REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Trimis în judecată de DNA. Bogdan Vîlsan, șeful Direcției Județene de Accize și Operațiuni Vamale Constanța, a fost ACHITAT

Trimis în judecată de DNA. Bogdan Vîlsan, șeful Direcției Județene de Accize și Operațiuni Vamale Constanța, a fost ACHITAT

Replica API 9 ianuarie 2020 | 22:16 672

Bogdan Vîlsan, șeful Direcției Județene de Accize și Operațiuni Vamale Constanța a fost ACHITAT,a nul trecut, de Tribunal, în dosarul în care a fost acuzat de infracțiuni de corupție. DNA a formulat apel, iar Curtea a decis miercuri, 8 ianuarie, să mențină soluția de fond. Astfel, Bogdan Vîlsan a fost achitat pentru a doua oară. Decizia este definitivă. ”Respinge ca nefondat apelul declarat de DNA împotriva sentinței penale nr. 300/06.06.2018 pronunțată de Tribunalul Constanța”, se arată în minuta Curții de Apel din 8 ianuarie.

Potrivit procurorilor DNA, Bogdan Vîlsan, director executiv în cadrul Direcției Județene de Accize și Operațiuni Vamale (DJAOV) Constanța, la data faptelor, a fost trimis în judecată în stare de libertate, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. În judecată a fost trimis și Ioan Silviu Albescu, administrator al SC Mad Expert Intl SRL, la data săvârșirii faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de: folosire de acte falsificate (2 infracțiuni), evaziune fiscală. Trimisă în judecată a fost și SC Mad Expert Intl SRL, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de: folosire de acte falsificate (2 infracțiuni), evaziune fiscală.

Potrivit rechizitoriului, la datele de 23 respectiv 29 decembrie 2011, cu ocazia și sub aparența falsă a efectuării a două operațiuni de aprovizionare a două nave cu cantitatea totală de 74,866 tone motorină, în valoare totală de 80.480,95 USD, inculpații Ioan Silviu Albescu și SC Mad Expert Intl SRL ar fi derulat operațiuni comerciale fără a le înregistra în contabilitatea societății și fără a calcula și declara la termen impozitele și taxele aferente acestor operațiuni, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit, a taxei pe valoarea adăugată și accizelor pentru produse energetice. Acest lucru ar fi fost posibil prin schimbarea destinației inițiale a produselor energetice sustrase de sub supraveghere vamală din antrepozitul vamal de depozitare și comercializarea acestora pe piața internă fără plata obligațiilor fiscale, fără a deține atestatul de înregistrare pentru comercializarea produselor energetice.

Potrivit rechizitoriului, inculpații Ioan Silviu Albescu și SC Mad Expert Intl SRL ar fi prejudiciat bugetul statului cu suma totală de 265.356 lei, reprezentând taxă pe valoare adăugată – 90.619 lei, accize la produse energetice datorate în vamă – 114.324 lei și impozit pe profit – 60.413 lei.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Achitare?? Procurorul dat afara pe viata si pus la plata.
2
1
Adica Silviu Albescu administratorul unei firme private i-a dat spaga lui Bogdan Vilsan pentru ca sa poata trage Statului o teapa in valoare de 265.356 roni,bani furati de la stat cu acte false nu este vorba de o greseala ci de un furt intetionat si judecatori spun ca Bogdan asta este nevinovat. Ia spuneti ma judecatorilor care ati facut scapat seful asta,voi cat ati luat spaga pentru ca prin decizia asta ati legalizat furtul banilor de la stat.
6
1
Asta nu este justitie. Sistemul judiciar trebuie schimbat radical.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212