REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Turcan: Vom acorda sprijin ţintit, prin proiecte finanţate din fonduri europene

Turcan: Vom acorda sprijin ţintit, prin proiecte finanţate din fonduri europene

Replica API 12 februarie 2021 | 18:05 1105

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a prezentat joi, la dezbaterea organizată de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, câteva dintre proiectele sociale prioritare pe care doreşte să le finanţeze cu fonduri europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin Programele Operaţionale.

Raluca Turcan

"Am prezentat astăzi, la dezbaterea 'Cum generăm schimbări reale pentru cei mai vulnerabili', organizată de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, câteva dintre proiectele sociale prioritare pe care vrem să le finanţăm cu fonduri europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin Programele Operaţionale. Campania naţională de evaluare a beneficiilor sociale aflată în derulare ne va oferi o imagine clară asupra grupurilor de persoane vulnerabile din România şi a nevoilor lor reale. Pe baza acestor informaţii, vom eficientiza modul de intervenţie a statului şi vom veni cu răspunsuri ţintite", a transmis, joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale pe Facebook.

Aceasta a menţionat că, din cei 413.000 de beneficiari reali de venit minim garantat, peste 155.000 sunt copii care trăiesc în sărăcie şi care au risc de abandon şcolar.

"Din datele pe care le avem în momentul de faţă, din cei 413.000 de beneficiari reali de venit minim garantat, peste 155.000 sunt copii care trăiesc în sărăcie şi care au risc de abandon şcolar. Programul de sprijin pentru copii, pe care îl avem în lucru, se adresează atât copiilor din familiile beneficiare de venit minim garantat, cât şi celor cu părinţii încadraţi în muncă, dar ale căror venituri îi plasează la limita sărăciei. Pachetul de sprijin va include atât ajutor material care să le asigure condiţii decente de viaţă şi acces la educaţie, cât şi servicii medicale, consiliere şi mediere", a precizat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a mai spus că un alt proiect pe care doreşte să îl finanţeze din bani europeni este venitul minim de incluziune.

"Un alt proiect pe care vrem să îl finanţăm din bani europeni este venitul minim de incluziune, formă de sprijin care va corela cele trei tipuri de beneficii sociale aplicabile acum: venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei şi ajutorul pentru încălzire. De această formă de sprijin ar urma să beneficieze şi persoanele care au o încadrare pe piaţa muncii, dar ale căror venituri în familie rămân la un nivel foarte scăzut. Având în vedere impactul bugetar pe care îl presupune, ne-am propus să identificăm şi să folosim oportunitatea finanţării europene", a adăugat Turcan.

Totodată, ministrul Muncii a subliniat că va fi acordat sprijin ţintit, prin proiecte finanţate din fonduri europene, şi altor grupuri vulnerabile, precum vârstnicii sau persoanele cu dizabilităţi

"Vom acorda sprijin ţintit, prin proiecte finanţate din fonduri europene, şi altor grupuri vulnerabile, precum vârstnicii sau persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, digitalizarea instituţiilor din subordinea Ministerului Muncii presupune o investiţie care poate fi susţinută prin PNRR. Am convingerea că parteneriatul cu ONG-urile este esenţial în implementarea programelor sociale. Am adresat aşadar reprezentanţilor societăţii civile prezenţi la dezbaterea de astăzi invitaţia de a dialoga permanent pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii de eficientizare a serviciilor sociale din România", a notat Raluca Turcan, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Haideti in pula nea odata cu am,au,ati,...
0
0
Daca eram Hitler bagam toti comentatorii in prima transa la furnal
1
0
vor acorda sprijin tintit clicii pnl!!!
1
1
E deja schizofrenie in masa. Tara se duce dracu' in toate domeniile,populatia e facuta praf,cu adevarat distantata social ,abrutizata,salbaticita. Peste astea,se tot spun povesti proaste,se amagesc naivii ce-i drept multi,se face laba intelectuala.
0
1
Cand o vad pe asta vorbimd, imi dau seama cat de desteapta era Dancila. Hahaha
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212