REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

'Trenulețul', melodia semnată de Zdob și Zdub, un fel de ultimă șansă pentru formația din Moldova, la Eurovision

'Trenulețul', melodia semnată de Zdob și Zdub, un fel de ultimă șansă pentru formația din Moldova, la Eurovision

Replica API 7 februarie 2022 | 00:00 1150

„Trenulețul” e un fel de „acum ori niciodată” pentru Zdob și Zdub la Eurovision, scrie emerging-europe.com, apreciind că trupa nu va avea niciodată o șansă mai mare de a câștiga competiția muzicală europeană, scrie stiripesurse.ro.

Va fi a treia oară când Zdob și Zdub – care combină folk cu funk, punk, rock și aproape orice alt gen muzical imaginabil pentru a crea un sunet distinct, imediat recunoscut – încearcă să aducă Eurovisionul la Chișinău, transmite IPN.

După locul cinci la Kiev, când au dat lovitura cu o bunică extravagantă care bate toba, de data aceasta Zdubii au făcut echipă cu Frații Advahov, cunoscuți protagoniști ai muzicii lăutărești, extrem de populară la nunți, botezuri și aproape orice ocazie majoră.

Autorul le explică europenilor că versiunea originală, pusă în videoclipul oficial (de fapt, un scurtmetraj care are deja peste două milioane de vizualizări pe YouTube) include versuri care ar milita pentru unirea Moldovei și României.

Pentru a se conforma regulilor stricte ale Eurovisionului, care nu admit conotații politice, cuvintele în finala națională au fost ușor modificate.

Dar aceasta a provocat reproșuri masive din partea publicului. Producătorul trupei, Igor Dînga, a sugerat că textul original ar putea fi reluat înainte de luna mai: „Cred că la Torino va fi prezentată varianta originală”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212