REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Turcia: Erdogan se declară în favoarea anulării alegerilor locale din Istanbul

Turcia: Erdogan se declară în favoarea anulării alegerilor locale din Istanbul

Replica API 11 aprilie 2019 | 00:00 327

Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că autorităţile electorale ar trebui să anuleze scrutinul local câştigat de opoziţie la Istanbul, argumentând că neregulile fac ca votul să fie ilegitim, relatează AFP.

"Colegii noştri au stabilit toate acestea (presupusele neregulile - n.r.). Bineînţeles, aceasta aruncă un văl (asupra rezultatului alegerilor - n.r.). Dacă există o abordare sinceră, ar trebui să se ajungă la o anulare" a scrutinului, a afirmat Erdogan, citat de cotidienele proguvernamentale Sabah şi Hürriyet.

Aceste declaraţii accentuează presiunea asupra Înaltei Comisii Electorale (YSK), în contextul în care partidul lui Erdogan, AKP (islamo-conservator), a anunţat marţi că va cere organizarea de noi alegeri la Istanbul.

Conform rezultatelor provizorii ale scrutinului municipal care a avut loc la 31 martie în Turcia, Erdogan a suferit două înfrângeri la Ankara şi Istanbul, principalele două oraşe din ţară care au fost în ultimii 25 de ani controlate de AKP şi de predecesorii săi islamişti.

Refuzând să recunoască înfrângerea la Istanbul, Erdogan a denunţat "neregulile" masive şi care, în opinia sa, au fost comise în mod "organizat".

AKP susţine că unele birouri de vot au minimalizat numărul de voturi primite de candidatul său trimiţând date trunchiate autorităţilor electorale şi că într-un district, Büyükçekmece, mai multe mii de persoane au fost înscrise necorespunzător în registrele electorale.

Partidul prezidenţial a depus săptămâna trecută mai multe sesizări la YSK ce au condus la o renumărare parţială, în majoritate dintre cele circa 300.000 de voturi contabilizate drept nule în ziua scrutinului.

În contextul în care renumărarea este aproape încheiată, candidatul opoziţiei, Ekrem Imamoglu, îşi menţinea marţi seară un avans de 14.000 de voturi în faţa adversarului său de la AKP, fostul premier Binali Yildirim.

"Obiecţiile vor continua până când YSK va lua decizia finală", a declarat Erdogan, citat de presă.

"YSK îşi va anunţa decizia. Chiar dacă nu va exista decât un singur vot diferenţă, când decizia va fi luată, vom spune: 'Foarte bine, dorinţele voastre sunt ordine'", a mai spus el.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
muie lu ma-ta futu-te-n gura de hashtagist REZIST.Lovitura de stat impotriva lui Maduro daca reuseste UnchiulSam are sa grozaveasca lucrurile,daca nu o sa o tot dati cu si-a incenat Maduro lovitura de stat,imi vine sa vomit pe propaganda voastra nenorocita cu care nenorociti tari si destine.FethullahGulen este produs CIA,ca mai este si pedofil precum Paul Schafer-liderul sectei Colonia Dignidad,un alt produsCIA-este alta problema.Incerci sa dovedesti ce?exista lege,justitie,nu mai puteti sa faceti ce vreti cu hashtagurile voastre imputite si sa asmutiti oamenii-n strada ca sa aparati mizeriile
2
1
pentru muistul pesedist de sub mine : porcul de erdogan si-a regizat singur asa-zisa lovitura de stat. Lovitura data chipurile de gulen care i-a fost prieten la catarama porcului. Si l-a ajutat sa ajunga unde e ! Da asa e turculetul. Muist !!! Oare de ce mai trebuie sa voteze lumea ??? Sa ne zica porcul cine trebuie sa iasa !!!
2
2
daca jihadistii lui Fethullah Gulen au facut fraude grosolane,s-au gasit buletine de vot pe nume fictive cu adrese in terenuri intravilane,locuri unde nici nu existau locuinte,sau alte persoane fictive erau trecute cu adrese in blocuri care abia se turnase temelia,si anchetele continua,altii erau trecuti la mai multe adrese si au votat de mai multe ori,si mai sunt si multe alte fraude.Iar decizia de a anula alegerile locale nu o da presedintele Erdogan,o da Inaltul For Electoral,asa ca nu mai comenta aiurea daca nu ai toate datele.Crezi a aia traiesc in codru?nu exista Justitie?
3
1
Si sa se voteze pana iese cine trebuie
1
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212