REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Trei ruși au aterizat lângă Polul Nord după ce au sărit cu parașuta din stratosferă. Video

Trei ruși au aterizat lângă Polul Nord după ce au sărit cu parașuta din stratosferă. Video

Andreea VLAICU 23 aprilie 2024 | 00:00 645

Trei ruşi au stabilit un record mondial după ce au sărit cu paraşuta din stratosfera Pământului şi au aterizat lângă Polul Nord. Misiunea a fost folosită, de asemenea, pentru a testa un nou prototip de sistem de comunicaţii ce ar putea fi utilizat în Arctica, a declarat unul dintre organizatorii acestei iniţiative.

Trei rusi au aterizat langa Polul Nord dupa ce au sarit cu parasuta din stratosfera. Video

Mikhail Korniyenko, Alexander Lynnik şi Denis Yefremov au sărit dintr-un avion Iliuşin-76 de la altitudinea de 10.500 de metri şi au petrecut aproximativ două minute şi jumătate în cădere liberă înainte să îşi deschidă paraşutele la 1.000 de metri deasupra solului. Coborârea lor spectaculoasă a fost surprinsă într-o înregistrare video.

Toţi cei trei paraşutişti au suferit degerături la nivelul obrajilor, în pofida faptului că au purtat măşti încălzite, a declarat organizatorul Nikita Tsaplin. În condiţiile în care ei au plonjat în gol cu o viteză de peste 300 km/h, temperatura aerului, de circa -50 grade Celsius, a fost resimţită la nivelul corpului ca şi cum ar fi fost de -70 grade Celsius.

Cei trei temerari au aterizat lângă baza rusească Barneo de lângă Polul Nord, unde, potrivit dezvăluirilor făcute de Nikita Ţaplin, au putut să alimenteze un server care foloseşte generatoare diesel şi să stabilească o conexiune cu un satelit. Echipamentul fusese paraşutat ceva mai devreme de la o altitudine mai mică.

Comunicaţiile din zona Arcticii vor căpăta cel mai probabil o importanţă tot mai mare, pe măsură ce mai multe ţări, inclusiv Rusia, Statele Unite şi China, concurează între ele pentru resursele acestei regiuni, controlul asupra rutelor comerciale şi dobândirea unor avantaje de ordin militar. Nikita Ţaplin a spus că cei trei ruşi au putut să transmită date prin intermediul unui sistem experimental, deşi a recunoscut că, în acest moment, noul sistem nu deţine capacităţile companiei americane Iridium Communications Inc., care oferă acoperire de la ambii poli ai Pământului. "Desigur, soluţia noastră este un prototip, dar am reuşit totuşi, prin serverul nostru, să ne conectăm cu satelitul nostru şi să transmitem date", a precizat Nikita Tsaplin, care este manager partener şi cofondator al furnizorului rusesc de servicii de hosting RUVDS.

"Desigur, nu este încă Iridium, dar am făcut câţiva paşi mici în această direcţie şi aceasta a fost, de fapt, sarcina noastră - să vedem cât de realist ar fi să construim o soluţie cu costuri reduse pentru a obţine acces de la un computer la un satelit", a adăugat el, conform digi24.ro

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468