REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Turcan: Se lucrează la un proiect pentru ca persoanele să poată lucra, la cerere, până la vârsta de 70 de ani

Turcan: Se lucrează la un proiect pentru ca persoanele să poată lucra, la cerere, până la vârsta de 70 de ani

Replica API 9 ianuarie 2020 | 00:54 490

Foto: gov.ro

Raluca Turcan a declarat, miercuri, există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

„În momentul de față nu cred că România este pregătită pentru pensionarea obligatorie la 70 de ani. Însă, cred că se impune o discuție în spațiul public ca dacă personale doresc să opteze pentru creșterea vârstei de pensionare atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creștere obligatorie a vârstei de pensionare. Subiectul acesta a fost deja lansat în dezbatere publică, se lucrează la un proiect, dacă vă aduceți aminte există și în Camera Deputaților un astfel de proiect ca să poți să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susținere pentru această idee este posibil să luăm această măsură. În momentul de față nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani”, a afirmat Raluca Turcan, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Mediafax.

Premierul Ludovic Orban afirma în luna decembrie că nu există la Ministerul Muncii niciun proiect care să prevadă creșterea vârstei de pensionare. Acesta mai preciza atunci că vârsta de pensionare va rămâne la 65 de ani, iar persoanelor trebuie să li se permită să lucreze după această vârstă dacă doresc acest lucru.

digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Statiunea Eforie e de interes national,asa e scris in acte.Pai atunci, haide,noua putere, fa curat si la tine in ograda. PNL-istul Robert Serbanica din Eforie,e trimis in judecata.Trimiteti si voi un corp de control de la Bucuresti.Constanta a fost in control,dar sa vie si Bucurestiul in control la Primaria Eforie. Primarul Eforie spunea ca nu stiu ce lege ii permite sa scoata teren la vanzare.Vad ca a scos un teren la vanzare.Primarul Serbanica a mai dat terenuri si la lacul Belona. Sa se verifice cum s-au dat locuri la Lacul Belona. DNA Bucuresti verifica Lacul Belona, sa nu vina U.E.
2
0
Bai limbricule, du te de fa ti un control, nu vezi ca esti dus cu capu?
0
1
esti manipulat tinere, aia care cumuleaza pensia cu salariul la stat sunt aia care ies la pensie la 45 de ani, cei de care zici tu sunt f putini, la vasrta de prensionare a alora de ies nejustificat la pensie la 45 de ani trebuia sa sa umble si sa o duca la 65 ca la toata lumea ca doar nu sunt mineri!!!
0
1
Foarte bine. Am inteles ca nu va creste varsta de pensionare, dar cine va dori sa munceasca pana la 70 ani este dreptul lui. Astfel se va elimina cumulul pensiei cu salariul. Sa vedem atunci cati vor dori sa ramana la munca? Poate asa vor avea si tinerii absolventi unde sa munceasca, ca acum nu prea e loc de pensionarii de la institutiile statului care ocup un "scaun caldut".
2
0
Si noi vrem sa o fwtem pe mata !
1
3
tanti, ai vazut cum se lucreaza in occident, la nivel de muncitor? Desigur nu. Este o exceptie cand cineva ridica manual o greutate de 30- 40 kg. La noi este regula. Si atunci cum ramane cu varsta de pensionare stiintifico?
2
1
bravooo votati pnl & usr..
2
1
pentru cine lucreaza in constructi sau in alte domeni care necesita efort mare mai pot sa faca fata la asemrnea activitate votati PNLsi o sa aveti parte de asemenea decizi euu multa PNL
4
1
Ce-aveti ma' cu femeia este si ea un sufletel zbuciumat!Cat de zbuciumat?Intrebati-l pe draga Stolo!
7
1
Anularea tuturor pensiilor speciale. Eliminarea functionarilor publici pensionari. Reducerea numarului de functionari publici. Reducerea salariilor si pensiilor exagerat de mari. Reducerea numarului de parlamentari. Parlament unicameral.
6
5
Stai si lucra tu pana la 70 de ani la sapa. Nu sa dormi in parlament, cu fata ta de drona.
10
0
In parlament se poate , unii dorm de 30 ani . Au ramas pe viata parlamentari
8
0
Credeati ca e rau cu PSD ???,cu astia e mai rau
9
1
PICATI SI VOI CA PSD UL. SE VEDE CA AVETI CAPUL ODIHNIT. S ANI U SCHIMBAT HOTII SI PROSTII PSD CU PNL
9
1
vor exista idioti,dobitoci,alfafici si nebuni care sa faca asta,drept dovada un necunoscator mi-a predat fizica far sa intelegem nimic si fara habar sa aiba de ceva din ea la liceu dupa 30 de ani aceeasi japita habarnista ,acuma pensionar i-a predat chimie fetei mele cu aceeasi necunoastere,vin la scoala sa frece timpul ei dar copiii i-l pierd efectiv si nu acumuleaza nimic
7
2
Tineretul de pe la mitinguri va iesi la pensie asa dupa 70 de ani. Unii voiau chiar sa se desfiinteze pensiile. Ce dorim aia se face. Vin anticipatele si vom vota desigur PNL si USR deci vom avea parte de astfel de decizii. In doua luni au "reparat" tampeniile pesediste cu tampenii si mai mari. Cum pesedeul e pe duca, si asa merita, ne ingrozim de ce va urma.
11
1
Asta e o handicapata.are si fata de retarda .
11
1
cine a muncit cu adevarat toata viata nu-i mai trebuie sa mai stea pana la 70 de ani , stau numai cei care au frecat-o toata viata!!
9
2
Ca in comunist daca se poate 25de ore din 24 pana la 102ani iar locul de munca sa se lase prin testament din tata in fiu pana la a 10 generatie.
8
1
tavalita de penelisti sa iasa la pensue la 70 de ani cu picioarele inainte.
15
1
madam turcan o tavaleala mica merge
9
2
Dar o pula in gura nu vreti voi toti penelistii?!?!?!?
20
4
Va fi valabil si pentru sparlamentari? Sau e doar pentru pulimea fara pensii speciale...
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272