REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Trimis în JUDECATĂ după ce a FURAT CĂRUȚA cu PORUMB

Trimis în JUDECATĂ după ce a FURAT CĂRUȚA cu PORUMB

Replica API 11 aprilie 2021 | 11:18 1875

Situație revoltătoare pentru o familie care deținea un teren extravilan în satul Văleni. După ce au muncit mai bine de un an întreg, oamenii au observat că cineva a intrat în lanul cu porumb și le-a furat o bună parte din recoltă. Proprietarul a anunțat Poliția, care a constatat că hoții furaseră știuleți de porumb de pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați. Cei doi infractori au fost ușor de identificat din pricina urmelor lăsate de aceștia până în fața locuinței unuia dintre aceștia.

Oamenii legii au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că cineva i-ar fi sustras o cantitate de cereale de pe o suprafață de 3.000 de metri. Cu ocazia cercetărilor efectuate la fața locului, urmele roților de căruță și frunzele de porumb lăsate pe drum au condus anchetatorii la locuința unuia dintre suspecți, în curtea acestuia identificându-se o căruță încărcată cu porumb proaspăt cules, din același soi cu cel sustras. Conform declarației unuia dintre suspecți, în jurul orei 22.00, acesta le-a propus prietenilor săi să meargă cu căruțele pe câmp pentru a fura porumb, dintr-o zonă nepăzită, care aparține unei persoane din satul Șipote. Cei trei s-au deplasat cu două căruțe în extravilanul satului Văleni, la sola A 300, au pătruns în sola cultivată cu porumb și au umplut cu știuleți cele două căruțe. După ce și-au umplut căruțele, bărbații au plecat liniștiți provocând un prejudiciu de aproximativ 3000 de lei, conform celor relatate de păgubit. Doi dintre bărbați și-au recunoscut vina și au returnat cantitatea de porumb furată, acoperind 2/3 prejudiciul cauzat proprietarului. Ce-al de-al treilea bărbat nu a dorit să recunoască vina, astfel că a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Acesta a avut o atitudine nuanțată față de prejudiciul invocat. Deși a recunoscut că a participat la comiterea faptei, a susținut că nu poate fi obligat la repararea pagubei, întrucât nu a beneficiat de produsul faptei prejudiciabile.

Bărbatul s-a ales cu o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare

Față de cele menționate mai sus, instanța a decis condamnarea inculpatului P.V.C. la o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare și stabilește un termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea, acesta a fost obligat să plătească suma de 1.000 lei cu titlu de daune morale, dar și 1.000 de lei pentru plata cheltuielilor judiciare către stat.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta da artist nene, sa si pastreze furaciunea dupa ce i prins ca deh , si asa nu i face nimeni nimic! Bravo democratia!Bravo Justita!
0
0
La asa pedepse mai bine-l furi dacat sa-l muncesti.Trebuia pedepsit judecatorul sa plateasca paguba.
1
0
Atitudine nuantata la etnia interlopa
3
1
porumbul era fiert?
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614