REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Turcan: Guvernul pregăteşte măsuri de sprijin pentru angajaţi şi angajatori

Turcan: Guvernul pregăteşte măsuri de sprijin pentru angajaţi şi angajatori

Replica API 16 mai 2020 | 00:00 1164

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat vineri că Guvernul Orban pregăteşte măsuri pentru companii, menţionând că există o aşteptare pentru măsura de sprijinire a unei părţi din salariul angajaţilor, după reîntoarcerea la muncă, astfel încât angajatorul să poată să-şi susţină, pentru o perioadă, procesul de redresare economică.

Raluca Turcan

Ea a făcut această afirmaţie după vizitarea, alături de premierului Ludovic Orban, a fabricii Star Assembly, parte a concernului Daimler A.G.

"Vizita de astăzi a demonstrat că măsura şomajului tehnic a ajutat şi compania Star Assembly, aşa cum a ajutat şi multe companii româneşti sau cu investiţie străină, şi, în acelaşi timp, că există o aşteptare pentru una din măsurile pe care Guvernul Orban le pregăteşte, şi anume: sprijinirea unei părţi din salariul angajaţilor astfel încât, după reîntoarcerea la muncă, să poată să susţină pentru o perioadă de timp angajatorii procesul de redresare economică", a afirmat Turcan la Sebeş.

Economia românească, potrivit acesteia, trebuie să înceapă să revină la o stare de normalitate.

"Eu îmi doresc ca şi compania Star Assembly să păstreze ritmul de creştere pe care l-a avut în anii precedenţi, aşa cum ne dorim cu toţii ca firmele româneşti, economia românească să înceapă să revină la o stare de normalitate, în condiţiile în care Guvernul pregăteşte şi măsuri de sprijin pentru angajaţi, dar şi măsuri de sprijin pentru angajatori - companii private mici sau mari", a mai spus Turcan, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar pana acum ce a facut guvernul a platit ,somaj tehnic la cineva, si la firme lea dat, multa sanatate, numai vorbe de la pnl, nimic real banii in mana k in uk, irlanda sau alte tari ,germania ,etc moare omu si nu ia nimic paa platesc astia, lasati daimler , nu le dati bani, k au ei sa cumpere toata romania cate masini vand in toata lumea , ce facem, privatii ajung sa fie platiti de stat? nu au si asugurari?
1
0
Este oranj...de ce?
1
1
Care sunt masurile de sprijin pentru angajati? Din ce a zis madam se intelege ca, pentru o perioada de timp, patronii vor deveni partial bugetari, Guvernul Orban platindu-le 50% din fondurile de salarii...
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272