REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Tudorel Toader vine cu precizări în scandalul Codurilor Penale: se delimitează de Parlament

Tudorel Toader vine cu precizări în scandalul Codurilor Penale: se delimitează de Parlament

Replica API 4 ianuarie 2019 | 02:33 462

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, vine cu serie de precizări în scandalul modificărilor Codurilor Penale. El arată că Ministerul Justiției a elaborat două proiecte de lege, care ulterior au fost trimise de Guvern către Parlament. Toader cere să se facă distincție între cele două proiecte ale Ministerului, care n-au fost declarate neconstituționale și cele ale Parlamentului, care au fost ciuruite de CCR.

”pentru cei dornici de..."adevăr" !

MJ nu transmite proiectele de lege direct la parlament !

Cu respectarea normelor de tehnică legislativă, MJ prezintă un proiect de lege în Guvern, însoțit de avizele necesare, care îl adpta apoi îl transmite parlamentului spre legiferare.

În cursul anului 2017, printre altele, MJ a elaborat două proiecte de lege:

1. proiect de lege pentru modificarea Codului penal, în sensul punerii de acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea directivei privind confiscarea extinsă;

2. proiect de lege pentru modificarea Codului de procedura penală, în sensul punerii de acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea directivei privind consolidarea prezumției de nevinovăție.

Cele două proiecte de lege au fost adoptate de către Guvern și transmise parlamentului.

Ulterior, nici una dintre soluțiile propuse prin cele două proiecte de lege, nu a fost declarată neconstituțională.

Ar trebui să facem distincțiile necesare dintre proiectele de lege, elaborate de către MJ, și punctele de vedere, opiniile, propunerile transmise direct comisiilor parlamentare !”, arată Tudorel Toader.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
El e principalul arhitect al demolarii fragilei justitii in Romania. Acum semnalul este: Liber la furat pentru PSD si Alde. Mai scapa si altii pe linga gasca comunista. In viitor el va trebui sa raspund penal pentru faptele sale, si ii doresc ani multi la puscarie. Despteapta-te romane, dusmanul e ala care pretinde ca iti vrea binele. Din pacate v-a ars si nici macar nu simtiti.
0
0
A adus RECT-orel justitia romana de seamana leit cu el, plina de bube! Ma intreb, oare in completurile alea de cinci, nu erau toti cinci judecatori, era vreaunul de alta meserie, nu erau toti judecatori independenti si inamovibili, de ce nu au fost corecte? Si ma mai intreb, in tara asta or fi mai mult de doua milioane de prosti? De hoti sunt convins ca nu ar fi mai mult de vreo douazeci de mii dar sunt bine reprezentati, incepand cu dragnea si valcov. Halal tara!
1
0
deci ramane cum am stabilit. Linsul tau, cacatul meu !!!
1
0
bagati-ai tu pula in ma-ta , agramatule , bou jegos cu ma-ta curva , morocanca !
2
2
bagatiai pula in mata aia handicapata care te-a cacat, scursura jegoasa ce esti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
2
sal fak erou? sal mai lass
1
1
Acest personaj este cel mai mare tradator de tara din cati a avut tara noastra pana acum. El si cel ce l-a propus in CCR si La minister, adica Tariceanu. Cei doi, dupa iliescu si ai lui, ar trebui sa platesca ptr nenorocirile facute acestei tari.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212