REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Trucuri de make-up utile în sezonul alergiilor

Trucuri de make-up utile în sezonul alergiilor

Replica API 16 august 2021 | 00:00 531

Sezonul alergiilor este în toi, așa că dacă ești alergică nu îți sunt străine simptomele precum lăcrimarea, strănutul, inflamarea mucoasei nazale ori senzațiile de mâncărime de la nivelul feței, scrie doc.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Simptomele specifice unei reacții alergice nu te fac numai să te simți rău, ci te pot face să și arați rău, asta dacă nu îți adaptezi machiajul în funcție de alergiile care iți dau bătăi de cap.

Cum să te machiezi pentru că reacțiile alergice să nu îți distrugă machiajul

Ideal ar fi că în sezonul alergiilor să renunți complet la make-up, astfel încât să nu ai de-a face cu rimelul întins pe la ochi sau cu fondul de ten curățat de pe nas. Daca însă acest lucru nu este posibil pentru că nu te simți în largul tău fară make-up, poți să iți adaptezi rutina de beauty în funcție de simptomele alergiilor.

Folosește produse de make-up waterproof – înlocuiește mascara și tușul pe care le folosești de obicei cu unele în varianta waterproof. Produsele cosmetice rezistente la apa sunt obligatorii în sezonul alergiilor, atunci când orice plimbare în natura te poate face să lăcrimezi sau iți poate cauza mâncărimi la nivelul ochilor.

Înlocuiește dermatograful negru cu unul bleumarin – daca obișnuiești să iți colorezi pleoapa inferioara, pe interior, cu dermatograf negru, e bine să îl înlocuiești în aceasta perioada cu unul bleumarin. Aceasta nuanță vă estompa efectul de ochi iritați, specific reacțiilor alergice.

Folosește corector verde – pentru a contracara roșeață de la nivelul pielii, mai ales în jurul ochilor, folosește un corector verde. Acesta estompează nuanțele roșii de la nivel cutanat.

Hidratează intens – pungile de sub ochi și cearcănele apar adesea că urmare a reacțiilor alergice. Le poți combate hidratând în profunzime pielea. Folosește un serum hidratant pentru ochi în fiecare seara, iar dimineața aplica o crema iluminatoare.

Folosește fard de ochi în tonuri de maro – tonurile maronii aplicate atât pe pleoapa superioara, cât și pe cea inferioara, reduc aspectul de ochi umflați ce poate să apară că urmare a expunerii la unii alergeni.

Sculptează-ți chipul cu ajutorul unui kit pentru conturarea fetei – fata ta poate să para umflata din cauza alergiilor de care suferi, așa că nu ar strica să folosești tehnici de sculptare a chipului prin make-up. Un kit pentru conturare și putina îndemănare și trăsăturile umflate vor fi date uitării.

Tine întotdeauna la îndemăna o pudra – pudra poate fi prietenul tău cel mai bun în sezonul alergiilor, aceasta mascând rapid nasul roșu și ochii inflamați. Renunță pentru o perioada la pudra translucenta și alege una pigmentata, care te poate ajuta să maschezi micile probleme.

Demachiază-te – demachierea este importanta în orice perioada a anului, însă în sezonul alergiilor este un pas pe care nu trebuie să îl omiți. Asta pentru că alergenii din aer se pot lipi de tenul tău și iți pot agrava simptomele. Poți evita acest lucru îndepărtând machiajul și murdăria acumulate pe ten imediat ce ajungi acasă. La final, folosește apa micelară sau termală pentru a te asigura că tenul este curățat de imperfecțiuni.

Alege produse hipoalergenice – Ideea de baza este că este absolut necesar că sistemul tău imunitar să reacționeze cât mai puțin posibil la alergenii suplimentari din mediu sau din produsele de make-up, pentru că el duce o luptă continuă în acest sezon. Așa că mergi la farmacie și alege produse precum un fond de ten hipoalergenic și investește într-o mascara hipoalergenică.

Vrei să nu mai ai nasul înroșit? Exista câteva soluții simple. Vârful nasului și nările sunt mai predispuse să se înroșească din cauza că îți sufli des nasul, din cauza alergiei. Exfoliază zona după ce ai curățat-o și folosește mai multa crema hidratanta decât folosești în mod normal, astfel încât să nu ai un aspect inestetic. Dacă folosești un fond de ten, poți aplica mai mult în jurul zonei nasului. Peste fond de ten, folosește un concealer auriu sau galben, pe zonele care sunt predispuse să se înroșească.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108