REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

TREI MOTIVE pentru care oamenii SĂNĂTOȘI fac forme GRAVE de CORONAVIRUS și MOR

TREI MOTIVE pentru care oamenii SĂNĂTOȘI fac forme GRAVE de CORONAVIRUS și MOR

Replica API 15 noiembrie 2020 | 00:00 7295

De ce mor de coronavirus în România adulți care nu sunt înregistrați ca având alte boli grave? Sunt acele persoane care în bilanțurile zilnice prezentate oficial sunt trecute ca neavând comorbidități. Expertul în sănătate publică, Ioana Stăncel, a explicat la Digi24 care sunt cele trei situații în urma cărora se poate ajunge la decesul adulților aparent sănătoși.

Totodată, ea a explicat și ce înseamnă "aparent sănătos", în contextul în care, în România, numărul celor care își verifică starea de sănătate constant este redus.

"Virusul, de la început și-a arătat un polimorfism privind diferite sisteme pe care le atacă și prin diferite efecte care pot duce la manifestări diferite.

Sunt trei situații pentru care adulții aparent sănătoși fac forme grave de coronavirus și mor. În primul rând, virusul se manifestă în furtuna antinflamatorie, care duce a manifestările violente care nu mai răspund la tratament.

Sau, oamenii ajung prea târziu la spital, iar schemele terapeutice nu mai sunt eficiente. Chiar dacă se aplică tot ce este eficient ca tratament în această boală, persoana nu răspunde.

În al doilea rând, trebuie avut în vedere că în cazul unei mari părți a adulților aparent sănătoși, supravegherea stării de sănătate privind bolile cronice nu e cea mai bună. Avem adulți aparent sănătoși, care, în realitate, au afecțiuni cardio-vasculare, diabet, boli supraponderale.

Chiar dacă nu sunt diagnosticate, aceste afecțiuni există și, pe acest teren, infecția are alte forme de manifestare, astfel că pacientul răspunde mult mai greu la tratament.

Apoi, mai sunt adulții sănătoși care cred că nu li se poate întâmpla nimic, cei care tratează cu indiferență manifestările sau le pun pe seama altor afecțiuni și ajung prea târziu la tratament", a spus la Digi24 Ioana Stăncel, expert în sănătate publică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bagati tati ANTIVIRALE DACIA PLANT! 2p de 3x pastile. Echinacea 30 pd de 2 ori pe zi. pisa ti va pe el de covid!
2
0
ar trebui sa stam incuiati 5 luni macar.asta asa ca sa poata fura ei in liniste fara martori.
2
1
motivul principal:virusul este arma biologica,facut ca sa fie cit mai contagios,rezistent la antivirale si menit sa dezvolte o reactie exagerata a corpului.Nu este natural!
16
3
Pentru cetatean...si un UK e la fel stai lin daca nu e "cu moarte " te trimite acasa dupa paracetamol
5
2
Mai bine la bal decat la spital. Daca ma infectez si fac Covid, prefer sa mor acasa decat in ATI-ul lu pejte. Macar mor linistit.
7
2
dar nici de parerologi nu ducem lipsa
6
4
Pt cetatean ...f bn ca a preluat stirea ...eu nu umaresc digi ...asa ca ..felicitari celor de la Replica...
3
13
Se uita prea mult la televizor si inghit tot ce le livreaza aia.
11
5
Nu te speria dl Cetatean. Vino in olanda ca daca te duci la medic,urgenta si nu mori sau esti pe ultimu drum ti se recomanda paracetamol si ibubrufen. Atat. Doar dupa un control al unui specialist ai dreptul la tratament. Asa ca nu mai plange.Ala care te doare ceva chemi ambulanta.
15
1
La sfaturi suntem primii noi romanii ! E lehamite romanului de sistemul de sanatate din Romania. Daca e rau si se duce la spital, ii zice , dute acasa si ia un paracetamol si odihneste-te , nu vezi ce e la noi in spital !!!
24
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468