REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

TREI BRACONIERI care foloseau CURENT ELECTRIC au fost CONDAMNAȚI

TREI BRACONIERI care foloseau CURENT ELECTRIC au fost CONDAMNAȚI

Replica API 31 august 2021 | 22:07 3583

Petru A.. Andrei F. și Adrian Ț. au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea faptelor de pescuit electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanțe toxice și narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor viețuitoare acvatice. Mai mult decât atât, Petru A. este acuzat de conducere a unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător iar Andrei F. de încredințarea cu știință a conducerii navei unei persoane fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător. Cei trei au fost prinși în timp ce pescuiau folosind un dispozitiv artizanal pentru pescuit electric, precum și ustensile adiacente (acumulator, cabluri, minciog). Pentru deplasarea pe canal ei s-au folosit de o ambarcațiune cu lungimea de 6,10 m, lățime 1,66 m dotată cu motor Yamaha de 150 CP.

88,6 kg de pește au fost confiscate

Organele de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Județului Tulcea, se aflau în patrulă pe raza municipiului Tulcea, când, în jurul orelor 04.00, s-au sesizat că, pe canalul imediat apropiat de S.C. Star 2000 S.A. – Parc Nautic, ce leagă fluviul Dunărea de digul de protecție, se afla o ambarcațiune în care se erau trei persoane de sex masculin, și mai mulți saci de rafie ce păreau a fi plini de pește. Echipajul de jandarmi a interceptat ambarcațiunea, iar ocupanții au fost somați să stopeze orice activitate. La somațiile jandarmeriei, cei trei indivizi au fugit, unul spre mal, și a fost prins imediat de organele de ordine, iar doi au fugit în apă, însă unul dintre ei s-a întors de bunăvoie la jandarmi, iar cea de-a treia persoană a traversat canalul înot și a fugit în vegetația de pe mal. În urma verificării ambarcațiunii, au fost identificați 6 saci din rafie în care se aflau produse piscicole, un dispozitiv electric, 3 cabluri, un acumulator auto și un minciog. Produsele piscicole au fost cântărite, acestea fiind constituite din: 48 kg somn, 16,5 kg crap, 15,3 kg șalău, 4,8 kg plătică.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au reținut că inculpații au capturat o cantitate însemnată de pește, folosind o metodă deosebit de periculoasă, ce are aptitudinea de a distruge întreg ecosistemul, iar nu doar viețuitoarele care au fost capturate în vedere vânzării. În ceea ce privește infracțiunile la regimul regimul transportului naval, Petru A. a condus ambarcațiunea pe timp de noapte, pe o distanță relativ lungă, în condiții nesigure, pentru a nu fi descoperiți. Ambarcațiunea condusă nu este de putere mare, fiind rudimentară, ceea ce denotă o gravitate medie a acestor fapte. Instanța a decis condamnarea lui Petru A. la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, Adrian Ț. a primit 6 luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Andrei F. a luat 1 an 5 luni și 28 zile închisoare cu executare. Sentința a fost comunicată pe 18 august 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Colcaie Dunarea si Delta de ELECTRICIENI! Cum este posibil, in sudul Olteniei sa ai capturi la 20kg iar in inima Deltei sa nu gasesti o marlita? Alungati politia din zona!
3
0
Pe pestii de prin baruri si hoteluri cand ii electrocutati
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468