REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Tronsonul Cernavodă-Constanţa devine circulabil din august, pe un fir

Tronsonul Cernavodă-Constanţa devine circulabil din august, pe un fir

Replica API 10 martie 2012 | 00:00 150

Lucrări de terasamente compromise din cauza îngheţului

Lucrări de terasamente compromise din cauza îngheţului

Directorul tehnic al Asocierii Astaldi Spa - Max Boegl România SRL Cernavodă, Victor Corban, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că de la sfârşitul lunii iulie se va putea circula pe tronsonul Cernavodă - Medgidia din Autostrada Soarelui, pe un singur fir. Data pentru începerea lucrărilor a fost stabilită pentru 7 octombrie 2011, presupunând trei luni de proiectare, iar pe 5 ianuarie a.c. se impunea demararea lucrărilor, conform contractului.

"Noi am început lucrările mai devreme, în luna noiembrie 2011 şi am lucrat în paralel cu execuţia şi elaborarea proiectului. Am câştigat în felul acesta ceva timp, dar lucrările nu s-au putut desfăşura din cauza iernii. Asta determină ca termenul final al lucrării, conform contractul, să nu aibă probleme, pentru că noi vom recupera ulterior timpul care ni l-a luat Dumnezeu acum. Din nefericire, n-o să mai putem fi gata la sfârşitul lunii iunie a.c. cum programasem, ci în iulie. În principal este vorba despre lucrările de terasamente compromise din cauza îngheţului solului, lucrări care au fost executate şi care vor fi refăcute. Ceea ce înseamnă pierdere de timp şi costuri suplimentare pe care le vom suporta. Ne-am gândit iniţial că vom avea parte de o iarnă normală, dar realitatea ne-a contrazis. În orice caz, în luna iulie, se va circula pe un singur fir de la Cernavodă la Medgidia", a declarat Victor Corban, directorul tehnic al Asocierii Astaldi Spa - Max Boegl România SRL Cernavodă. Ştefan Mihai, director de proiect din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România, spune că lucrarea este finanţată cu ajutorul fondurilor europene, dar şi cu ajutorul Guvernului României. "Durata de execuţie este exact de un an. Pe 4 ianuarie 2013 A2 trebuie să fie terminată complet. Valoarea contractului este de 498 milioane de lei. Ca lucrări avem 5 milioane de mc de excavaţii, 1,7 milioane de mc umpluturi, 780.000 de tone de fundaţii, 243.000 de tone de asfalt. Mulţumesc constructorului că promite şi cred că se va ţine de cuvânt că la vară va deschide o jumătate de cale, iar legătura către litoral va fi asigurată mult mai devreme", a spus Ştefan Mihai.

Palaz: Lucrările la autostradă nu s-au continuat din cauza fenomenelor meteo

La rândul său, prefectul Constanţei, Claudiu Iorga Palaz, susţine că au fost probleme legate de exproprieri pe tronsonul de autostradă Constanţa-Cernavodă-Medgidia, dar care s-au rezolvat. "Instituţia Prefectului s-a implicat în mod direct, prin delegrarea atribuţiunilor de către ministrul Anca Boagiu. A fost un fler foarte bun la acea dată prin delegarea şi implicarea prefecţilor în infrastructură, lucru dovedit în realitate. Lucrările de bază sunt destul de înaintate şi sunt convins că oamenii care construiesc vor recupera timpul pierdut din cauza fenomenelor meteo. Lucrările la autostradă nu s-au continuat din cauza fenomenelor meteo şi nu din cauza constructorilor", a spus Palaz. Menţionăm că tema conferinţei a fost aceea de a marca încă o etapă a contractului finanţat cu fonduri europene, însă organizarea acesteia a lăsat de dorit: invitaţiile nu au ajuns la toată lumea, iar lista invitaţiilor a fost verificată de reprezentanţii unei televiziuni locale.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212