REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Trupele americane din România, gata de război

Trupele americane din România, gata de război

Virgil STOIAN 24 octombrie 2022 | 00:00 1083

Trupele americane care staționează în România, sunt considerate ”linia întâi a frontului NATO”, fiind cele mai apropiate de granița cu Ucraina.

Circa 4.700 de soldați americani se află staționați, anul acesta, în România, ca urmare a primului transfer al unității aeropurtate americane în Europa, după circa 80 de ani.
România a devenit esențială pentru NATO, din punct de vedere strategic

Măsura vizează întărirea frontului estic al NATO și a fost pregătită încă din vara anului trecut.

Războiul din Ucraina a făcut ca România să capete o importanță deosebită din punct de vedere militar, ținând cont și de ieșirea la Marea Neagră.

În acest context, colonelul american Edwin Matthaidess a anunțat că Divizia 101 aeropurtată prezentă în România este pregătită să intre în Ucraina, în cazul unei noi escaladări a tensiunilor între Moscova și Kiev, sau în cel al unui atac asupra unei țări NATO.

Rușii au preluat informația prin agenția națională de știri

Declarația a fost făcută canalului de televiziune CBS și a fot preluată în Rusia de agenția de stat TASS.

”Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a declarat Mattaidesse, citat de stirileprotv.ro. Acesta a mai arătat că bazele din România sunt cele mai apropiate de teritoriul ucrainean, lucru care permite monitorizarea forțelor armate ruse.

Forțele armate ale NATO sunt pregătite să treacă granița cu Ucraina, în cazul în care situația o va cere

În acest fel, arată ofițerul american, se pot construi ”ținte pentru antrenament” și se pot desfășura exerciții pornind de la situațiile reale din Ucraina, pentru a testa puterea de intervenție americană.

Edwin Mattaidesse, comandant celei de-a doua brigăzi a diviziei și John Lubas, comandantul adjunct al diviziei, au declarat pentru postul de televiziune citat că sunt gata de luptă în orice moment.”Deși ne aflăm în Europa pentru a apăra teritoriul NATO, în cazul unei escaladări a ostilităților sau a oricăror atacuri asupra NATO, suntem pe deplin pregătiți să trecem granița în Ucraina”, au arătat aceștia pentru postul american de televiziune.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Admiratori rusilor nu se lasa.pana acum spuneau"ce credeti mai romanilor ca in caz de razboi va apara NATO pe voi"iar acum cand NATO isi intareste pozitia in Romania caci cu prostul de Putin nu se stie prorusi vin cu placa:"ce cautati in Romania mai americanilor ducetiva acasa la voi";asta este idiotilor nu ai ce sa le faci,ei traiesc in lumea lor.
3
0
Sa plece la ei acasă! Marea Neagra nu face parte din Atlantic! SA-I IA SI PE VANZATORII NEAMULUI SI SA-I PUNA IN NY!!
4
10
Mai bine nu mai treceti voi granita nicaieri.Stati draq linistiti aici,ca nu avem nevoie de razboi pe teritoriul nostru.Chiat daca nu vine Ivan personal pana aici,cateva rachete tot poate sa trimita.Daca le-ar trimite la Palatul Parlamentului si la Cotroceni nu cred ca s-ar supara nimeni
3
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212