REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Trump l-a invitat pe liderul nord-coreean în SUA şi anunţă reluarea negocierilor. Kim Jong Un se declară optimist

Trump l-a invitat pe liderul nord-coreean în SUA şi anunţă reluarea negocierilor. Kim Jong Un se declară optimist

Replica API 1 iulie 2019 | 00:00 359

Donald Trump şi Kim Jong Un

Preşedintele Donald Trump a declarat că l-a invitat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un să viziteze Statele Unite, la scurt timp după ce a mers alături de acesta pe teritoriul Coreii de Nord, o premieră pentru un preşedinte american, relatează duminică AFP şi Reuters.

"Se va întâmpla într-o zi sau alta", a afirmat preşedintele Trump la încheierea unei întrevederi istorice în Zona demilitarizată dintre cele două Corei. Adresându-se presei după plecarea liderului nord-coreean, Trump a anunţat că negociatori din SUA şi Coreea de Nord vor relua discuţiile în două sau trei săptămâni cu privire la programul nuclear nord-coreean.

Liderul de la Casa Albă Casei Albe a trecut graniţa care marchează separarea celor două Corei, în satul Panmunjom, unde a fost semnat armistiţiul din 1953. Însoţit de liderul de la Phenian, miliardarul american a făcut câţiva paşi pe teritoriul nord-coreean.

"Este o zi minunată pentru lume", a spus Trump. "Aceasta înseamnă că vrem să punem capăt unui trecut nefericit şi că încercăm să creăm un nou viitor", a declarat liderul de la Casa Albă. Cei doi lideri şi-au strâns mâna.

La rândul său, Kim Jong Un a declarat că este convins că se pot "depăşi obstacolele" datorită legăturilor sale "minunate" cu preşedintele Trump. "Faptul că cele două ţări, în pofida unei îndelungate relaţii de ostilitate au putut să-şi strângă mâna în locul care simbolizează separarea...demonstrează că prezentul este mai bun decât trecutul'', a menţionat liderul nord-coreean.

Preşedintele SUA Donald Trump a sosit duminică în Zona Demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei pentru o întâlnire istorică aşteptată cu numărul unu nord-coreean Kim Jong Un. Acesta a acceptat în ultimul moment o invitaţie a preşedintelui SUA de a se întâlni în DMZ, în momentul în care apropierea dintre cele două ţări dă semne de blocaj din cauza disputei asupra programului nuclear al Phenianului.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102