REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Turcescu plătește 'scump' participarea la nunta lui George Simion

Turcescu plătește 'scump' participarea la nunta lui George Simion

Replica API 1 septembrie 2022 | 00:00 2581

Societatea Timişoara a anunţat, joi seară, că îi retrage fostului jurnalist Robert Turcescu premiul „Alexandra Indrieş”, acordat în anul 2005. Decizia a fost luată după ce Turcescu a participat la nunta liderului AUR George Simion şi în urma ”poziţiilor tot mai apropiate de ideologia AUR”.

Membrii Societăţii Timişoara îşi arată dezamăgirea că Robert Turcescu şi-a exprimat ”simpatii pentru un lider extremist”.

„Societatea Timişoara a luat act cu îngrijorare şi mâhnire de poziţiile tot mai apropiate de ideologia AUR ale domnului Robert Turcescu, laureat al premiului „Alexandra Indrieş” în anul 2005. Participarea domnului Turcescu la nunta liderului AUR a fost un neaşteptat şi dezamăgitor prilej de a constata că domnul Turcescu şi-a exprimat, implicit şi explicit, simpatii pentru un lider extremist şi o formaţiune politică extremistă, aflaţi la antipodul valorilor promovate de Societatea Timişoara. Un asemenea comportament, inacceptabil pentru noi, se adaugă stuporii create de autodenunţul său din 2014, rămas într-o toxică ambiguitate, că este ofiţer acoperit”, transmite Societatea Timişoara, într-un comunicat de presă citat de news.ro și stiripesurse.ro.

În urma acestor fapte, Societatea Timişoara îi retrage premiul acordat jurnalistului în anul 2005.

„Ţinând cont de toate acestea, Societatea Timişoara anunţă că îi retrage premiul „Alexandra Indrieş” domnului Robert Turcescu şi îl somează să facă fireasca modificare în CV-ul său. Pentru a nu induce, din nou, în eroare persoane care chiar cred în valorile democraţiei”, se mai arată în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Turcescule crezi ca Simion te va trece pe tabelul pentru Bruxelles ? Cred ca tu pealtabelesti !!
0
0
Ce fata de HINDEL uscat are Turcescu
1
0
Aiurea,de aia nu mai poate Turcescu!
1
0
trag ca mustele la cacat.cred ca papagalul asta o sa aiba succes si cred ca se lipesc si ei de ciolan.scursori.dar stiti vorba aia;ciinii latra ursul merge,noi ce bine traim
0
0
un lingator de picioare
0
0
Turcescule ceai fost si ceai ajuns o tinichea ,desonspirata
0
0
daaaa, il doare la bascheti
0
0
din USR. Niciun membru al Academiei Romane nu va admite politica. Sunteti niste statui pe care se mictioneaza cainii si pisicile maidanului.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272