2.3° Constanța Joi, 2 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6262
2.3° Constanța Joi, 2 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6262

Trei ALERTE de MĂȘTI NECONFORME au fost primite de ANPC

Replica API 18 octombrie 2020 | 00:28 2741

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a primit, prin sistemul RAPEX, trei alerte pentru măşti neconforme aflate pe piaţă, emise de autorităţile din Luxemburg, Italia şi Letonia, a scris, pe Facebook, Paul Anghel, director general în cadrul instituţiei.

"Alerta RAPEX emisă de Luxemburg: produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către organismul relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele privind sănătatea şi siguranţa şi să nu fie protejat în mod corespunzător atunci când nu este combinat cu măsuri suplimentare. Nu respectă regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie", a precizat Anghel.

În ceea ce priveşte alerta emisă de Italia, este vorba despre o mască de protecţie cu retenţie insuficientă de particule. O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecţie în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecţie suplimentare.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Alerta emisă de Letonia precizează că produsul neconform promovează un potenţial de protecţie împotriva particulelor virale, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată de un organism european relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele în materie de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător în cazul în care nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149.

Sistemul RAPEX reprezintă un sistem de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase între Comisia Europeană şi Statele Membre ale Uniunii Europene, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Asta arata incompetenta celor care fac contracte ca nu le pasa de ce se antampla nu stiu ce face ministeru sanatati de accepta sa se vanda pe piata anseamna ca de aceea se raspandeste virusu putem purta masca mult si prost
0
2
alea facute din ciorapi sun conforme?
2
0
in Europa sunt marcate cu C E , iar golanii chinezi le marcheza cu CE.Adica ChinaExoprt sau ChinaElectronics !
3
0
Si care sint alea? Ce informatie e asta?
6
0
Toate mastile sunt neconforme, plasticuri chinezesti scumpe si inutile.
7
1
si la urma e ...neconform !Dupa luni de purtat a mastilor acum se descopera ca sunt asa cum sunt, bravo la ei, asa facem si cu vaccinurile si cu medicamentele, iar noi trebue sa avem incredere in parole parole si minciuni!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
9192523938
5/49
91138331417
joker
131033312820