REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Trotinetele abandonate ÎNCURCĂ traficul din Constanţa

Trotinetele abandonate ÎNCURCĂ traficul din Constanţa

Replica API 19 septembrie 2020 | 00:49 10969

Nu de mult, trotineteleBolt au ajuns şi la Constanţa, fiind al treilea oraş după Bucureşti şi Cluj Napoca ce implementează programul tortinetelor electrice. Astfel că, locuitorii Constanţei au la dispoziţie peste 1.000 de trotinete electrice pentru care plătesc doar 2 lei pentru deblocare, iar prețul curselor este de la 0,6 lei pe minut. Toate bune şi frumoase până aici, doar că educaţia şi bunul simţ au fost înlocuite de nesimţire şi de nepăsarea care domneşte în rândul constănţenilor. Trotinetele sunt lăsate la voia întâmplării prin parcuri, pe trotuare, prin parcări, încurcând atât traficul rutier, cât şi pe cel pietonal.

Cel mai recent caz este cel al unei trotinete abandonate la intrarea în parcarea unei clinici private. Cel care a utilizat-o probabil s-a gândit să facă o glumă proastă şi să abandoneze vehiculul în mijlocul drumului. „Deja nesimțirea a întrecut limita. Trotinetele sunt lăsate aiurea peste tot. Eu înțeleg să avem un oraș mai curat, eco, dar cu nesimțirea ce facem? Să ne spună cineva ce facem cu ele dacă le găsim aşa pentru că au o alarmă, iar dacă sunt mișcate, aceasta se activează. Cum să o laşi în mijlocul parcării?” a declarat un şofer căruia i-a fost îngrădit accesul în parcarea respectivă, din cauza trotinetei lăsate de izbelişte. Acest lucru a devenit deja o problemă majoră în Constanţa întrucât pare că unele fapte sunt făcute cu bună ştiinţă şi cu intenţie. Un alt constănţean a observat în urmă cu câteva zile o trotinetă Bolt agăţată de un panou electoral, pe bulevardul Ferdinand.

Ce spun poliţiştii rutieri despre aceste fapte

Potrivit poliţiştilor rutieri, prezenţa trotinetelor în trafic, pe drumuri unde li se permite accesul, este perfect legală. Legislaţia pe care utilizatorii trotinetelor o au de respectat este similară cu cea a bicicliştilor, în schimb, “teoretic, aceste trotinete nu pot fi abandonate oriunde pentru că aplicaţia în care se loghează utilizatorul, pentru a putea activa trotineta, solicită pentru dezactivare o fotografie care îl atenţionează pe utilizator asupra modului în care părăseşte vehiculul.

Altfel, dacă nu primeşte acordul pentru delogare, trotineta rămâne activă şi utilizatorul plăteşte”, au declarat poliţiştii rutieri. În plus, în momentul delogării din aplicaţie se blochează roţile trotinetei şi aceasta nu mai poate fi mutată. “Oamenii nu înţeleg să se plimbe, să o lase şi să-şi vadă de treabă”, au mai adăugat poliţiştii.

Circulaţia pe drumurile publice este legală

Cât despre circulaţia acestora pe drumurile publice, “condiţiile de parcare a autovehiculelor ori vehiculelor sunt sancţionate de Poliţia Locală, iar abandonarea pe spaţiile verzi, la ieşirea dintr-un imobil, pe trotuare este sancţionată la nivelul administraţiei publice locale. Cei care le utilizează şi le abandonează sunt greu de strunit pentru că nu ai de unde să-i mai iei”, au mai explicat cei de la Poliţia Rutieră.

