REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Trupa de copii „Arca” a dus tradiţia românească pe meleaguri finlandeze

Trupa de copii „Arca” a dus tradiţia românească pe meleaguri finlandeze

Replica API 7 martie 2016 | 23:53 344

Spectacol

Spectacol

Trupa de copii „Arca” a făcut recent o vizită în Finlanda alături de doi dintre oamenii care i-au ajutat să înfiinţeze această echipă inedită, respectiv Dan Cojocaru şi Ionuţ Alexandru, actori ai Teatrului de Stat Constanţa. 6 dintre membrii trupei şi-au dovedit talentul şi măiestria, interpretând plini de entuziasm o piesă de teatru adaptată după povestirile lui Ion Creangă. Piesa a inclus şi momente de dans popular, în coregrafia Laurei Bogorodea, care i-a şi însoţit în călătorie. Aceştia au plecat peste hotare pentru a promova valorile şi tradiţiile româneşti, lucru pe care l-au realizat cu multă bucurie. Acum urmează să fie implicaţi şi ceilalţi membri din „Arca” în acest spectacol, urmând ca fiecare să-şi aleagă un rol.

Talentul nu pare a ține cont de vârstă, cei mici dându-și toată silința de a încânta publicul, luptând cu emoțiile. Pe 6 martie, ei au pus în scenă piesa jucată în Finlanda, în cadrul unei repetiții desfășurate la Centrul Cultural Teodor Burada din Constanța. Deși plini de emoție, copiii s-au străduit să dea ce au avut mai bun și s-au distrat împreună cu cei prezenți la repetiție. Despre evenimentul din Finlanda, Cojocaru spune că a avut un real succes și că au reușit ceea ce și-au propus, respectiv promovarea tradițiilor românești peste hotare: ”Am fost cu ei la o biserică din Turku, pentru comunitatea românilor de acolo. Am făcut un spectacol cu ocazia zilei de 1 martie și ziua lui Ion Creangă. Am sărbătorit acest lucru printr-un spectacol în care am jucat eu, colegul meu Ionuț Alexandru și 6 copii din centrele de plasament din trupa Arca. Am făcut un spectacol după ”Prostia Omenească” a lui Creangă. Evenimentul a fost puțin mai complex. Am dus și cărți ale Centrului Cultural Teodor Burada, printre care și ”Constanța Pitorească”. Am dus numai cărți românești. Am vrut să ducem tradiția mai departe și să facem cunoscută literatura noastră și tot ce ține de tradiții. A avut foarte mare succes. Noi vom merge să facem spectacolul la toate centrele de plasament să vadă și ceilalți copii ce pot face”, a declarat pentru ”Replica” Dan Cojocaru, actor la Teatrul de Stat din Constanța.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218