REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Turcia a cerut extrădarea unui cetăţean turc, acuzat de clonare de carduri

Turcia a cerut extrădarea unui cetăţean turc, acuzat de clonare de carduri

Replica API 22 februarie 2022 | 16:36 1020

Magistrații Curții de Apel Constanța au respins cererea de arestare preventivă a lui Cam Galip, în vederea extrădării, solicitate de autoritățile din Turcia. Bărbatul a fost pus sub control judiciar, următorul termen de judecată fiind fixat, în vederea continuării procedurii judiciare de soluționare a cererii de extrădare, la data de 2.03.2022, cu citarea persoanei extrădabile, în scopul depunerii de către persoana extrădabilă a opoziției la extrădare.

Cam Galip este cercetat de autoritățile din Turcia pentru săvârșirea infracțiunilor de cămătărie, înșelătorie, organizarea unui grup infracțional cu scopul comiterii de infracțiuni și nerespectarea legii privind cardurile de credit (clonare de carduri). Astfel, cum bărbatul se află în Constanța, autoritățile din Turcia au cerut extrădarea. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au formult în instanță cererea de arestare preventivă în vederea extrădării, însă magistrații Curții de Apel Constanța au respins-o.

”Se vor depune la dosar înscrisurile în original privind cererea de extrădare și documentele anexă; - se va cita persoana extrădabilă Cam Galip; - persoana extrădabilă Cam Galip va depune la dosar înscrisuri şi opoziţie la extrădare. Cu privire la cererea de arestare provizorie în vederea extrădării: În baza art.43 alin.2 din Legea nr.302/2004, republicată, respinge cererea formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, privind luarea măsurii arestării provizorie în vederea extrădării către autoritățile judiciare turce, a persoanei extrădabile Can Galip, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de cămătărie, înșelătorie, organizarea unui grup infracțional cu scopul comiterii de infracțiuni și nerespectarea legii privind cardurile de credit”, potrivit minutei judecătorești.

Acesta a fost pus sub control judiciar.

”Dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 30 zile cu începere de la data de 18.02.2022 până la 19.03.2022. În baza art.215 alin.(1) cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la poliţie, conform programului de supraveghere întocmit şi comunicat acestuia. În baza art.215 alin.(2) cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul are şi următoarele obligaţii: - să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare; - să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele de existenţă; În baza art.215 alin.(3) şi (7) cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului „în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive sau arestului la domiciliu”, se mai arată în minuta judecătorească.

A fost fixat termen de judecată în vederea continuării procedurii judiciare de soluționare a cererii de extrădare la data de 2.03.2022, cu citarea persoanei extrădabile, în scopul depunerii de către persoana extrădabilă a opoziției la extrădare.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272