REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Trupa canadiană Arcade Fire revine cu un nou album

Trupa canadiană Arcade Fire revine cu un nou album

Replica API 13 mai 2022 | 00:00 634

Trupa canadiană Arcade Fire a revenit cu "We", un album care renunţă la excesele celui precedent, oferind modalitatea perfectă de a încânta mulţimile de fani cu un rock epic, notează joi AFP.

Sursa foto: Arcade Fire/facebook.com

"Ne aflăm într-o eră de provocări, iar lumea se schimbă atât de repede. Cum facem faţă fără să ne lăsăm înfrânţi?", a declarat liderul trupei, Win Butler, în Montreal Gazette, rezumând starea de spirit a albumului, conceput într-o perioadă tulbure, între pandemia de coronavirus şi finalul unui mandat haotic al preşedintelui Donald Trump în SUA, citează Agerpres.

Butler şi soţia sa, Regine Chassagne, celălalt lider al trupei, sunt încă ataşaţi de Montreal, chiar dacă petrec din ce în ce mai mult timp în New Orleans.

De fapt, în acest oraş din Louisiana au rămas blocaţi în timpul perioadei de lockdown şi au compus "We".

Albumul beneficiază de invitaţi de prestigiu: Peter Gabriel (voce), Geoff Barrow (ex-Portishead) la sintetizatoare şi, mai ales, Nigel Godrich, producător cunoscut pentru colaborarea cu Radiohead.

Cu trio-ul Butler-Chassagne-Godrich, piesele din "We" se întorc la esenţe, departe de caracterul stufos al albumului precedent ("Everything now", 2017).

Trupa tocmai a anunţat un turneu mondial XXL. "Arcade Fire este o trupă frumoasă, elegantă, 'arty', pe care toată lumea o aşteaptă, este una dintre acele trupe care nu sunt încă vechi şi care marchează istoria rock-ului, precum Arctic Monkeys sau Strokes", a declarat pentru AFP Angelo Gopee, directorul Live Nation Franţa, care se va ocupa de concertele pe care formaţia le va susţine la Lille, Paris, Bordeaux şi Nantes în septembrie 2022.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212