt...sa nu ai pe unde trece...minte îngustă ce ești.. mai bine ai tace din gura handicapaților mintal și fizic. Sa de-a dzeu..sa treacă nevasta-ta cu copilul în căruț.. pe bulevard sa ocolească gunoaiele care parcheaza in colt....și să dea o mașină peste ei...sa vad ce mai zici....asa să pățești...retardatu-le mintal...dne ajuta sa ti-se întâmple asta
5
2
Da mai jegule infect..trebuie sa mergi cu cărucioarele oe trotuar ca să ajungi în parc sau alta parte. Dacă este nevasta-ta mai jegule infect..cu căruțul și nu are loc...oe unde mo..ții matii vrei sa treacă...sau maica-ta cu nepoții...sa o ia pe bulevard...sa-i lovească vreun drogat sau bețiv...și mașinile sa stea parcare în colt...sa nu ai pe unde trece...minte îngustă ce ești.. mai bine ai tace din gura handicapaților mintal și fizic. Sa de-a dzeu..sa treacă nevasta-ta cu copilul în căruț.. pe bulevard sa ocolească gunoaiele care parcheaza in colt....și să dea o mașină peste ei...sa vad ce mai zici....asa să pățești...retardatu-le mintal...dne ajuta sa ti-se întâmple asta
3
1
După cum vedem trecerile de pietoni sunt parcări datorita amiralului de uscat care este penele. Deci parcările sunt oaze penelist în desertul numit Constanța. Asa ca la alegeri nu mai dormiți, beți, mâncați ci votați. Dacă mai iese pestele de uscat nu mai aveți nici o scuza. O meritați!
6
2
Teren prielnic pentru amenzi date de Politia Locala. Pana de curand a activat in Politia Locala si marele ghiolban OLTEANU VALERIU. Acest derbedeu, cu toate ca avea doua firme private in Palazu Mare, a venit in Primaria Constanta sa mai ia un salariu de 10.000 lei. Nu a gravitat prea multi ani in aceasta unitate, deoarece sefii si-au dat seama cat de retardat este si l-au dat afara. Nenorocitul asta, daca ii aratai molozul lasat de RAJA Constanta pe domeniul public, iti spunea ca nu poate sa dea amenzi acestei regii, dar se irita atat de tare incat iti dadea tie amenda. Si pentru ce credeti ca te amenda ghiolbanul ?... Pentru ca ti-a crescut iarba pe terenul personal. Ma dementule, nu ti-e rusine ? La mata in curte nu era iarba ? Te-a nascut mata pe asfalt ?... Mai traiesti mult ?... Te asteptam la Casa Albastra cu o caruta de iarba proaspata sa te acoperim. M-ai lasat fara bani doua luni de zile retardatule.
6
1
Ce face Directia Generala de Urbanism din Primaria municipiului Constanta ? Cum gestioneaza orasul ? In Directia Generala de Urbanism din cadrul Primariei municipiului Constanta, isi face veacul si babeta SZABO CRISTINA. Aceasta inutila functionara ajunsa la varsta dinozaurilor si care nu pleaca la pensie, continua sa debiteze raspunsuri inutile, fara continut si forma, catre cetatenii municipiului Constanta. Domnule primar Chitac, nu mai tineti in institutia pe care o conduceti astfel de rapandule expirate. Dati-o afara si aduceti tineri competenti care sa isi asume ce scriu pe hartie. Acesta este motivul pentru care orasul arata in acest fel.
5
1
Să le facă mai dese fără sfârșit , model sens giratoriu La abator este trecere de pietoni subterană primăria a făcut-o supraterana ( deștepți) Dacă sunt capabili pe bulevardele principale să facă păsărele să fluidizeze traficul dar și pentru siguranța pietonilor .
3
0
Mergeți pe Ștefăniță Vodă, zona Euromaterna spre Henry Coandă, .Asiei parcate pe întreg trotuarul, copii merg pe carosabil!!! Mergeți pe Hasdeu, zona Școală 12 spre Soveja, la fel, pietonii și copii merg pe carosabil, sunt mașini parcate pe trotuar, te întreg trotuarul!!!
10
0
tot primarul este de vina pentru meltenismul constantenilor! pe str eduard caudella cand face primaria ceva? smecherii si au facut foisoare in curti si parcheaza pe strada, in loc sa si bage masinile in curti! sau in "c*r daca vor, dar nu e nimeni obligat sa faca slalom printre masinile cretinilor!
