REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Trump nu abandonează subiectul unei ipotetice cumpărări a Groenlandei; premierul danez: este o idee absurdă

Trump nu abandonează subiectul unei ipotetice cumpărări a Groenlandei; premierul danez: este o idee absurdă

Replica API 20 august 2019 | 00:00 328

''Groenlanda nu este de vânzare'', a precizat duminică premierul danez Mette Frederiksen, după relatările conform cărora preşedintele Donald Trump analizează o ipotetică achiziţie de către SUA a acestui teritoriu, transmite agenţia DPA.

''Este o discuţie absurdă şi desigur că (premierul Groenlandei) Kim Kielsen a spus la rândul său clar că Groenlanda nu este de vânzare, iar discuţia se încheie aici'', a afirmat şefa guvernului de la Copenhaga într-o declaraţie acordată postului public danez DR.

''Pe de altă parte, sunt într-adevăr multe alte chestiuni pe care aş dori să le discut cu preşedintele SUA'', a adăugat Mette Frederiksen, care îl va primi luna viitoare într-o vizită în Danemarca pe preşedintele Donald Trump.

Un consilier economic al acestuia din urmă, Larry Kudlow, a declarat, tot duminică, la postul Fox News că administraţia de la Washington doreşte totuşi să examineze o eventuală cumpărare a Groenlandei, deşi premierul acesteia a precizat anterior că nu poate fi vorba de aşa ceva.

''Spun doar că preşedintele, care ştie câte ceva despre achiziţiile imobiliare, vrea să arunce o privire ... la achiziţia Groenlandei'', a declarat Kudlow.

''Danemarca deţine Groenlanda. Danemarca este un aliat'', iar acest teritoriu este o locaţie ''strategică'' şi are resurse naturale, precum minereurile, a adăugat consilierul lui Trump. ''Este o poveste interesantă. Ea se petrece. O examinăm. Nu se ştie'' ce va fi, a mai spus consilierul lui Trump.

Potrivit unui articol apărut săptămâna trecută în publicaţia Wall Street Journal, Donald Trump s-a gândit la posibilitatea ca SUA să cumpere acest teritoriu şi le-a cerut consilierilor săi să examineze problema. SUA au mai luat în calcul o posibilă cumpărare a Groenlandei pe parcursul secolului al XX-lea, dar ideea a fost respinsă de Danemarca.

Groenlanda, un masiv teritoriu îngheţat situat între nordul Oceanului Atlantic şi oceanele arctice, este în mare parte autonomă, dar Danemarca este responsabilă în continuare cu afacerile externe, politica monetară şi apărarea. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cat de cretin trebuie sa fie Trump ca sa creada ca totul e de vanzare
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369