REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Trei MARINARI ROMÂNI riscă ANI GREI într-o închisoare federală din SUA pentru POLUARE MARINĂ!

Trei MARINARI ROMÂNI riscă ANI GREI într-o închisoare federală din SUA pentru POLUARE MARINĂ!

Replica API 20 iunie 2019 | 00:00 1701

Trei marinari români riscă să facă ani grei de închisoare în Statele Unite ale Americii pentru încălcarea legislației privind poluarea și obstrucționarea justiției. În dosar este acuzat și operatorul, respectiv Capital Ship Management Corporation.

Informațiile au fost făcute publice, marți, 18 iunie a.c., pe pagina web gcaptain.com, site specializat în știri din domeniul maritim și offshore. Astfel, în articolul respectiv se arată că, săptămâna trecută, judecătorii de la Curtea Federală, din Los Angeles, au reînceput judecarea dosarului în care operatorul grec Capital Ship Management Corporation și doi ingineri români – Ion L. și Ioan S. – sunt acuzați de încălcarea legislației privind poluarea, de falsificarea registrelor, instigare la mărturie mincinoasă și obstrucția justiției, potrivit Departamentului de Justiției al SUA.

Cei doi români ar fi fost angajați la bordul CMA CGM Amazon, un container sub pavilion Liberian, deținut de Capital Ship Management Corp. Potrivit rechizitoriului, mecanicii șefi ar fi comandat membrilor echipajului de pe Amazon să evacueze apa de santină, contaminată cu ulei, într-un rezervor menit să mențină apa curată, folosindu-se de o pompă portabilă și furtunuri flexibile; ulterior, apa ar fi fost eliminată direct peste bord, în apele internaționale, evitându-se separatorul pentru filtrarea apei. Evacuările nu sunt înregistrate în registrele de bord. Containerul a fost în porturi din Asia, Egipt și Canada, dar și în portul Los Angeles. Inclusiv în portul american reprezentanții navei au prezentat inspectorilor de pază registrul falsificat, susțin acuzațiile.

Atât managementul navei cât și unul dintre români, Ioan L a fost acuzat de obstrucționarea justiției și de presiuni asupra martorilor pentru a depune mărturie mincinoasă. În rechizitoriu se arată că acuzațiile se bazează pe declarațiile echipajului, precum și pe documente.

Dacă vor fi găsiți vinovați, marinarii români riscă ani grei de închisoare: Ion L riscă să fie pedepsit la 61 de ani într-o închisoare federală, în vreme ce Ioan S. riscă o pedeapsă de 11 ani.

Într-un caz asemănător, susține autorul articolului, un alt român, Marian G.S., a recunoscut acuzațiile care i-au fost aduse și a fost pedepsit la șase ani de închisoare într-o închisoare federală.

„Un avertisment foarte dur. Nu vă jucați cu libertatea voastră! Să sperăm că aceste acuzații vor fi negate până la final și lucrurile se vor întoarce la normal pentru cei trei navigatori. Cazuri ca acestea se mai întâmplă în lume, incriminarea navigatorilor este un subiect fierbinte în industria maritimă și trebuie luată în serios. Poluarea sau tentativa de poluare nu sunt admise sub nicio formă. Toate "ingineriile" sunt deja cunoscute de autorități”, au subliniat reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor.

F.B.