13
1
Aici chiar ca este o ocazie mare ca politia sa faca febra musculara de atatea amenzi .Chiar e mare nevoie. Si in Mangalia,cretinoizii parcheaza in buza intersectiilor,uneori pe treceri de pietoni si sub indicatoarele care interzic asta. Va dati seama cum sunt acesti retardati in trafic? Chiar merita sacose de amenzi.
10
1
Nu cred ca autoritatile locale au curaj sa instituie respectarea legislatiei rutiere in Constanta inainte de alegerile locale! Mai avem doua luni de haos!
8
0
Alt exemple: str Stefan cel Mare proaspat "modernizata" la intersectiile cu IG Duca ( unde trecerea de pietoni a fost ingustata si parcheaza meltenii inclusiv pe trecere), cu Mircea cel Batran ( trecerea de pietoni a ramas pe vechiul amplasament, nefiind aliniata pe axul strazii pietonale da posibilitate taximetristilor si meltenilor sa se inghesuie inclusiv pe deosebita pista de bicicleta ramasa neterminata) si cu Tomis ( urca meltenii cu masina pe zona pietonala pt ca si aici trecerea de pietoni nu este aliniata pe axul strazii pietonale) Proiect de mobilitate urbana fara nici o logica, carpit din mers (vezi trecerile de pietoni modificate de cateva ori pe IG Duca, banda dedicata transportului in comun utilizata pt parcare, piste de biciclete cu borduri inalte, viraje imposibile si trasee neterminate
11
1
Andrei,cumva ocolesti pe la Timisoara?mai da te n moloz cu carucioarele tale.Politia locala este o gluma. Marea majoritate a echipajelor sunt doar niste absolvemti de ovidius format dintr un el si o ea. Chiar ieri am zarit un echipaj pe Lapusneanu la Trocadero.o ardeau flirting oamenii. Ce se mai alintau ce se mai ranjeau. Cateii primariei trai pe vatrai pe banii contribuabilior iar lapusneanu ragaie de masini. La scoala spectrum dimineata si dupa amiaza nu vezi pe niciunul pe acolo. Vai de capul lui de oras plin pizdificati cu grade de locala. Mai e un umflat cu plete si barba marele local. Daca il vedeti va bufneste rasul cum curg siroaie de transpiratie din cauza frezei si a grasimii dar el o arde macho. Se da jos din logan isi aseaza parul isi mangaie barba si vine spre tine de zici ca vrea sa l f u t i nu ca sa iti dea amenda. Pizidificati de la locala. Pensati gelati mai mai ca iti vine sa l chemi pe Traistariu sa se imperecheze.De fiecare data cand ma abordeaza le raspundTORNERO
12
1
De ce n-ai facut parcari oblice ca sa parcam toti acum ma invart cu masina si parchez departe. Incompetentule halesti si pensie si salariu. Te tii cu dintii de pensie
13
2
Lasa ca interzice wc parcarea in tot orasul. Va face parcari supraetajate in eforie si navodari , pt constanteni.
13
2
M-au omorat astia cu carucioarele lor cu copii. Cum apare un articol despre parcari, hop si unul care-si plimba caruciorul! Plimbati-va in parcuri, nu pe strazile poluate de gaze de esapament. Plangeti-va si ca atunci cand ajungi cu masina langa parc si vreti sa o parcati, ce sa vezi, nu exista loc de parcare!
5
18
Ce facem când la cafeneaua Filicorii vis a vis de sala sporturilor...parcheaza exact pe colt la intersecția străzilor Dacia cu Bdul Tomis..blocând trotuarul complet..și noi cu cărucioarele cu copii,suntem obligați sa ocolim și sa întrat pe bulevard...xa ju avem cum sa trecem de mașini?? Aloe poliția locală..și acum dormiți după atâția ani de zile??
14
1
Ok ok.Si ce vi se pare anormal.Trotuarele sint de mult parcări.Exp Dobrila Eugeniu,Tulcei. Pe Tulcei este si o secție de poliție dar asta nu deranjează.Pe Dobrila poliția e mai mereu acolo supraveghează"' ca parcarile sa fie ok.Constanta lui v****l.Pietoni si doamnele cu cărucioare cu copi sint pe carosabil.
7
1
Tigaie de x5 de 10 ani sa zica lumea ca au bani demult saraciilor
3
12

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272