REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

TROCUL POLITIC BUBUIE după cazul Caracal - Cristian Voiculescu, șeful Poliției Olt, UNS pe funcție după ce a picat examenul pentru adjunct

TROCUL POLITIC BUBUIE după cazul Caracal - Cristian Voiculescu, șeful Poliției Olt, UNS pe funcție după ce a picat examenul pentru adjunct

Replica API 29 iulie 2019 | 03:39 499

Cristian Voiculescu, șeful Poliției Olt, a ajuns în funcție prin împuternicire, la cinci luni după ce a picat examenul pentru a deveni adjunct. Șeful destituit, Florin Alexe, a fost anterior polițist de crimă organizată. Oamenii spun că la Olt funcțiile sunt un „troc politic”.

Florin Alexe, adjunctul șefului Poliției Olt, a fost polițist la crimă organizată. Despre el se știu foarte puține lucruri, mai ales că a fost numit prin împuternicire în urmă cu trei luni. După crima de la Caracal, el a fost destituit, conform Mediafax.

Împuternicirile în funcție sunt la ordinea zilei în Inspectoratul de Poliție al județului Olt. De patru ani, de când fostul șef al IPJ, Cătălin Florescu, a lăsat inspectoratul pentru a fi șef al Centrului Național de Perfecționare a Polițiștilor Slatina, nu a mai fost un alt șef admis prin examen.

Neoficial, oamenii spun că șefii Poliției Olt sunt „oamenii PSD” și că postul de șef al Poliției a fost tot timpul un „troc politic”.

De altfel, se pare că Voiculescu ar fi ajuns la șefia IPJ Olt după fricțiunea dintre Liviu Dragnea și Paul Stănescu.

Mai exact, lui Ionuț Sârbu, fostul șef al Poliției Olt, înainte de Voiculescu, i s-ar fi terminat mandatul de împuternicire, iar postul nu a fost scos la concurs.

Așa a venit Voiculescu, care ar fi fost sprijinit de „aripa” Iordache, Vâlcov, Dragnea, spun surse din poliție.

De altfel, Voiculescu a fost numit prin împuternicire în 31 martie 2019, la cinci luni după ce a dat examen pentru a ocupa un post de adjunct al Poliției Olt, acesta fiind notat cu 5,5, motiv pentru care a fost respins. Ca „recompensă”, a fost numit șef al IPJ Olt.

Voiculescu era în concediu când s-a produs crima din Caracal.

Alexandra, o fată în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, ea a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

O altă eroare ar fi legată de faptul că polițiștii din Caracal știau locația în care se afla Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, așa cum le permitea legea, ci au preferat să aștepte autorizație de percheziție pentru dimineața, ceea ce a dus la o întârziere de 3 ore.

Ca urmare a intervenției defectuoase, chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române, a fost demis, iar premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a mai cerut demiterea prefectului și a șefului Inspectoratului Județean de Poliție Olt.

Mai mult, Dăncilă spune că STS a răspuns „în cel mai iresponsabil mod" la toate întrebările. „Îi solicit personal directorului serviciului lămuriri în acest caz, în cel mai scurt timp. Dar oricare ar fi răspunsul, este inadmisibil să nu existe acuratețe în localizare în secolul 21", a mai transmis șeful Executivului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va aștepta marți, în ședina CSAT. o evaluare pe cazul de la Caracal.

Anchetatorii încearcă acum să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună și care era din județul Dolj.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!
3
0
Ce fata de prost are asta.
3
0
Au mai fost probleme in Romania dar parca ca acum nu a fost niciodata:primari,directori de inteprinderi,medici,politisti astia toti se comporta la locurile lor de munca de parca ar fi patroni fac ce vreau pe bani statului fara sa ii intrebe nimeni nimic.Despre senatori,deputati,judecatori si alti "speciali" nici nu mai vorbesc.Ne place sau nu Romania este o tara unde fiecare face ce vrea si PSDisti se mai intreaba"oare dece am pierdut din votanti"?.
3
0
surprinzator, lipsa de descernamant-daca tu ca om care-ti cunosti limitele si cunostintele profesionale accepti un astfel de troc-adica sa devii dintr-un om sarac si curat- un pres si o sluga fidela, fara sa tii cont de repercursiuni si de faptul ca vei da explicatii copiilor tai ptr ceea ce ai facut- si acestia se vor jena de mediul in care traiesc datorita reputatiei tale, inseamna ca esti cu adevarat si folosesc expresia unui detinut-UN MARE NIMIC
3
0
Dar pe seful de aici , dancu , ce-l recomanda...!?! Faptul ca l-a facut scapat pe betzivanul cu drena de NY cand a adormit la volan in intersectie la Capitol...!?!
3
0
Lantul slabiciunilor a lui nea' Iancu de acum 100 de ani e minciuna pe langa increngatura de acum, se mosteneste.
2
0
investigam fraude cu diplome inceapand de la cele de calficare pana la cele de doctorate.Dar ce sa vezi...Ghinion ! In curtea militiei sunt fraude privin doctorate copy paste.Atunci de cei noi javrele de la politie avem tupeul nerusinat de a ancheta pe altii in aceiasi speta.Doamne ce muisti are roumania
6
1
cel putin de 3 ani numirile ca sefi de ipj uri sunt pesedizate.
6
0
Uitam cat a stat procurorul saf in "interimat"? Sau cum a fost trocul pentru numirea lui Kovesi la DNA? Aceeasi mizerie in cloaca asta cu pensii speciale: militieni, judecatori si procurori!
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212