Amintim că cei care doresc să utilizeze aceste trotinete electrice trebuie să aibă vârsta minimă de 16 ani, trebuie să se asigure că dezinfectează mânerele acestora înainte de utilizare și că poartă cască de protecție. Totodată, acestea trebuie să fie folosite de un singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulți utilizatori pe o trotinetă.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentr Hal de oras , mutate la Bucuresti daca nu iti place in Constanta.
2
0
In Bucuresti trotinetele sunt folosite de oameni la costum si cei ce mai au 1-2 km de parcurs de la metrou pana la birou. Sunt un mijloc excelent de rapid si de util si eco friendly insa in Constanta, bunul simt a uitat sa ajunga; trotinetele sunt folosite de pusti carora le lipseste educatia de acasa; aceasta proasta educatie se mosteneste iar despre soferia din Constanta plecand de la benzi inguste, soferi ce nu au idee cum se incadreaza intr-un sens giratoriu, intra 3 iese unul norocos, masini scumpe fara maneta de semnalizare si ignorati prosti ce NU-S in stare sa isi pastreze banda!!!
1
2
@Ioana C. Trotinetele au far si stop, stai acasa daca nu le vezi
2
2
Pai ar trebui ca politia rutiera sa isi faca treaba ca sincer va spun sunt total absenti din oras.Marea majoritate a acestor trotinete sunt folosite de copii,de cele mai multe ori sub 16 ani si chiar cate 2 pe o trotineta.Dar acum sa fim seriosi,asta cu trotinetele ar fi ultima problmea legata de traficul rutier in Constanta.POLITIA RUTIERA NU EXISTA IN ORAS.
7
2
Alo..Replicaonline......pozele prezentate reprezinta Lime nu BOLT.....in poze nu este nici una Bolt......aloo...mai angajam si noi jurnalisti cu experienta ?????? De ce tavaliti numele firmei BOLT ????
8
4
Niste iresponsabili sunt cei care au avut aceasta idee. Traficul infernal pe Mircea si bulibaseala fagadeica de pe tomis a fost completat de porcarie astea de trotinete. Biciclete sintrotinete astia ne considera in oras de oligofrena cu decizie lor. Iesiti la vot si terminati-i
8
2
Numai programe de cacat!Cineva ami zicea zilele trecute ca mazare a ridicat constanta!cand l-am rugat sa-mi spuna si mie ce anume a facut mi-a spus ca a iluminat constanta!la ce nivel am putut fi adusi!trotinete biciclete ......!!! poduri,spitale unde sunt?ca sa nu mai zic de locatiile administratiei publice!toate impartite prin malluri!!! rusine!!!!
9
1
PSD a pus trotinetele acolo, daca era PNL la conducere le puneau frumos, aveau oameni special pt asta, le si dezinfectau, le si punea scaun, votati Chitac ca el repare umbrelele din peninsula sa vedeti de nu schimba si el bordurile, repara si podu de la Agigea eheee
1
6
Ce plm cauta toti retardatii fara permis cu trotinetele pe carosabil. Toti copii care abea stiu sa mearga in picioare merg prin trafic. Nu e suficient ca sunt atatia soferi cretini. Dar o sa se lase cu morti curand.
17
2
adica 38 de LEI ORA? BAAAA! VOI SUNTETI TAMPITI??? Pai merg cu taxiul de 38 de lei de imi sar capacele si mai imi raman si bani! Si daca bag motorina de banii astia merg 150 km!
7
8
ioana c. purtarea castii este optionala dupa varsta de 16 ani inclusiv pentru biciclete . credema ca daca tu lovesti un biciclist sau pe unu cu trotineta casca este degeaba . cat despre "nu sunt vizibili" trotinetele sunt prevazute cu faruri si stopuri asa ca aprinde farurile la masina si lasa telefonul din mana, fi atenta la trafic si o sa ramai uimita cum o sa vezi pe toata lumea .
8
8
Sunt un real pericol pe bulevarde si sosele.
13
5
Pe taranii din Constanta ii incurca, pe clujeni si bucuresteni, nu ii incurca.
17
10
Sunt un pericol atat in trafic cat si printre pietoni. Circula si pers mai mici de 16 ani, ca sa nu mai zic ca nu sunt vizibile noaptea iar cei care le folosesc nu au casca de protectie. Pana acum nu am vazut pe nici un utilizator de trotinete sa aiba. Ar tr sa aiba un prog.de functionare, adika doar cat este ziua...ar fi mai in siguranta ptr toti
17
6
Ce treaba are fagadau cu bunul simt ? Degeaba face curat polarisu daca tu arunci gunoiul langa pubela
7
1
Popor de cretini
18
2
este orasul lui fagadau dar nesimtiti care le foloseste are cei sapte ani de acasa nu pastram orasul curat sa arunca peste tot gunoaie cosurile de gunoi distruse ce sa mai zicem nesimtire curata.
10
3
orasu lu fagadau? Oare el e primar...
9
2
Problema este ca nu trotinele incurca... dupa cum observati in spate sunt puse in ordine civilizat... problema este cu oamenii care nu le pun unde trebuie ... ce facem in cazul asta cu ei ca ne cam incurca?
15
2
Sunt poze cu trotinete Lime, dar faceti referire la Bolt.
16
2
Este plin orasul de needucati, neaventi .. parca ii zice multiculturalism...!
20
3
Nesimtirea are leac : sanctiunea!Nesimtiti sunt edilii care refuza sa monteze camere de supraveghere in tot orasul !
28
2
N-ai cu cine...
28
3
chiar asa ce chef aveam sa merg FIX pe coltul ala de trotuar, pe partea cealalta de treceri sau pista de biciclete, ale dracu scootere chiar lipsa de educatie.... nici nu era pe avarii...
2
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108