REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Trump, informat de Moscova în legătură cu retragerea majorităţii personalului din Venezuela

Trump, informat de Moscova în legătură cu retragerea majorităţii personalului din Venezuela

Replica API 5 iunie 2019 | 00:00 303

Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat luni că a fost informat de Moscova despre retragerea majorităţii personalului rus desfăşurat în Venezuela pentru a susţine regimul lui Nicolas Maduro, relatează AFP şi Reuters.

"Rusia ne-a informat că şi-a retras majoritatea personalului din Venezuela", a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter.

Rusia a trimis în martie aproximativ 100 de soldaţi în ţara sud-americană pentru a-l susţine pe preşedintele Maduro în faţa ameninţărilor SUA de a folosi forţa pentru a-l constrânge să părăsească puterea.

"Guvernul venezuelean este în stare de alertă de la începutul anului deoarece Statele Unite continuă ameninţările cu folosirea forţei împotriva Venezuelei", a explicat ambasadorul rus la Caracas Vladimir Zaiomski la jumătatea lunii mai.

El a precizat că trupele au fost desfăşurate în baza unui acord din 2001. Venezuela se confruntă cu o criză politică profundă, după ce preşedintele parlamentului, Juan Guaido, s-a autoproclamat preşedinte interimar. Acesta este acum recunoscut de aproape 50 de ţări din lume, între care Statele Unite.

Washingtonul a cerut în repetate rânduri Moscovei să nu-l mai sprijine pe Maduro, o cerere respinsă cu fermitate de Rusia, care acuză Statele Unite că doresc să dea o lovitură de stat încâlcând dreptul internaţional.

Cele două tabere din Venezuela au participat în mai la negocieri în Norvegia pentru a încerca să scoată ţara din starea de haos politic şi economic, dar discuţiile s-au încheiat fără acord.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272