REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° ConstanÈ›a Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
18.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Trei femei din Etiopia, ținute cu forța într-un apartament în Timișoara

Trei femei din Etiopia, ținute cu forța într-un apartament în Timișoara

Ana Maria LIPAN 27 mai 2023 | 12:20 1014

IPJ TimiÈ™ a transmis un comunicat de presă în care a oferit detalii despre un cetățean străin care a È›inut în captivitate într-o locuință din TimiÈ™oara, trei femei originare din Etiopia.

Trei femei din Etiopia, tinute cu forta intr-un apartament in Timisoara

„La data de 26 mai 2023, poliÈ›iÈ™tii Serviciului de InvestigaÅ£ii Criminale TimiÈ™ au salvat trei femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 È™i 35 de ani, care se aflau în pericol.  În fapt, la data de 25 mai 2023, în jurul orei 11:50, poliÈ›iÈ™tii timiÈ™oreni au fost sesizaÈ›i prin apel 112 de o femeie, cetățean străin, cu privire la faptul că aceasta s-ar afla, împotriva voinÈ›ei ei, într-o casă din municipiul TimiÈ™oara, în proximitatea unui service. Ulterior, apelul telefonic s-a întrerupt fără a se mai putea lua legătura cu apelanta.  În cauză, poliÈ›iÈ™tii Serviciului de InvestigaÅ£ii Criminale TimiÈ™ s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârÈ™irea infracÈ›iunii de lipsire de libertate în mod ilegal, de urgență fiind desfășurate activitățile specifice în vederea depistării femeii.  În urma investigaÈ›iilor efectuate, a fost identificat proprietarul telefonului mobil de pe care a fost efectuat apelul telefonic, respectiv un bărbat în vârstă de 28 ani, cetățean sudanez, iar la data de 26 mai 2023, acesta a fost depistat în dreptul unui bloc situat pe strada Gheorghe Lazăr din municipiul TimiÈ™oara, judeÈ›ul TimiÈ™.  

Ulterior, bărbatul a condus poliÈ›iÈ™tii la un apartament de la etajul 10 al imobilului, în interiorul acestuia fiind găsite 3 femei din Etiopia, cu vârste cuprinse între 25 È™i 35 de ani È™i 8 bărbaÈ›i, toÈ›i din Sudan, cu vârste cuprinse între 22 È™i 47 de ani.  Toate persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului de PoliÈ›ie JudeÈ›ean TimiÈ™ pentru audieri, în urma investigaÈ›iilor efectuate stabilindu-se că una dintre cele 3 femei este persoana care a apelat numărul de urgență 112, folosind un telefon mobil pe care l-a găsit în apartament.  De asemenea, s-a stabilit faptul că cele trei femei ar fi fost È›inute fără voinÈ›a lor în apartament de către unul dintre bărbaÈ›i, în vârstă de 44 de ani, în vederea obÈ›inerii unei sume de bani suplimentare față de suma de 6.500 de euro plătită de către cele 3 femei pentru a ajunge în Germania. Precizăm faptul că cele 3 femei nu au fost victimele vreunui fel de abuz.

Totodată, în apartament a fost găsit È™i telefonul mobil de pe care ar fi fost efectuat apelul telefonic, acesta fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor. În urma investigaÈ›iilor suplimentare efectuate, cercetările au fost extinse È™i cu privire la săvârÈ™irea infracÈ›iunii de trafic de migranÈ›i, urmând a fi efectuate de către poliÈ›iÈ™tii din cadrul Inspectoratului Teritorial al PoliÈ›iei de Frontieră TimiÈ™oara sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul TimiÈ™. Activitatea a beneficiat de sprijinul poliÈ›iÈ™tilor Municipiului TimiÈ™oara È™i Serviciului pentru AcÈ›iuni Speciale din cadrul I.P.J. TimiÈ™, precum È™i al poliÈ›iÈ™tilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate TimiÈ™oara, DirecÈ›iei OperaÈ›iuni Speciale TimiÈ™oara È™i al I.T.P.F. TimiÈ™oara. PoliÈ›iÈ™tii continuă cercetările, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat oferit de IPJ TimiÈ™, citat de digi24.ro. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515