REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Trei BEȚIVI, la un pas de CRIMĂ pentru ȚIGĂRI

Trei BEȚIVI, la un pas de CRIMĂ pentru ȚIGĂRI

Replica API 21 aprilie 2021 | 13:38 1655

Costin Chiriac, Daniel Chiriac și Adrian Ignat au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Cei trei bărbați au pătruns în domiciliul unui vârstnic, pe care l-au lovit cu un obiect contondent, după care au fugit. Inculpații au pătruns în curtea persoanei vătămate, în scopul de a sustrage bunuri și/sau sume de bani și i-au aplicat lovituri la nivelul capului, cauzând un traumatism cranio-cerebral care a necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale.

Cum s-au petrecut faptele

Conform rechizitoriului administrat, Costin Chiriac, Daniel Chiriac și Adrian Ignat s-au întâlnit în locuința unui prieten, unde au consumat băuturi alcoolice (vin și țuică). Inculpații au rămas acolo aproximativ 30 minute și , întrucât nu mai aveau țigări, băuturi alcoolice și nici sume de bani cu care să le poată achiziționa, inculpații au convenit să le procure prin furt.

În acest scop, cei trei inculpați s-au oprit și au pătruns în curtea unei locuințe unde în mod obișnuit este depozitată marfă, inclusiv băuturi alcoolice pentru magazinul mixt al proprietarului. Inculpații au forțat ușa de acces a locuinței, dar când au observat camera de supraveghere, s-au speriat și au părăsit curtea respectivă, fugind prin grădină. După această tentative nereușită, cei trei au hotărât să pătrundă în curtea victimei, unul dintre inculpați arătând că „ …eu cunoșteam configurația curții acestuia, cunoșteam că locuiește singur, că este în vârstă de aproximativ 80 de ani și că are un câine fricos”. Inculpații au pătruns pe o poartă neasigurată în curtea persoanei vătămate și s-au deplasat către beciul din curte dar au constatat că acesta era asigurat cu un lacăt mare apreciind că „ dacă îl loveam ca să îl spargem produceam zgomote care ar fi dus la prinderea și identificarea noastră”. În continuare, inculpații au bătut în geamul încăperii în care dormea persoana pentru a-l determina să iasă afară. De asemenea, inculpații au spart două becuri care funcționau și care erau amplasate după cum urmează: unul la intrare în locuință și altul pe un colț al locuinței și care lumina restul curții.

Victima a fost lovită cu un par în cap

Persoana vătămată a ieșit din locuință și s-a deplasat în curte, dar a revenit în locuință. După scurt timp, auzind din nou bătăi în geam, persoana vătămată a ieșit din locuință și a observat „ trei siluete de bărbați umblând să sară gardul curții spre stradă. Alarmat de alte bătăi repetate în geam, persoana vătămată a ieșit încă o dată din locuință și, cu o lanternă în mână, s-a deplasat către poarta principală de acces în curte, dar în această împrejurare a fost lovit de trei ori cu un par în zona capului. Persoana vătămată nu a apucat să vadă bine persoana/persoanele care l-au lovit și sub intensitatea loviturilor s-a prăbușit pe sol. Din această poziție a început să strige „hoții ” și „ ajutor ”. Inculpații nu au recunoscut fapta comisă.

Ce a spus instanța

Instanța a decis condamnarea lui Costin Chiriac și a lui Daniel Chiriac la 3 ani de închisoare cu executare pentru tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată. Inculpatul, Adrian Ignat, a fost condamnat, pentru aceeași infracțiune, la 2 ani jumătate de închisoare cu executare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614