REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Trump o dă în judecată pe procuroarea din New York şi o acuză de partizanat politic în anchetă

Trump o dă în judecată pe procuroarea din New York şi o acuză de partizanat politic în anchetă

Replica API 22 decembrie 2021 | 00:00 818

Fostul preşedinte republican al SUA, Donald Trump, a dat-o în judecată pe procuroarea generală din New York, democrata Letitia James, într-o încercare de a opri o anchetă civilă a acesteia asupra afacerilor sale, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Donald Trump şi holdingul său Trump Organization vizat de respectiva anchetă susţin că Letitia James le-a încălcat drepturile protejate de Constituţia SUA prin desfăşurarea unei anchete motivate politic.

''Prin intentarea acestui proces, încercăm nu doar să o tragem la răspundere pentru încălcările sale constituţionale flagrante, ci şi să oprim cruciada ei înverşunată de a-şi pedepsi oponentul politic prin acţiuni judiciare'', a declarat avocata lui Trump, Alina Habba.

Procuroarea Letitia James a reacţionat asigurând că ''investigaţia noastră va continua nestingherită pentru că nimeni nu este deasupra legii, nici măcar cineva cu numele de Trump''.

Letitia James

Foto: (c) Brendan McDermid/REUTERS

Dosarul deschis de Letitia James este disjuns din investigaţia penală care durează deja de trei ani şi este condusă de un alt procuror democrat, Cyrus Vance. Ancheta procuroarei din New York investighează dacă Trump Organization şi-a supraevaluat unele active imobiliare pentru a obţine credite şi scutiri de impozite.

În luna iulie, Trump Organization şi fostul contabil şef al acestei organizaţii, Allen Weisselberg, au pledat nevinovaţi pentru acuzaţiile descrise de biroul procurorului Vance drept o fraudă ''extinsă şi îndrăzneaţă'' desfăşurată timp de 15 ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu analfabetul.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272