REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Trei firme de ridesharing din București și Constanța, prejudiciu de 52 de milioane de lei

Trei firme de ridesharing din București și Constanța, prejudiciu de 52 de milioane de lei

Andreea CONDURACHE 17 noiembrie 2023 | 10:41 5820

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) desfășoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul prestării serviciilor direct către populație, precum și în alte domenii economice în care, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul instituției pe baza informațiilor deținute, au fost identificate fenomene de indisciplină financiară ori slabă conformare la declarare.

Trei firme de ridesharing din Bucuresti si Constanta, prejudiciu de 52 de milioane de leifoto cu rol ilustrativ

Astfel, în cazul a trei operatori economici din București și Constanța care activează pe piața de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au descoperit indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum și taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariați. Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziții de combustibili susceptibile a fi fictive.

În toate aceste cauze vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea recuperării prejudiciului estimat cauzat bugetului de stat în cuantum de 52.060.388 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
Acțiunile de control vor continua în perioada următoare, iar DGAF recomandă tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obținute din activitățile desfășurate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scoateți Bolt și Uber in afara legii. Toți sunt niște hoți ordinari Toți m*******i și colorați fac bolt Cât de idiot sa fi sa dai 60-‘70 % afara din cât câștigi ? Muncești pt ei și atât. Acum va ia și anaful. Super Câștigi 100 și dai 150. Afacere firtic Va place sa fiți slugi.
1
6
Se pare ca pe domnii care administrează aceasta mare evaziune Constanța Otopeni ai deranjează adevărul
6
0
muarte la raid shering, taximetru cu maimuta sa traiasca.
3
3
Dati drumul la comentarii la articolul cu politicieni ca promitem sa nu zicem nimic de badragan, doar de bola
7
1
Mars la scoala analfabetule. Calatoresti pe reacu sa te ia. tu n ai iesit in viata ta din spelunca in care locuiesti ai visezi la avioane
2
5
Cei care efectuează transport Otopeni C ta ! Călătorim cu ei și niciodată bonuri fiscal!
9
1
Perfect de acord cu aceste actiuni, dar pe cand si actiuni de confiscare a marilor averi nejustificate. Plina Romania de case, masini, terenuri, conturi, opulenta la superlativ ale unor persoane cu salarii medii sau chiar ale unor persoane care nu au muncit niciodata!?
13
4
Chiar nu cred!!uberistii si boltistii au facut frauda?extrsordinar
14
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436