REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Trei ani de ÎNCHISOARE pentru un kg de CANABIS, trimis din GERMANIA în ROMÂNIA

Trei ani de ÎNCHISOARE pentru un kg de CANABIS, trimis din GERMANIA în ROMÂNIA

Replica API 26 februarie 2021 | 15:43 2002

Sorin Tăuşean a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi introducerea în țară, fără drept, de droguri de risc, după ce a cumpărat cantitatea de 938,2 grame de canabis, din Germania, pe care le-a deţinut şi pe care le-a introdus în ţară trimiţându-le, printr-un autocar al firmei Lilian Expres, unui complice, drogurile fiind depistate cu ocazia sosirii autocarului.

Cum acţionau traficanţii

Grupul care acţiona în Măcin era format din trei persoane care se ocupau cu achiziționarea din străinătate și introducerea în țară de droguri de risc, respectiv muguri de cannabis, droguri pe care le ofereau spre vânzare pe raza localității. Liderul grupării era A.M. care s-a deplasat în Germania unde avea conexiuni în mediul infracțional și a cumpărat muguri de cannabis, pe care ulterior i-a introdus în țară și i-a vândut, fiind ajutat în această activitate de alţi doi complici. A.M. l-a contactat pe Sorin Tăuşean, care locuia în Germania, pentru a achiziţiona o cantitate de cannabis de până în 500 g si a o trimite în România. A.M. i-a trimis lui Sorin Tăuşean 1800 de euro din care acesta a cumpărat cantitatea de 938,2 g de cannabis și cantitatea de 99,3 g de rezină de cannabis, pe care le-a trimis din Germania în Romania prin intermediul unui autocar al societății LILIAN EXPRESS.

Ce a spus instanţa

La stabilirea pedepsei, instanţa a avut în vedere cantitatea mare de droguri de mare risc traficată de inculpat, precum și gravitatea crescută a faptelor, prin prisma importanței valorilor sociale lezate, intensitatea atingerii adusă acestora, starea generală de pericol pentru sănătatea publică, efectul nociv pe care îl au drogurile asupra sănătății persoanelor care le consumă, proliferarea acestui fenomenul infracțional, care reprezintă una dintre formele grave forme ale criminalității organizate și care poate genera alte fenomene infracționale pentru consumatorii de droguri, constituind în același timp modalități de obținere facilă a unor venituri semnificative și ilicite de către cei implicați în lanțul de producție și distribuție a drogurilor. Instanţa a decis condamnarea lui Sorin Tăuşean la 3 ani şi 2 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de de trafic de droguri de risc şi introducerea în țară, fără drept, de droguri de risc. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da mai Murphy, dar ala e boxer. Tu nu stii ca pumnii minte nu are?
1
0
Si cu boxerul Mike Tyson cum ramane, el a castigat 584 milioane de dolari din cultivarea marijoanei, nu ?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108