REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Tulburările de alimentație ale celor dragi se pot ascunde chiar sub ochii voștri!

Tulburările de alimentație ale celor dragi se pot ascunde chiar sub ochii voștri!

A.F. 19 octombrie 2022 | 00:00 266

Milioane de oameni suferă de tulburări de alimentație, iar medicii atenționează este dificil familia și prietenii depisteze astfel de probleme.

Sursă foto: Shutterstock

Spre exemplu, majoritatea persoanelor care suferă de anorexie reușesc cu succes -și ascundă pierderea în greutate purtând haine largi sau implicându-se foarte mult în prepararea mâncărurilor, conform spuselor Dr. Martha Levine de la Penn State Children’s Hospital (Spitalul Pediatric Penn State).

Dar există anumite semne pe care apropiațîi ar putea le observe, a mai spus Levine, director al programului de spitalizare parțială, în cadrul secției de tulburări de alimentație și medicină pentru adolescenți.
La ce semne fim atenți

Persoanelor care suferă de anorexie le este deseori frig și pot aibă un strat subțire de par pe corp, urmare a pierderii grăsimii corporale. La femei, menstruația tinde se oprească, a subliniat această.

În cazul persoanelor cu bulimie, fiți atenți dacă acestea merg la baie imediat după ce iau masă. Dentiștii pot depista tulburările de alimentație pentru acidul gastric afectează dintîi. Alte semne ale bulimei sau ale altei tulburări privind mâncatul compulsiv includ mari cantități de mâncare care dispar.

Dacă observați semnele unei tulburări de alimentație, discutați cu persoană respectivă când aveți suficient timp pentru a discuta pe îndelete, a recomandat Levine.

 „Persoanele care se confruntă cu tulburări de alimentație se rușinează de boală lor. De asemenea, pot fi perfecționiste și încerca -i facă fericiți pe cei din jur, așa dacă se simt criticați sau rușinați, vor fi foarte afectați din punct de vedere emoțional.” a declarat Levine într-un comunicat de presă al Penn State. „Nu trebuie ignorați semnele, dar dacă insistați prea mult, e posibil conducă la și mai multe probleme.” a mai spus această. „Important este fiți înțelegător și nu îi criticați.”

Levine a mai sugerat consultarea unui specialist în tulburări de alimentație, deoarece acesta îi poate ajută identifice în amănunt cauzele emoționale ale problemei.

Se estimează 20 de milioane de femei și 10 milioane de bărbați vor suferi la un moment dat în viață de o tulburare de alimentație. Potrivit Național Eating Disorders Association (Asociației Naționale pentru Tulburările de Alimentație), se estimează rată decesului din cauza anorexiei nervoase și bulimiei nervoase este de aproximativ 4 -5 %.

Anorexia se caracterizează înfometare care conduce la pierderi în greutate semnificative, în timp ce bulimia constă în cicluri frecvente de mâncat compulsiv și vărsături, scrie New York Times, citat de doc.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272