Sursă: gcaptain.com

https://gcaptain.com/u-s-charges-greek-ship-operator-and-two-engineers-with-oily-waste-dumping-cover-up/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici macar nu sunteti in stare sa traduceti din engleza in romana un articol pus pe tava!
0
0
Doar la Capital shipping se poate intampla asa ceva. Nava facuta in Mangalia cu echipaj RO sa faca porcarii din astea
0
0
Daca esti naclait de mecanica si ai sange in boase, ce ar fi sa deschizi ochii si sa te folosesti un pic si de creier... Oamenii aia fac puscarie, si si-au distrus familiile pentru ca sunt oameni la fel ca noi toti, nimeni nu e perfect, toti putem cadea prada coruptiei.... E nevoie de solutii reale, de mai sus, mult mai sus, decat percepe un naclait cu co.a.ie. Niciodata nimic nu e doar in alb si negru... tehnologia salveaza si limiteaza din prostia umana. Lucrurile trebuie sa evolueze.
1
1
In aproape toate comentariile de mai jos se mananca rahat cu polonicul si se varsa rauri de lacrimi. Daca esti competent si ai sange in boase, in astfel de situatie dai flit companiei care creeaza astfel de situatii ptr ca atunci cand cazi, compania isi ia mana de pe tine si te afunda mai tare, si te duci la o companie serioasa. Totul tine de competenta si testicolele fiecaruia dintre noi si, cata importanta dam bonusului de final de contract, ptr rezultate bune in "exploatare".
4
0
Toti cei care suntem in domeniu suntem constienti de legile existente, de repercusiuni, si in mod cert abaterile de la regula se intampla foarte des, legea fiind eludata prin lipsa marturiilor si a dovezii clare ca s-a produs poluarea. Probabil sindicatul nostru international ar trebui sa ridice problema armatorilor ca echipamentele nu sunt indeajuns de performante si in plus ar trebui sa fie un buget clar al companiei pentru barja de reziduuri..... etc... Masuri reale care sa nu mai forteze oamenii sa riste ajunga la puscarie
7
1
scursurile de americani vorbesc de poluare????????????? ei nu dau 2 centi pe poluare, cuceresc tari cu petrol pt a-l lua si vinde ieftin la ei!!!! moarte americanilor!!! moarte Big Brother!!! moarte Noii Ordini Ondiale!!! Moarte Guvernului Mondial!!! Moarte F.M.I. !!!
5
3
Numai in pielea lor sa nu fii in momentele astea. Intr-adevar legea trebuie respectata. Dar este absurd ce se intampla in domeniul nostru. E din ce in ce mai mare bataia de joc cu regulile care se impun si echipamentele proaste si presiunea Constanta pe echipaj. Cei de la birouri au un singur job, cum sa se spele pe maini... nu sa te ajute, nu sa te sprijine, ci cum sa-si salveze ei fundul, sunt si oameni la birouri care isi fac treaba, dar prea putini. In domeniul nostru adevaratele schimbari in bine au venit din pacate doar dupa tragedii publice.
7
3
compania nu zice direct sa poluezi, e suficient de parsiva sa nu faca gafa asta, in schimb SUGEREAZA ce trebuie sa faci, a doua oara nu mai vezi contract daca nu te conformezi. cand pleci la alta companie, primul lucru care e intrebat un sef mecanic la interviu este de ce ai plecat, din doua telefoane afla imediat ce ai "facut'.
13
0
pleci acasa ca refuzi sa faci treaba deasta si te lovesti de handicapatii de la crewing care se suna intre ei, ca n ai satisfacut 'owneru'... si esti nereangajabil.... dumnezeu sa i ajute... ca au ramas singuri si toti se spala pe maini acum... au uitat cand urlau in telefoane...
13
1
am 15 ani pe mare dintre acestia 7 pe vapoare 8 pe platforme petroliere. poluarea de la vapoare e o picatura de apa intr-un ocean pe langa poluarea de la patforme unde se deverseaza la balta oil based mud -100la suta hidrocarburi, iar in unele zone legislatia prevede 5la suta hidrocarburi in efluent. am asistat la zeci de deversari. noi la masina tragem cu separatorul cu 15 ppm -5 la suta e50.000ppm . Jegurile de companii, mai ales grecii spurcati nu dau barja de sludge sau bilge daca esti la ancora sau intr-o zona speciala. prefera sa il trimita pe sef acasa daca nuvrea si sa aduca un sclav.
17
1
Bai SARACIE , nu poti sa respiri la cit te roade invidia ! Ei muncesc pe mare nu stau cu burta la soare ca tine amarasteanule !
16
5
Foarte bine.Miozerabilii polueaza asa Marea Negra.Nu ii intereseaza de nimic.In pirnaie cu ei!
4
11
hai dane esti navigator ? Are dreptate omul 0056 nu uita ca mai sunt si altii care au vazut oceanul, las-o jos ca macane . Aia cu salariul minim la stat nu prea tine ,dar iti place sa manaci cacat cu pesedeul .In rest esti un userist prost ,distrus de invidie si muncesti la privat pe salariul minim sau daca esti dintr-o greseala pe vreo nava navigi din an in paste! Deci mars jigodie userista de aici !Ia mai citeste intrebarile de la referendum poate intelegi de ce ai ai votat cu DA ! Este ca si-au batut joc de voi ? De miine schimbam guvernul ,ha,ha ce muie ati luat de la PNL, USR ,PMP!
10
25
caut un sef mecanic cu experienta
2
4
Ai poluat platesti frate, asa trebuie si la noi, ai distrus marea, 50 de ani de puscarie. Cand distrugem mare de fapt ne distrugem pe noi, pe termen lung. Toate poluarile tot la noi in irganism ajung si apoi hop avem cancer
12
4
Pt 00 56. Te doare saracule ca altii muncesc pe mare, departe de casa si familie si tu traiesti cu salariul minim pe economie si votezi psd ul cu doua maini pentru o galeata si o farfurie de fasole? Mars jigodie, ca din cauza unora ca tine este tara asta unde este!
25
10
De multe ori compania ii pune sa deverseze!
34
2
firma stia ce faceau si ii obliga sa deverseze poluanti
24
3
cand vin acasa se sparg in basini. Daca asta au ales, sa faca dublu!
12
40

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108