REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Trei eleve ale Colegiului Mircea au dus renumele instituției pe meleaguri italiene

Trei eleve ale Colegiului Mircea au dus renumele instituției pe meleaguri italiene

Replica API 20 mai 2016 | 00:10 522

Colegiul Național Mircea cel Bătrân a căpătat renume și în afara țării. Elevii colegiului au dus numele instituție tocmai până în Italia, ca urmare a participării la un concurs internațional intitulat ”Marco & Alberto Ippolito”, organizat de Federația Națională a Profesorilor din Italia. În acest an, au participat, pe lângă România, Italia, Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Suedia, Polonia și Portugalia. România a fost reprezentată în cadrul proiectului de Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța. Concursul s-a desfășurat pe parcursul unui întreg an școlar, iar în luna mai ac. au fost selecționați câștigătorii. Printre aceștia s-au numărat și 3 eleve de clasa a 11-a a CNMB, respectiv Alexandra Micu, Elena Mergiu și Diana Badea care au mers în Italia și au prezentat un film de scurtmetraj care reflecta una din cercetările sociologice întocmite.

Pentru elaborarea lucrărilor cu care elevii s-au înscris la concurs, aceștia au fost îndrumați de profesoara Irina Ermolaev, coordonatoarea proiectului. Cele 3 finaliste invitate în Italia au transpus rezultatele obținute sub forma unui films de scurt metraj care a fost prezentat la reuniunea din Italia. Rezultatele obținute la cea de-a XIV-a ediție a concursului constau în publicarea poeziilor, eseurilor și fotografiilor într-un singur produs final și în întâlnirea participanților în Italia, pentru activități interculturale. Decernarea premiilor a avut loc în perioada 11-15 mai anul curent. În fiecare an, mirciștii au obținut premii la diferite secțiuni, dar anul acesta a obținut cele mai multe distincții: ”Anul acesta am avut cei mai mulți participanți comparativ cu anii precedenți și s-au obținut un număr semnificativ de distincții. Elevii au primit 18 premii la diferitele secțiuni la care au participat. Acesta este cel mai mare număr de distincții primite, ținând cont că anul trecut s-au obținut 11. Participarea la acest concurs prespune dezvoltarea prin artă, cercetare și studiu sociologic”, a declarat Irina Ermolaev, coordonatoarea proiectului. Cadrele didactice au audăugat că anul acesta este prima oară când la concurs participă și un elev de clasa a 8-a, întrucât are împliniți 14 ani astfel încât să se încadreze în condițiile de participare.

G.D.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272