REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

TRONSONUL HISTRIA – TARIVERDE intră în REABILITARE

TRONSONUL HISTRIA – TARIVERDE intră în REABILITARE

Replica API 30 iunie 2021 | 13:10 1344

Tronsonul Histria – Tariverde le dă mari bătăi de cap conducătorilor auto. Cei care s-au aventurat pe această porțiune de drum au avut neplăcuta plăcere să dea de nenumărate obstacole în asfalt. Ce este de precizat este faptul va intra în perioada imediat următoare în reabilitare, după cum a anunțat conducerea Consiliului Județean Constanța.

Turiștii ajunși, în ultima perioadă, în zona Cetății Histria s-au arătat total nemulțumiți de tronsonul de drum dintre Histria și Tariverde. Mai exact, carosabilul ar prezenta gropi destul de însemnate conducătorilor auto fiindu-le destul de dificil să le ocolească. „Așa ceva nu se poate! De la Cetatea Histria spre Tariverde sunt gropile în asfalt de câte o palmă. Este o porțiune bună și după dai direct de cratere. Unele erau pur și simplu spărturi în asfalt, iar unele păreau a fi decupate special pentru a fi plombate dar nu se poate să nu fie semnalizate. Le-am tot evitat și eu dar atunci când îți vine mașină din față ești obligat, constrâns să le iei. Sper să se asfalteze cât mai curând pentru că altfel o să dispară și vizitatorii ce vin de la Cetate”, ne-a declarat un turist.

Tronsonul va fi reabilitat

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, a declarat că au preluat cu probleme drumurile județene așa că abia în perioada următoare va fi reabilitat tronsonul Histria – Tariverde. „Vorbim despre trei proiecte de reabilitare a trei drumuri județene, se află la finalizarea proiectării. Proiectanții au depus proiectele tehnice la CJ, urmează ca în perioada imediat următoare să dăm ordin de începere a lucrărilor. În județ avem peste 800 de kilometri de drumuri, iar noi, acum, reabilităm peste 100 dintre aceștia. Vorbim despre DJ 223, care leagă tronsonul din Cernavodă și Ion Corvin, DJ 226 care leagă Corbu de Mihai Viteazu și de DJ 226A, care leagă Histria de Tariverde. Însumat, aceste proiecte vor reabilita și vor moderniza peste 100 de km. Drumurile vor fi lățite, consolidate, reabilitate. Toate proiectele au avut probleme, le-am preluat cu probleme. Spre exemplu, drumurile județene nu aveau cadastrele terminate, drumurile județene administrate de CJ Constanța nu au cadastrele puse la punct. Ultimul drum reparat, cel care face legătura până la cetatea Histria, a fost anul trecut doar reparat și doar o porțiune mică pentru a se putea face accesul civilizat către cetatea Histria. Încercăm să reabilităm și să modernizăm cu fonduri europene drumurile acestea care au fost reparate, se vor amenaja și piste de biciclete, trotuare, stații de autobuz, vor fi niște drumuri reabilitate complet și vor aduce un plus valoare în ceea ce privește calitatea transportului pe aceste drumuri”, a explicat vicepreședintele Petre Enciu.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468