REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Turcan: Ne-am pus mandatul pe masă pentru binele ţării, iar CCR a confirmat că am procedat corect

Turcan: Ne-am pus mandatul pe masă pentru binele ţării, iar CCR a confirmat că am procedat corect

Replica API 13 februarie 2020 | 00:00 410

Raluca Turcan

CCR a confirmat prin decizia adoptată miercuri că Guvernul a procedat "corect" în cazul Legii bugetului de stat şi a Legii asigurărilor sociale, susţine prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Procedura de angajare a răspunderii a fost o urgenţă absolută, pentru ca ţara să aibă de la 1 ianuarie un buget adoptat. Am ajuns în această situaţie excepţională pentru că Guvernul Dăncilă nu a respectat Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, care obligă Executivul să construiască bugetul până la 1 noiembrie şi să îl aducă în Parlament înainte de 15 noiembrie. În mai puţin de două luni de la preluarea mandatului, Guvernul Orban a adoptat o rectificare bugetară dificilă, a plătit toate facturile restante şi şi-a angajat răspunderea pe Legea Bugetului de Stat şi Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru 2020. (...) A fost un demers constituţional, corect şi curajos. Ne-am pus mandatul pe masă pentru binele ţării, iar CCR a confirmat că am procedat corect", a scris Turcan, miercuri, pe Facebook.

Ea a adăugat că, prin faptul că a existat un buget în vigoare încă din primele zile ale lui 2020, a fost pentru pentru prima dată, în ultimii ani, când autorităţile locale au putut să-şi construiască bugetele locale şi să-şi programeze toate cheltuielile încă de la începutul anului.

"Am oferit stabilitate şi predictibilitate economică ţării, lucru care s-a văzut în stabilizarea cursului leu/euro", a completat Raluca Turcan.

Curtea Constituţională a României a respins miercuri cererea preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor privind conflictul juridic dintre Guvern şi Parlament pe tema adoptării bugetelor de stat şi asigurărilor sociale de stat. Potrivit unor oficiali ai CCR, Curtea a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest personaj imi aduce aminte de o fosta mare doamna blonda zisa Udrea...oricum vei ajunge la telenciclopedia la rubrica civilizatii disparute!!
2
0
Mars tarfa ordinara cu binele tarii pe pizda ma-ti de jigodie ce esti.
8
2
Hai mai repede cu anticipatele. Vrem liniste in parlament.
2
7
seara de seara Guran tipa prin televiziuni si nu lasa pe nimeni sa spuna ceva el la stia pe toate acum s-a constatat ca e un hot asa se intimpla cu mai multi din pnl ii lasa sa tipe i-si fac treaba cu ei si cind se ridica prea mult ii aresteaza daca ii ia la scuturat mai mult de jumatate sunt corupti
3
0
pentru binele poporului sa urcat cateaua pe masa lui Stolojan.
7
1
Asa o sa faca orice guvern ca va fi PNL ori, PSD, etc de acum incolo, putand distruge economia prin lipsa dezbaterilor din parlament.
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212